Chinezării: Orice backdoor te cam fute în cur

Orice idiot, mă includ aici, care își lasă un backdoor ( că în software, că în hardware, că în cheia aia pe care o pui sub ghiveciul nu știu care ) din diferite motive ( pentru cazul când vrea să-și taie craca, pentru cazul când vrea să le taie craca altora, sau să vadă pe ce cracă stau) își asumă riscul că backdoorul ăla nu e o soluție de securitate, e o GAURĂ în securitate pe care o poate exploata și altcineva, nu numai el și mă-sa.

I-auzi pula mea, lumea inflamată, că Huawei spiona lumea, aveau backdoor în echipamentele lor.

Care cică era ” through “back doors” designed for use by law enforcement ”.

I-auzi, pula mea, un backdoor creat pentru a fi folosit de serviciile de securitate, adică de stat. Păi, cumbă? La Huawei e problema, că nu au stat ei cuminți ca niște floricici , ci au pescuit în niște găuri făcute inspre pentru ca statele, gen ăla american, de exemplu, să spioneze populimea?

Io nu zic, suntem toți la mila unora sau a altora, da’ nici nu prea pun botul când îmi flutură cineva prin față o pulă de chinez ca să ascundă că aicișea aven niște mafioți care se luptă pe procente în războiul economic. Care ia mai mult la balanța comercială externă – și-o dau în sentimentalisme din ăstea ieftine gen ”ăla te-a spionat, că e echipamentul lui, chit că gaura era acolo la cererea noastră.”

Sau ce? Dacă înlocuiești Huawei cu Ericsson, sau altceva, poți jura pe roșu că nu mai ai niciun backdoor pe acolo? Sau poate numa’ licuriciu are voie să traga cu urchea…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Poate o crede careva ca daca schimbi marca telefonului esti mai protejat de asa ceva.

Oricum, te deranjeaza la fel de tare sa te asculte americanii sau chinezii? Pai cum e posibil?!

Diferenta e ca unii foloseau doar pt law inforcement si sa iti protejeze tie drepturile. riiiight :))) da’ chiar, chinezii ce faceau teoretic cu informatiile astea, ca nu scrie nicaieri?

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Să mai razi după asta de ăia cu tichie de staniol pe cap!