Senzori remote. Azi UbiBot

Aveam nevoie de un termometru care să-mi măsoare umiditatea si temperatura din casa cat nu sunt acolo si sa pot vedea in timp real de la distanta ce se intampla.

As fi preferat ceva ce nu are nevoie neaparata de aplicatie proprietara – adica sa fie ei patroni pe datele mele. Dar nu prea am fost sigur pe ce am gasit, am gasit o statie meteo pe care ma gandesc s-o cumpar si s-o aduc in Romania, dar nu acum. Si mi-a trecut prin cap sa imi fac ceva cu raspberry pi, dar nu aveam timp de asta.

Asa ca am cumpărat aparatul asta : Ubibot WS1 . El e ok, face ce am cerut de la el, dar are niste chestii care ma fac sa iau in considerare sa nu il cumpar pe al doilea la fel.

Masoara temperatura si umiditatea si alte chestii ( luminozitate si vibratii, daca activez asa ceva)

Partea de cacat e ca nu e un produs care sa iti fie folositor mai mult decat ”basic”. Daca vrei chestii mai avansate, alarme, automatizari, sa iti iei datele intr-un sistem propriu, au suport API, dar toate sunt pe bani, abonament etc.

Adica, asta imi mai trebuie abonament la IoT, muie. Inteleg modelul lor de business, foarte bun ca nu toata lumea e ITst poate sa isi faca singur sistemul, probabil multi apreciaza sa li se ofere out of the box, iar asta ofera destule. Dar e facut sa iti musti degetele daca vrei sa faci ceva singur. Vrei datele? Abonament sau download csv. Care CSV e formatat intentionat prost. Unde senzorul a citit aceeasi valoare de doua ori la rand au lasat spatiu in CSV. E limpede ca pot sa imi reprocesez singur asta, dar sunt magari ca fac genul asta de spoiala.

Vrei sincronizare cu google sheets? Se poate si asta- insert coins.

De asta zic, cred ca o sa caut altceva, daca nu, imi construiesc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments