Agro: O primăvară plină de pizdă

Prin livadă era lucernă. Era și mai e, dar toamna trecută a fost cam secetă și natură a schimbat puțin zarurile populațiilor de plante așa că m-am trezit săptămâna trecută, când am ajuns acasă cu livada plină de pizda țigăncii.

Dacă e să mă iau după ce scrie aici nu trebuie să mă îngrijorez, e o plantă benefică, precum dragaveiul ( ștevia ) sau loboda, pot să fac o salată, sau un pilaf de sezon. Cum ar suna asta.

Când să iau măsuri , adică peste trei zile,am observat că poza se schimbă și lucerna e acum năpădită de traista ciobanului.

Mai trecură două zile și crescură păpădiile și se duse pe pula nutrețul pe anul ăsta. Pajiști de fluturi , taică, aia tre’ să fac și să aplic pentru subvenție, dacă s-or mai da ăstea, după criza asta. Care este.

Altfel, da , livada mea de nuci se amână, poate să găsesc pe cineva să îmi sape groapa, nu nu aia pentru ca să îmi odihnesc oasele, aia pentru ca să îmi fac sistemul de irigat cu pompă , controlere și ce mai este .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Redoo
4 years ago

Lucerna la al catelea an este, ca pare cam rarut…in principiu o sa creasca si o sa acopere restul de balarii. La cata lamium purpureum ai pe acolo, sunt putin dezamagit ca nu suntem vecini…albinele mele s ar fi bucurat🤣

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Lucerna a fost semănată in 2015 sau 2016. Dar au trecut niste secete prin ea.
Da, se bucurau o droaie de albine de florile alea.

Anul ăsta nici nu am.stropit pomii și nu l-am lăsat nici pe tata . După ce trec toate florile.