Școala și măsura calității serviciilor

Nu o să mă refer la școala din România că în afară de ceva informații de la fosta învățătoare a copilului care face conferințe pe Skype, Whatsapp și muncește probabil mai mult decât la școală, doamna era aproape total pe dinafară cu tehnologia însă își știe și face meseria onorabil. Ci la ăia la care sunt copiii înscriși.

Măsura asta nu o ai atunci când ți se oferă, nici atunci când lipsesc. Atunci când se oferă , oricum ar fi ar putea fi mai bune, sunt o gramadă de fraieri care se descurca mai bine pe bani de nimic etc. Când nu există, n-ai grad de comparație, nu e și gata, n-ai ce lipsă să duci, sau ce evaluări să faci, decât aia că ”ar trebui” eventual. Iar dacă faci tu, faci și te bați pe umăr că ce șmecher ești tu.

Bun, acum că e ăsta, școala e online, copiii se conectează și îi mai ajuți. Bă, nimic de zic, copilul ăl bătrân se descurcă aproape singur, îi mai arătăm pe ici pe colo, mai stăm cu biciul de pază să nu o ia pe câmpii, ăstea.

Dar cel mic e la vârsta aia la care are nevoie de ajutor tête-à-tête, d-ăla cu ”de mânuță așa”. Bă, e de înțeles, e o altă limbă, la unele chestii nu sunt nici eu zeu. Adică pot explica matematică științe la cam orice nivel, pot vorbi limba engleză, pot să explic și chestii tehnice până la un nivel, dar coaie, nu am pregătire de lingvist și trebuie mai întâi să înțeleg eu ce anume încearcă să transmită un anume exercițiu, adică scopul lui pentru a-l face cum trebuie sau mai bun . Și, cum-ne-cum , cred ca facem o treabă bună, mai mult soția, dar eu luni am fost liber de muncă și m-am ocupat de asta. COAAAIE. COAAAAIE. E full time job așa. Din ăla 10:00 -17:00. Cu un copil care-i destul de inteligent și ascultător, n-am autiști acasă, în afară de mine bineânțeles. Adică doi copii, dar v-am spus că , în mare unu.

Nu-i că nu înțeleg de ce trebuie să facem asta, înțeleg, trebuie, sunt copiii noștri, pula mea, nu e ca și cum mă aștept să-i pese altcuiva.

Dar, hei, dacă înainte mi se părea ”efort” că se trezea cineva să le dea de mâncare , să-i îmbrace, să-i ducă și să-i ia de la școală, mai petreceam ceva timp, evaluandu-i , punându-i să citească, ajutându-i la una alta și învățându-i chestii PE LÂNGĂ școală, în timp ce în ăstea 8 ore erau alții cu ei, acuma e așa futere next-level.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

:))) imagineaza-ti sa faci asta cu 25 odata, timp de 8 ore.

Cum functioneaza remote la scoala asta, le trimite teme si materiale si lucreaza singuri, sau au si ore live cu profesorii?

Adrian S.
Adrian S.
3 years ago

Ba se face și live la greu. La mine se calca în picioare pe Zoom, Skype, Microsoft Teams, Whatsapp, you name it. Zici că mi-am deschis internet cafe, LOL !

Culmea distracției este că au și oră de sport prin video-conferință! Dar nu la modul “stați în picioare, băgați 10 genuflexii, acum culcat și să vă văd la 10 abdomene”. Nu, nene, ci la modul “scoateți cartea de educație fizică și deschideți la pagina x”, adică se discută despre sport, LOLOLOLOL !

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Nu, nene, ci la modul “scoateți cartea de educație fizică și deschideți la pagina x”, adică se discută despre sport, LOLOLOLOL !

Asta mi se pare cel mai de cacatul cacatului; fabrica de fani de sport.

Diana
Diana
2 years ago

Oarecum tangențial, cum ti se pare sistemul educațional din UK fata de cel românesc? Copiii au o mare capacitate de a se adapta, de aceea întreb: merită schimbată paradigma pentru ca ai noștri copii să aibă parte de o altă perspectivă educațională? Multumesc!

Diana
Diana
2 years ago

Mulțumesc pentru răspunsul detaliat!

Adi
Adi
2 years ago

De curiozitate, fac si ai tai chestii din alea progresiste gen critical race theory, propaganda LGBTz, gender pronouns, be less white/white privilege etc?

Adi
Adi
2 years ago

Nu e din citit, fosta mea prietena din liceu e mutata de vreo 15 ani in UK si are 2 copii care la scoala au dat de chestii ceva mai serioase. Ea e medic si le-a explicat destul de usor cum e cu sex vs gender vs batut campii, dar zicea ca a fost destul de complicat episodul pentru ca aia de la scoala bagau la greu chestii din astea dubioase. Ai ei erau destul de mari cand a inceput distractia, dar era vorba ca se baga la varste mai fragede zilele astea. (mi-a povestit maica-sa cand a fost ultima… Read more »

Cata
Cata
2 years ago

In urma cu 3 ani scoala a invitat parintii la o dicutie fix pe aceste schimbari. 1. In scolile primare ( pana in 11 ani) se discuta schimbarile organizmului la fete si baieti. La varste mai mici se dicuta zonele in care nu au voie sa fie atinsi de alti copii sau adulti. 2. Sunt 2 -3 ore pe an (normal se tin intr-o saptamana). 3. Cand se tin aceste ore parintii sunt informati si pot cere materialele ce vor fi predate. Orele nu sunt obligatorii – parintii pot refuza participarea copilului la aceste lectii. ( In cazul nostru scoala… Read more »

Cata
Cata
2 years ago

* In scolile secundare +12ani