Lapte: Constatare simplă

O constatare semidegresată cu privire la laptele slab , cu care îmi beau cafeau acum , pe regim , apropo de care, am ajuns la 64.8 în vreo 5 zile, da’ acuma sunt pe 65.2 și scad lent (sper) , că mă strâmbă foamea și mă ceartă lumea că nu mănânc.

Constatarea e că în UK nu am găsit lapte semidegresat care să aibă și gust. O fi, dar nu l-am găsit eu, deci nu bat nimic în cuie. Laptele normal din supermarketuri de acolo. Că vorbim de ăla generic cu numele supermarketului pe el, că vorbim de Cravendale sau Arla, sau Yeo ( ăsta parcă are gust mai bun decât restul dar nu prea îl găsesc) concluzia e simplă. Ăla “whole milk ” e bun, mai bun decât ce găsești în general în România ( aproape de ăla pe care îl mulgea mama de la vacă până acum 1 an și ceva ) , dar daca cumperi de la semidegresat spre degresat , e pișat, doar culoare. L-au decapat și de gust.

Eh, in Romulania nu prea e așa. Laptele degresat mai are ceva gust, iar ăsta de la Zuzu e bun. Chiar e bun. Le fac reclamă gratuit, da, cu logo.

Poți să faci o cafea decentă cu el. Copiii pot mânca cerealele, dar ăia mănâncă cred orice lapte. Se mai strâmbă ei, dar mănâncă.

Cred că e treabă de “profiling the consumer” sau ceva , că în UK văd că mai toată lumea preferă whole milk. P-aici cred că îl preferam mai slab, suntem obișnuiți cu apă în el, de pe vremea lu’ tata Ceai, noi îl bem mai light așa, că nedegresat e prea tare, arde la burtă . Sau ceva.

Send to Kindle

7 Replies to “Lapte: Constatare simplă”

  1. Da, e ok și de la ăia, dar ăla de 3.7% , ăla semi mi se pare cam fără gust. Nu găsesc mereu, dar mai cumpăr din când în când

  2. Ale mele nu halesc dăcât laptaria lu caimac sau artesana. Bine, cea mare baga in continuare lapte de cocos si orez, a ramas setată de pe vremea cand avea intoleranta la lactoza. App…stiai ca se poate face cozonac cu lapte de cocos? E chiar bun..

  3. De lăptăria lui Caimac nu am auzit până acum, de la ăia, Artesana găseam in Auchan niste iaurturi foarte bune. Nu am găsit nimic comparabil pe piata din Romania sau UK până acum..
    Destul de de nișă totuși. Nu le găsesc pe ălea la mine la țară probabil aș putea să fac comandaa distribuitor, dar sunt perisabile, nu pot sa comand 100 de borcane și sticle :)).

  4. Laptaria lui caimac e bun, si e si frumos in sticla de sticla, dar are 4% daca nu ma insel.

  5. De când cu ciuna asta am stat mult pe la țară, unde am redescoperit laptele de capră.
    Babaiatule, tu știi ce aroma are laptele de capră? Simți ierburile din el. Acum umblu sa imi cumpar una, ca am observat ca beau 1l pe zi(sa tot bei cu lipie) si e scump chiar si cu 7lei/2.5l. Lucerna am(putrezește aiurea), cereale am… Nici nu trebuie sa o pasc. Sta si livrează lapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.