Bill Gates. Propagandă la mai multe capete

Din punctul meu de vedere Bill Gates este unul din geniile secolului trecut și începutului de secol XXI. Asta nu e neapărat de bine, sau de rău, dar e, fara îndoială, unul din oamenii cei mai vizionari și mai calculați care este.

Știu că acuma lumea e cu Elon Musk & shit.

Cei doi sunt asemănători în sensul că visează la lucruri care acum par imposibile și fac ceva în sensul ăsta . Și că au miliarde de dolari de băgat în visurile lor.

Diferențele sunt multiple. Una ar fi că pe linie de pregătire / știință , Elon Musk e un fake. Nu-i genul de om care să stăpânească științific enunțurile pe care le face. Bill Gates a fost mereu opusul, eu îl urmăresc de vreo zece ani.

Elon Musk are un PR fantastic de bun , în timp ce Bill Gates nu prea ( muie Windows , muie Microsoft etc ).

Gates si-a făcut averea cam pe pula lui. La celălalt e discutabilă treaba.

Acestea fiind spuse, fără îndoiala Bill Gates e probabil unul dintre cei mai influenți oameni din lume și pe bună dreptate.

Rulează la Netflix un documentar numit în Mintea lui Bill Gates , care ne prezintă ce deștept e el și cum nu mai e nimeni pe lume cu creierii lui și cu așa bune intenții.

Bineînțeles, că trece în viteză și fără să bage în seamă peste unele aspecte din cum a ajuns Microsoft furnizor de software oficial și pe bani la o grămadă de state, pentru aparatul de stat, dar mai ales pentru sistemele de educație, iar alte aspecte legate de monopolul în US, unde a fost și supus unui proces sunt luate la perie, și aduse în discuție să fie acolo.

Acuma, lăsând asta la o parte, părerea mea e că omul e bine intenționat cu privire la eforturile și ceea ce face el.

Și până la urmă chestia asta contează , dar nu exclusiv. În urma documentarului in care el explica în 2015 cum omenirea este vulnerabilă in fața unor contagiuni, deși inițial scoaterea lui de la naftalină i-a adus un PR bun, după niște lockdown-uri și limitări de drepturi în diferite țări, perspectiva oamenilor cu privire la părerile lui s-a schimbat . Se ridică destul de des tema “stăm în casă că așa vor șefii la lume , Bill Gates si cu ( nu mai știu cine e celălalt din retorică)

Prin urmare, dacă tot stau oamenii în casă și se uită pe Netflix, li se livrează la botul calului propagandă ca să le explice celor îndoiți cum e cu Gates, de ce e el mai șmecher decât guvernele și cum intențiile lui sunt cele mai bune și realizările lui sunt memorabile ( realizările de până acum chiar sunt notabile, nu-i de negat )

Și e un pic și-un fel de mesaj care ne sare pe noi romulanii, dar util pentru americani, care o ard ando alegeri de președinte anul ăsta. Și e un pic , un pic de diss la adresa politicii trumpiste și a relației cu China, de care cică ar fi nevoie, așa zice la docoment, na.

Tot ce vreau să spun e “a se consuma cu un pic de sare

10 Replies to “Bill Gates. Propagandă la mai multe capete”

 1. Bah… am ramas cracanat despre stiinta romulanilor in materie de… burghie. :))

  Altfel,mai usor cu pianul (vasile poarta) pe scari…. peste un sfert de secol va fi mai “iubit” ca Icler

 2. Bah… am ramas cracanat despre stiinta romulanilor in materie de… burghie. :))

  Crezi că nu? În ciuda informațiilor triviale (la nivelul activității mele in materie de găurit ) din articol, lucrez de ceva vreme pentru unii care produc unele ca ăsta și mai bune și am văzut vreo două demo-uri cu unele mai socotite. Crezi că ăsta e ok de dat o gaură în platbandă ? 😉
  Chiar sunt nesimțit că nu mi-am cumpărat un set de la ei până acum.
  Bine, am lucrat și pentru Mercedes și BMw și nu mi-am cumpărat mașini de la ei, dar zic și eu.

 3. Mi-e lene sa pun siteul pe translate din telefon, dar înțeleg cca 70% din ce scrie acolo și am citit retorica asta , cu tot cu sursele alea ( de majoritatea știam in avans , nu e un secret că Bill Gates e preocupat de epidemii și sănătate mondiala , nici de scăderea / oprirea creșterii populației ) pe mai multe bloguri din mai multe țări și le clasific drept conspiraționiste.
  Nu-i nicio dovadă acolo de rele intenții sau de “o mână criminală”.

 4. Da…conspirationisme,normal.Dar numai un sfert de-i adevarat,e super grav.
  Adevarul e ca toti astia (nu-i mai numesc,sunt arhicunoscuti) sunt apostolii lui Gizas, si-i preocupa,mai intai de toate,bunastatrea pulimii !

 5. Eu nu zic că îi preocupă mai întâi de toate bunăstarea pulimii, deși puță ăla a făcut câteva chestii ( pe lângă altele stupide ) care au ajutat la îmbunătățirea unor condiții de viață ale pulimii. Dar nu il desenez eu acuma in arhanghel.

  Doar zic că ar trebui să faci diferența între fapte , declarații și procese de intenție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.