Cum e cu zborurile: Au dat handicapații cu viteză

Subtitlu : Făcând planuri în România

Aseară, după o băută, mă gândeam în mintea mea cum ne organizăm ca să plecăm sâmbătă și-mi dă un amic un link de la imperatortravel care zice că nu, că zborurile către țările galbine se suspendă până pe 16. Că când au dat parlamentarii legea 55 de alertă maximă din 15 mai , coroborată cu măsurile pentru diminuarea impactului, din 18 mai, s-a făcut omitere de data până la care se suspendă zborurile ( se anunțase oficial pe canale media că până pe 28 ( de aia am și putut cumpăra bilete pe 30)).

N-am citit legile, că m-a durut în pulă și presupun că nu le-au citit nici ăia de la Wizz, sau au mers pe burtă , pe baza comunicatului oficial. C-o fi fost înadins, c-o fi fost că-s idioți, eu mizez pe ultima, treaba e că ieri Romatsa s-a sesizat și a trimise ceva comunicat, anume că nu se aprobă zborurile. Wizz nu a anulat încă nimic, încă pot face check in – ceea ce o să și facem, dacă nu le anulează 🙂 . Dacă se merge pe burtă, știu și eu din astea. Dacă nu, nu. Motive imperative avem (Art. 2 litera g).

Eu estimez că la vremea asta niște operatori aerieni negociază în background chestii cu guvernul, cu pula mea. Până una alta Aeroportul a publicat o notă informativă pe site-ul lor, că altfel, văd că nu zice nimeni nimic, în afară de Romatsa care trebuia să ia act, evident.

Mă uit în comentarii și văd că lumea e un pic nervoasă .

No bine, oricum mă gândeam că bine, că mai am ceva trebi de făcut atâta că m-a anunțat proprietarul ieri că cică e problemă dacă nu mă-ntorc până în iunie. Ceva problemă cu asigurarea și cu consiliul.

Zic, ”ce problemă, coaie? Nu-ți mai ajunge chiria după ce că nu stă nimeni acolo?”

Bă, că nu, că e o problemă cu asigurarea și consiliul , că trebuie să declar casa neocupată, trebuie închise gaz, curent , ălea.

L-am întrebat așa de la obraz dacă cumva a suspendat asigurarea casei cât am fost eu plecat și i-am spus ca eu am plătit tot – gaz, curent, apa , internet, consiliul și că nu vreau să aud de nicio suspendare cât timp eu plătesc preț întreg la toate serviciile, ca Guță. N-a zis nimic.

Bine, n-o să-mi fac eu viața după asta, dacă o dă-n diverse, o să-i atrag eu atenția că dacă vrea bani pe chirie mai ales așa pe moca și pe praful ăsta ar trebui să știe ce are de făcut.

Se uita soția de curiozitate dacă TOT se poate pleca în țările cu pricina. Și da se poate. Cu escale. Din alea ne-oficiale. Adică nu îți iei bilet cu escala și destinația unde ai treabă. Iți cumperi tu două bilete separate și e pe barba ta.

Cea mai ieftină rută în UK e prin Israel, dar e cu risc , că pe lângă că ăia primesc doar rezidenți acum, fac filtru LA PLECARE, așa că poți să îți iei bilete și să primești pula în bot. Următoarea e prin Atena. Dacă aș fi disperat să ajung așa aș face.

*Update: Wizz au anulat zborurile.

Tarom opereaza in anumite conditii.

11 Replies to “Cum e cu zborurile: Au dat handicapații cu viteză”

 1. Tata, dar tu lucrezi la din astia cu stare. Nu te poti lipi de ceva charter/privat daca e cu buba? Nu stiu cat ar fi costul, dar daca vor go live care sa functioneze bine….

 2. Tata, dar tu lucrezi la din astia cu stare. Nu te poti lipi de ceva charter/privat daca e cu buba? Nu stiu cat ar fi costul, dar daca vor go live care sa functioneze bine….

  :). Nu, nu pot.

 3. Merge sa pleci cu masina personala – dupa ce verifici conditiile de tranzitare ungaria/austria

 4. Stiu ca merge, dar nu am in plan un road trip pana in UK :). Nu cred ca merita in conditiile in care nu stiu daca putem opri la ceva hoteluri pe drum.
  Nu-s genul care conduce 24 de ore non-stop. Nici nu-s pasionat sa dormim toti in masina, lol. Traim foarte misto aici, nu e graba.

 5. Dupa 15 iunie se da drumul la conducta dar nu se stie cu carantina in uk. Si eu vreau sa vin in ro dar vreo 10 zile si de preferat sa ma intorc dupa aia fara izolare 14 zile in uk, mai astept momentan

 6. Se cam știe cu carantina în UK, că scrie pe gov

  Dar nu ai cum să vii în România doar 10 zile ( cel puțin pe calea aerului ) că te bagă pe izolare 14 in România :)).
  Poate mai încolo, când o fi aia.

 7. Marineros venit acasă in vremuri de epidemie! Aterizat foarte frumos la….Sofia. Apropo aeroportul e foarte high tech, cam cu 20 de ani înaintea vremurilor indigene adică anii 1980! Dar când tot ce ai de făcut e să aștepți un mail de confirmare că pori să ambarci și la aterizare ceva hârtie că ești român in tranzit, nu prea ai de ce să faci nazuri. Apropo toaleta aia cu tocuri de lemn de le vopsea unul cu trafaletul era curată luna! Probabil de aia aveau doar săpun nu și dezinfectant la intrarea. Mă rog amănunte, putem trece peste. Ideea e ca 6 ore mai târziu eram la Silistra iar on vamă erau doar ceva tiristi in șlapi care se scărpinau în cur cat așteptau să treacă granița. Ideea e că un carnet de marinar și un certificat anexa pulii care atestă ca ești marinar ( mapa mea cu documente care practic demonstrează cat de ninja sunt eu in mereul pe mare si are 3,6 Kg nu era suficientă) a făcut sa ne zică băieții de la frontiera drum bun! Nu i-a interesat scrisori de garanție, tabele cu monitorizarea temperaturii, plm amănunte! De acolo alte două ore până acasă.
  Ideea ar fi că băieții de la firmă au fost ireproșabili dar nici nu prea aveau cum pentru că erau cu coaiele în nicovală. Dar urmatorea plecare dacă sunt ăștia mai catolici decât papa o sa fie nasoală. Că da plm face mandea Matrix și ca vechime in companie si ca ani pe funcție și cărgo experience și alte căcaturi care aduna hârtii de 3,6 Kg, dar dacă se consideră că sunt într-o scorbură și trebuie să foreze după mine să ma aducă la vapor or să zică pas și or să aducă polonezi cu autobuzul. Sigur experiență și alte căcaturi obținute la apelul de seara, nu e prea ușor să strangi 3,6 kile de hârtie de genul ăla. Si da vaporul cară moarte pură in stare lichidă si e cam periculos așa dar e un risc asumat, că poate nu se întâmplă nimic. Și cat economisesc așa e sigur nu e cu poate.
  In concluzie Orban după ce se răcorește cu un pahar de bere și fumează ceva țigări ar face bine să vadă de unde ii vin in plm banii. Că momentan vad ca se mișcă doar ăia de muncesc 100% cu cârca și nici pe ăia nu i-a vândut scump ba din contră dacă nu țipau sindicatele nemerești îi livra în regim de semi sclavi. Ăia de lucrează si cu creierul si fac pe
  zi cat salariul mediu intr-o lună în țară sunt cam pe relaxare, boierie și o să vedem când deschid granițele. Chestia e că și salteaua aia pe care se relaxează cam scade și nu că ar muri de foame dar nu-s deloc fericiți.

 8. Dar urmatorea plecare dacă sunt ăștia mai catolici decât papa o sa fie nasoală.

  Cat ai intre plecari? Cat stai acasa te tin astia pe izolare, sau esti liba?

  In concluzie Orban după ce se răcorește cu un pahar de bere și fumează ceva țigări ar face bine să vadă de unde ii vin in plm banii.

  De la banci. Ti-ai facut si tu macar un offshore ceva de rezerva, sa fii sigur ca nu-i vin de la tine pe urma cand tre’ sa mai bage in taxe, ori el ori care s-or mai nimeri la butoane?
  #numaiplimbatimoarteacuvaporul

 9. In mod normal maxim 8 săptămâni. Dar acum a fost o plăcere să servesc 10. Mai ales că până au zis bulgarii ca ei au învins pandemia și se poate zbura pe/de pe Sofia nu prea aveam cu ce să vin acasă. Poate doar cu tirul! Iar in firmă ca și român sunt la categoria Inorog. Adică extrem de rari. Nu e ca si cum am fi fost un echipaj si ar fi făcut o cursă charter pentru noi. Așa ca acum voi sta acasă tot 10 săptămâni, in mod normal aș fi acoperit, dar plm cand am plecat a fost ca in filmele de acțiune, decolam si ne urmărea Covidu sa ne agate avionul. Am fost ultimul schimb in Martie, următorul s-a facut dupa 8 săptămâni, toți sariti din contract cu minim 15 maxim 60 de zile. Știu nu pare mult fata de ce e in industrie în momentul de față dar noi navigăm cu pilot si regim de manevre zilnic, se spală tancuri descărcați si toatea astea duc la un regim de lucru infernal. De aici si contractele de 8 săptămâni. Nu că e cineva mărinimos din firmă, pur și simplu nu prea mai dai randament după. Iar dacă vine valu doi și alte căcaturi, bai cam i sa fie de căcat.
  Altfel liber că pasărea cerului, plm 10saptamani ne-au ținut doar la bord, de urcat doar piloți, interacțiune în porturi cu altcineva spre zero. Șansele să mi-o iau sunt mai mari pe aici mai ales cu consoartă care prestează în spital. Bine nu linia întâi, dar românesc. Acolo unde echipamentul e pe semnătură si te ia șeful la pula de ce il folosești dacă nu ești sigur ca pacientul are Covid. Probabil dacă se întâmplă ceva o să iasă cineva la tv si o sa explice cum echipamente au fost dar ai naibii medici sunt efectiv idioți si nu le poartă! Așa că ar fi un pic stupid să fac eu caraulă când ăștia in zone de risc umblă cu curul gol in fața pulii!
  Cat despre banii din bănci…am aflat ca la clienții mai premium mai și dreptul la o cutie de valori. Așa că după ce le-am terminat aprovizionarea alor mei cu lapte uht înainte să plec ghici ce am făcut cu aia? Bani pe afară cam greu si oricum nu am atâția să-i duc prin paradise fiscale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.