Cum e cu zborurile: Au dat handicapații cu viteză

Subtitlu : Făcând planuri în România

Aseară, după o băută, mă gândeam în mintea mea cum ne organizăm ca să plecăm sâmbătă și-mi dă un amic un link de la imperatortravel care zice că nu, că zborurile către țările galbine se suspendă până pe 16. Că când au dat parlamentarii legea 55 de alertă maximă din 15 mai , coroborată cu măsurile pentru diminuarea impactului, din 18 mai, s-a făcut omitere de data până la care se suspendă zborurile ( se anunțase oficial pe canale media că până pe 28 ( de aia am și putut cumpăra bilete pe 30)).

N-am citit legile, că m-a durut în pulă și presupun că nu le-au citit nici ăia de la Wizz, sau au mers pe burtă , pe baza comunicatului oficial. C-o fi fost înadins, c-o fi fost că-s idioți, eu mizez pe ultima, treaba e că ieri Romatsa s-a sesizat și a trimise ceva comunicat, anume că nu se aprobă zborurile. Wizz nu a anulat încă nimic, încă pot face check in – ceea ce o să și facem, dacă nu le anulează 🙂 . Dacă se merge pe burtă, știu și eu din astea. Dacă nu, nu. Motive imperative avem (Art. 2 litera g).

Eu estimez că la vremea asta niște operatori aerieni negociază în background chestii cu guvernul, cu pula mea. Până una alta Aeroportul a publicat o notă informativă pe site-ul lor, că altfel, văd că nu zice nimeni nimic, în afară de Romatsa care trebuia să ia act, evident.

Mă uit în comentarii și văd că lumea e un pic nervoasă .

No bine, oricum mă gândeam că bine, că mai am ceva trebi de făcut atâta că m-a anunțat proprietarul ieri că cică e problemă dacă nu mă-ntorc până în iunie. Ceva problemă cu asigurarea și cu consiliul.

Zic, ”ce problemă, coaie? Nu-ți mai ajunge chiria după ce că nu stă nimeni acolo?”

Bă, că nu, că e o problemă cu asigurarea și consiliul , că trebuie să declar casa neocupată, trebuie închise gaz, curent , ălea.

L-am întrebat așa de la obraz dacă cumva a suspendat asigurarea casei cât am fost eu plecat și i-am spus ca eu am plătit tot – gaz, curent, apa , internet, consiliul și că nu vreau să aud de nicio suspendare cât timp eu plătesc preț întreg la toate serviciile, ca Guță. N-a zis nimic.

Bine, n-o să-mi fac eu viața după asta, dacă o dă-n diverse, o să-i atrag eu atenția că dacă vrea bani pe chirie mai ales așa pe moca și pe praful ăsta ar trebui să știe ce are de făcut.

Se uita soția de curiozitate dacă TOT se poate pleca în țările cu pricina. Și da se poate. Cu escale. Din alea ne-oficiale. Adică nu îți iei bilet cu escala și destinația unde ai treabă. Iți cumperi tu două bilete separate și e pe barba ta.

Cea mai ieftină rută în UK e prin Israel, dar e cu risc , că pe lângă că ăia primesc doar rezidenți acum, fac filtru LA PLECARE, așa că poți să îți iei bilete și să primești pula în bot. Următoarea e prin Atena. Dacă aș fi disperat să ajung așa aș face.

*Update: Wizz au anulat zborurile.

Tarom opereaza in anumite conditii.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maniaxro
Maniaxro
3 years ago

Tata, dar tu lucrezi la din astia cu stare. Nu te poti lipi de ceva charter/privat daca e cu buba? Nu stiu cat ar fi costul, dar daca vor go live care sa functioneze bine….

Maniaxro
Maniaxro
3 years ago

Ai vazut asta? https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/blue-air-reluat-cerere-anumite-zboruri-conditii-speciale-trebuie-indeplineasca-pasagerii-1_5ece23e35163ec4271337324/index.html

Poti sa te bagi la un zbor pana la Amsterdan sau sa te inscrii ca doritor la alte zboruri de pe lista.

Buruc
Buruc
3 years ago

Merge sa pleci cu masina personala – dupa ce verifici conditiile de tranzitare ungaria/austria

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Stiu ca merge, dar nu am in plan un road trip pana in UK :). Nu cred ca merita in conditiile in care nu stiu daca putem opri la ceva hoteluri pe drum.
Nu-s genul care conduce 24 de ore non-stop. Nici nu-s pasionat sa dormim toti in masina, lol. Traim foarte misto aici, nu e graba.

Buruc
Buruc
3 years ago

Dupa 15 iunie se da drumul la conducta dar nu se stie cu carantina in uk. Si eu vreau sa vin in ro dar vreo 10 zile si de preferat sa ma intorc dupa aia fara izolare 14 zile in uk, mai astept momentan

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Se cam știe cu carantina în UK, că scrie pe gov

Dar nu ai cum să vii în România doar 10 zile ( cel puțin pe calea aerului ) că te bagă pe izolare 14 in România :)).
Poate mai încolo, când o fi aia.

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Marineros venit acasă in vremuri de epidemie! Aterizat foarte frumos la….Sofia. Apropo aeroportul e foarte high tech, cam cu 20 de ani înaintea vremurilor indigene adică anii 1980! Dar când tot ce ai de făcut e să aștepți un mail de confirmare că pori să ambarci și la aterizare ceva hârtie că ești român in tranzit, nu prea ai de ce să faci nazuri. Apropo toaleta aia cu tocuri de lemn de le vopsea unul cu trafaletul era curată luna! Probabil de aia aveau doar săpun nu și dezinfectant la intrarea. Mă rog amănunte, putem trece peste. Ideea e ca… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

In mod normal maxim 8 săptămâni. Dar acum a fost o plăcere să servesc 10. Mai ales că până au zis bulgarii ca ei au învins pandemia și se poate zbura pe/de pe Sofia nu prea aveam cu ce să vin acasă. Poate doar cu tirul! Iar in firmă ca și român sunt la categoria Inorog. Adică extrem de rari. Nu e ca si cum am fi fost un echipaj si ar fi făcut o cursă charter pentru noi. Așa ca acum voi sta acasă tot 10 săptămâni, in mod normal aș fi acoperit, dar plm cand am plecat a… Read more »