Pariuri de sezon la capmionatul mondial de pandemie #covid-19

Cinic, ma uitam acum vreo o luna la statisticile astora din UK de covid si zic intr-o discutie cu un amic ca “ba, e ok, cred ca ajung la maxim 50 de mii de morti, p-acolo”.

Dacă tot n-avem campionat european de fotbal, facem și noi pronosticuri pe ce-avem.

El zicea ca nu, ca crede ca se duc astia in 100k pana la sfarsitul anului. Eu am zis ca nu, el conteaza si pe valu’ #2. Tot nu ne-am inteles si-am facut pariu pe bere. Daca castig eu, da el o bere, daca castiga el, dau eu doua. Pula mea, nu e simetric, ca asa e la pariuri, are cota mai buna el, pe sanse mai mici.

Acuma banuiesc ca sta si numara morti si-asteapta berile. Eu sper sa nu mai moara așa multi ca nu strica o bere gratis.

Si uitandu-ma la perspectiva morti/milion, ca asta da de fapt magnitudinea dezastrului, nu cati s-au imbolnavit, nu neaparat numarul celor morti daca nu-s toti din familia mea sau a ta gen, observ ca UK sta bine, e pe locul 2. Ignor pseudo-tarile cu populatii sub un milion. Alea se califica la orase n-au cum sa participe la campionatul mondial, deși la forbal participă, iar acolo au rezultate mediocre.

La cum se vede treaba pare că din sferturi au ieșit Belgia, UK (cu sanse la titlu), Spania , Italia, Franta, US si Olanda. US sunt mediocri ca si la fotbal, dar, in lumina aglomerarilor de la protestele care le macina tara zilele astea e posibil sa avem surprize.

Totusi nu s-au terminat toate meciurile, ca Mexic si Brazilia vin tare din urma si au ambele potential. Sisteme de sanatate mai precare, aglomerari urbane foarte dense, incapacitatea sistemelor de administratie de impune legea cu strictete si popoare latine ( gramada pe socializare) si pare ca le-a luat valul din plin. Mai degraba Mexic, ca Brazilia pare ca si-a cam atins potentialul de infectari, dar cine stie, poate tine mult transmisia la nivelul asta.

India desi pare pe val acum, la ce populatie are, ar trebui sa ajunga la 900k decese ca sa depaseasca ca impact Belgia si UK. Nu pare probabil, n-as paria banii de bere pe asta. Daca nu incep brusc sa moara cate 10k+ pe zi, timp de macra o luna, e imposibil.

Favorita mea la titlu e insa mult mai jos in clasament momentan : Chile.

Cu o populatie comparabila cu a României, țara aia are aglomerari urbane mai mai mari ( mai multe orase intre 100 si 500k locuitori decat Romania) o explozie de cazuri ( pare ca se extinde necontrolat ) si, elementul cheie la ei a venit iarna .

Desi nu se vede din graficul mortilor zilnice ,

La cum vad graficul asta, pana la 10k decese ( adica 522 la milion ) e pariu sigur, dupa asta creste cota, e greu la varf.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
3 years ago

Rusia a avut +8000 si ceva in ultima zi. Nu-i rau pentru infectati zilnic. La morti insa se pare ca ii ajuta vodka……

Alifie
Alifie
3 years ago

In Rusia se pare ca-si fac mai multe persoane seppuku decat ce se raporteaza ca victime COVID.

US cred ca au ratat calificarea pentru ca protestele cam fac vechimea de doua saptamani, iar daca numarul de cazuri noi pare relativ cam pe la aceleasi valori, numarul deceselor scade, sa speram ca-i vorba de mai buna organizare + scheme de tratament mai eficiente. Mai ii si faptul ca la ca 330 de mil. de locuitori pare cam greu daca nu chiar imposibil sa-i ajunga pe Belgieni/UK, Spania sau Muedia (in cazul in care se raporteaza la decese/mil locuitori).

MikeWrong
MikeWrong
3 years ago

De prin EU, eu as miza pe Franta (jeg, tocmai ce au ridicat din restrictii, e pe una dintre cele mai circulate rute in EU, etc).
Cat despre India…daca vor raporta aia corect, cred ca ei vor castiga campionatul asta 🙂

Stropic
Stropic
3 years ago

Si daca mor 75k, cine da berea?:))

Eu cam pe acolo zic. Daca in cateva luni s-au strans 41k, imposibil sa fie doar extra 9k pana la sf anului. 100k e plauzibil, doar ca cred ca se vor plictisi din testat si raportat spre sfarsit.

MikeWrong
MikeWrong
3 years ago

: Ok.

Campionatul European:
Finala: Franta – UK (total morti sub 100k de fiecare) si castiga Franta pana la finalul anului.

Campionatul mondial: Rusia triseaza si e descalificata. Finala: SUA vs India (ambele peste 200k morti de caciula) si castiga India pana la finalul anului.

0040
0040
3 years ago

Foarte misto siteul asta:
https://www.endcoronavirus.org/countries
Grafice individuale per tara.
Arata ok Chile, dar cred ca sunt in carti si Africa de S sau Etiopia.

0040
0040
3 years ago

Desi ziceau astia ca virusul nu rezista la nu stiu cate grade vad ca tarile calde si foarte calde d-abia acum sunt la inceput. Daca in altele s-a trecut de varf, in astea cred ca abia acum incepe. Chiar daca au sub 100.000 de imbolnaviti, graficul urca repede…. si in tarile africane ar avea unde sa sara de la unul la altul….
Ma uitam la asta https://news.sky.com/video/coronavirus-large-crowds-at-lagos-market-despite-lockdown-11975131
Pai la ce aglomeratii acolo e suficient cativa sa se aprinda focarul

capsunaru
capsunaru
3 years ago

“Sau numaratoarea. Nu e clar cum numara aia si cum raporteaza 🙂”

Asta fac toti… In Spanea,guvernu´ zice 27000,ministerul sanatatii 40000.
Chestii fara importanta, baliverne,oricum virusii sunt ca extraterestrii,credem ca exista dar nu ia vazut nimeni… :))
Bine, acu´,pentru o bere,ce nu face omu´…

0040
0040
3 years ago

Mic update auzit azi: daca va moare vreo ruda prin spital in Ro, se da 200mils/4000 euro sau cam asa daca accepta familionul sa fie trecut la covid, indiferent din ce altceva ar da coltul.

Stropic
Stropic
3 years ago

Ehe, asta nu e nimic, daca dovediti discriminare cauza mortii puteti lua chiar 16 mil dolari. 😀

Nu inteleg cum adica accepta familia, se negociaza cauza mortii, se alege prin vot majoritar? Sau pune medicul ce vrea acolo si in cel mai rau caz (dar putin probabil) de cerere de autopsie da direct aia 4000 spaga la legist. :))

0040
0040
3 years ago

&…. Africa de S confirma ca e in carti si urca pe locul 5.
Clasamentul e asa
1. USA 3,898,550
2. Brazil 2,099,896
3. India 1,119,307
4. Russia 771,546
5. South Africa 364,328
6. Peru 353,590
7. Mexico 344,224
8. Chile 330,930
9. Spain 307,335
10. UK 294,792

Totusi pare sa fie o lupta destul de stransa pe locurile 5-10