Când nu e bine pentru nimeni

Ce vieți contează când nu poți să faci un lucru bine pentru nimeni?

În încercarea de a eradica rasismul și orice gândire prejudicioasă cu privire la orice indivizi ne facem doar să ne urâm mai tare unii pe ceilalți.

E deja de notorietate cum aseară aici în oraș, după un protest #BLM  a venit un nene refugiat din Libia și a cuțitari câțiva.

E amuzant că a fost oprit de un polițist fără armă, din ăla hulit de oamenii care umblă bezmetici pe străzi , confundând Europa cu US și poliția din Europa cu aia din US.

La fel de amuzant că omul era cunoscut de MI5 , fusese urmărit pentru o posibilă afinitate față de grupări radicale și proaspăt eliberat din pușcărie .

Înțeleg că conturul care se desenează in jurul criminalului, în cazul ăsta, e unul de rebel fără cauză, problema fiind în cazul ăsta nu diferențele dintre generații ci cele dintre populații.

Să fugi din țara ta de război, să fii discriminat ca musulman și să ajungi in țara gazdă să te răzbuni / discriminezi albi, localnici.

Toate reacțiile exagerate și nejustificabile sunt de fapt justificate de o anumită ură și de ruperea forțelor slabe de coeziune prin încercarea impunerii unor legături obligatorii mai strânse.

Mă uitam deunăzi la primarul Londrei, cum spune el că Londra nu că tolerează diversitatea culturală, ci o îmbrățișează.

Ceea ce nu poate fi decât idiotic. Cineva acolo sus visează că ne putem topi toți identitățile într-un grup amorf și omogenizat. E pe cale să aibă un coșmar. O comunitate fără o identitate e una fără valori. Iar identitatea nu poate fi impusă.

Identitatea unei comunități e autodeterminata. Iar ce vedem acum e o luptă de regăsire a unei identități , de căutare a unui echilibru mai departe de linia impusă . Și sunt toate șansele ca pe alocuri lucrurile să ia personificarea lui James Dean

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
3 years ago

Londra nu e o comunitate. Nici Readingul nu e o comunitate. Nu poti vb de comunitate la atatea milioane sau zeci de mii de oameni. Sunt mii de comunitati la un loc.

De asta tolereaza si imbratiseaza diversitatea culturala, pt ca nu prea are incotro. Ce alternativa ar avea? Sa ii dea afara pe toti cei diferiti? Cum si pe ce criterii?

Catalinx
Catalinx
3 years ago

A tolera și îmbrățișa nu e deloc acelasi lucru. Ex: In Bucuresti exista comunități de români,chinezi, arabi, țigani, turci, evrei… Nu îi îmbrățișează nimeni, dar sunt tolerați cu niște limite. Fiecare grup își poate găsi propria identitate și poți menține o vagă coeziune socială. Imigranții își știu locul lor și respectă faptul că sunt acceptați , nu se comportă chiar că la mă-sa acasă, ci au un oarecare respect pentru normele locale deja existente. Băștinașii ii tolerează pe venetici , cu tot cu cultura și identitatea lor, in niste limite : mai ușor cu moscheile pe scări în București, nu… Read more »

Buruc
Buruc
3 years ago

“ Identitatea unei comunități e autodeterminata. ”

Adica ?! Frustrarea creste de ambele parti cand fortezi politic un mix cultural tocmai ca limitele alea impuse sunt fortate artificial (cam care e identitatea unei comunitati unde unii valorizeaza linistea/privacy si vecinul aduna 3 generatii cu muzica si dansuri din ‘cultura proprie’ ? (Nu ma refer la tigani ci scandalul nothing hill din anii ‘70).

Buruc
Buruc
3 years ago
Stropic
Stropic
3 years ago

Sunt imbratisati adica tratati fix ca bastinasii. Aceleasi joburi case etc. Nicio dar nicio diferenta in drepturi. Tolerati ar fi gen cum era la evrei in nazism intr-o vreme, e ok sa stai doar intr-o parte a orasului, uite colea o lista cu meseriile pe care le poti practica etc. Templu budist in bucuresti exista, si daca nu sunt mai multe sau mai mari, nu cred ca e din cauza ca se opune primaria sau careva. Doar ca nu prea sunt asa multi/bogati budisti incat sa aiba bani sa isi faca. Eu nu am vazut sa tipe, dar daca intrebi… Read more »

capsunaru
capsunaru
3 years ago

Ala primeste 72 de fecioare ever, fara celulita… :)) Adios capre,camile,laba…dincolo.
Cred ca asta a contat mai mult decat gandurile de eventuala razbunare…