Unde e, boss, liberalismul?

Niste litere amestecate care se citesc “penele” , atâta tot.

Ideologic, PNL ar trebui să fie sinonim cu “liberalismul” în Romania și ,  în mod cert ar trebui să fie mai deschis cu respectarea libertăților cetățenești și a drepturilor omului decât alte partide mai conservatoare , socialiste, de sorginte comunistă; știți voi.

Dar nu.  După ce curtea constituțională s-a pronunțat pe tema carantinei instituționalizate forțată, a internărilor făcute cu japca  și a impunerii unor măsuri restrictive , peneleii au fost nevoiți să ia măsuri , prin urmare Arafat a trimis un comunicat către spitale și centre de carantină să-i lase să plece dacă vor, ceea ce se cam și întâmplă. Și este normal.

Pentru că , în termeni reali, statul nu își permite altceva decât pușcărie pentru pacienții carantinați ( da, coaie, aia sunt practic încarcerați pentru că sunt infectați #festivalulmedieval perpetuu), iar pentru cei bolnavi, meh, nu știu ce să zic dar lumea fuge din spitale de prin Romania, in linkul de mai sus e dar exemplu un tânăr cu comorbidități care a plecat acasă să aibă grijă familia de el. Pentru că în suficiente cazuri la fel aș face și eu: mai bine risc pe pula mea.

Acuma, eu cred că totuși , în general, în cazul ăsta statul are capacitatea de a furniza soluții mai bune pacienților care suferă de boala asta, dar trebuie că o face destul de defectuos dacă și simptomaticii fug din spitale.

Iar răspunsul / reacția aceasta a pacienților nu are de ce să fie suprimată . Dar a fost până acum , iar asta e o problemă; problema controlului abuziv făcut la nivel de stat.

Ingrijorarile lu’ Arafat , Orban și Băsexu sunt justificate . De acum riscul este ca epidemia să se răspândească mai abitir. Dar justificarea ii face pe ei vinovați că vor să conducă lucrurile cum visează handicapatul ăla ( că încă se uită în vinclu, nu ?) care nu mai iese la pensie și are vise erotice cu decrete prezidențiale și stări de urgență .

Din nefericire pentru ei – meh, și pentru populație – au belit pula,  o să ia pula in parlament cu jegurile lor de propuneri de legi și probabil că alegerile sunt mai degrabă pierdute. Deja aud ceva oameni, unii sunt din ăia #reziști și #tefeliști care, mai în glumă mai în serios, zic că ei votează cu PSD-ul , iar ăștia nu sunt electorat din grupul de indeciși.

Bine, știu deja cum merg lucrurile în România, știu și aia de la PSD și cred că știu și aia de la PNL că au pula înfiptă în buci până la splină.

Și nu, nu și-o iau în muie nici pentru că sunt incompetenți, nici pentru că sunt hoți, ca și ăilalți , ci pentru că nu reprezintă o alternativă mai bună nici pentru publicul PSD, nici pentru al lor .

Am șters restul articolului, nu intenționez propagandă electorală pentru vreunii sau alții, cu doar o reacție la o poziție de infringement in niște libertăți.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
3 years ago

Nu inteleg cum cineva s-a gandit ca e mai ieftin sa ii tii in spital cu japca decat sa trimiti un jandarm acolo sa ii controleze de 2 ori pe zi. :)) Si cum e riscul mai mic sa se vada cu medici, asistente si infirmiere care vad alti zeci oameni zilnic, pacienti + familia lor, decat sa stea acasa cu 1-2 rude care sunt si ele in izolare..

Mad
Mad
3 years ago

Stropic e vorba de bani. Multi bani! Nu numai la noi ci peste tot in lume. Se fac niste decontari destul de mari daca ai internati COVID. Plus materiale( de fapt contracte cu materiale)
Ce m-a intrigat pe mine, in ziarul din Botosani, a fost sedarea/intubarea si certitudinea doctorilor ca mor pacientii. Sedarea facuta pentru ca oameni deveneau agitati din cauza medicamentelor tampite pe care le dau(medicii) fara se verifice daca li se potrivesc sau nu(bolnavilor). Si faptul ca femeia aia de 70 de ani, cu cancer, diabet si infarct, era asimptomatica( sau a fost un test fals pozitiv).

Migu
Migu
3 years ago

Basexy candideaza la primaria generala… care pensie. E activ politic omu, ar putea sa mai iasa presedinte de doua ori, da nu mai vrea :))

alex
alex
3 years ago

https://en.wikipedia.org/wiki/Next_Romanian_legislative_election Eu vad altceva din sondaje. PNL cu 32% ar putea sa puna de o coalitie cu USR-PLUS care au 16% , poate si cu PMP daca trece pragul. 48% in total, fara PMP care ar rezulta 53%. PSD, si daca se aliaza cu PRO-ALDE si UDMR, e tot insuficient, ca le iese 45%, nu mai pupa guvernare dupa 10 august, OUG13, scumpirile rezultate de pe urma pomenilor si Dancila premier. Plus ca PSD-istii ar fi prosti sa vina la guvernare in perioada asta. Si daca scapam de COVID, e somaj si criza. PSD ar putea sa revina la guvernare… Read more »