Pauză publicitară: Frella

Acest blog este sponsorizat de o companie de cosmetice cu numele din titlu, care – glumesc bă, e sponsorizat uneori doar de ăia care mă angajează și mă plătesc să scriu alte chestii, dar nu le dau numele că ei nu știu și ați fi în stare să mă dați pe goarnă de invidie.

Când ne pregăteam să plecăm din Maldive ( în seara de revelion cum ar veni) , am intrat într-un magazin să cumpărăm și noi ceva deosebit de acolo ca un fel de suvenir, atâta că eu nu sunt cu statuete, poze, picturi, pietroaie și chestii care îți umplu casa aiurea. Nu prea sunt. Îmi plac mai bine ceva consumabile; chestii de le bagi la maț sau la ficat, chestii de dai pe tine cu ele, astea.

Când am văzut că au chestii parfumate și cosmetice ”locale” ( că sunt de fapt din Sri Lanka) am zis că am dat de chilipir și arătau și bine. Genul de loc unde îți imaginezi că cumperi chestii mișto la ”5 dolari ”, dar costă de fapt 20 – m-am cam minunat un pic, păreau prețuri de Europa, eu nici nu îmi cumpăr șampoane și alte minuni așa scumpe pe aici. Și am ieșit afară pungășit până la spre 100 de dolari, desigur.

Bineînțeles, se laudă că sunt super naturale and shit. Nu știu dacă e așa că nu le-am făcut analize bio-chimice,dar zic și eu ce zic și ei.

Băi nene, nu știu cum să zic, dar cu toată zgârcoșenia mea sunt cam de banii ăia. Au un miros și-ți lasă un filingos după ce dai cu ele care nu se există altfel, la chestiile de duzină comerciale.

Io, cum nu-s femeie și nici n-am de gând să mă declar, nu-s capabil să spun ce e bine și ce e rău pe tema asta. Dar după nas și după piele aș zice că nu prea am nemerit mai bine. Problema e că se cam termenă, e cam scump avionul până în Maldive sau Sri Lanka să iau altele și am găsit eu să cumpăr online dar nu chiar la prețul ăla.

Adică eu mă văitam de 20 de dolari dar ăstea se vând la 35 de EUR bucata + transport ( dacă nu cumva cumperi de minim 200 de EUR). Și, să ne înțelegem, flacoanele ăstea sunt de 100ml, nu mai mari ( eu mă uit să cumpăr șampon la 2 litri să fie mai eftin, dacă mă înțelegi).

Așa mi-am dat seama că am făcut un inopinat contact cu un alt nivel de civilizație și bogăție, că lichidele ăstea sunt pentru alții. Alții care sunt ok să plătească regulat 35-45 de euro pe un șampon sau gel de duș mic.

Îmi dau seama că reclama asta sună la modul – dacă aveți bani să faceți un drum până în Maldive, cumpărați și un șampon, dar plm, țineam să spun.

Sau dacă v-ați trezit brusc că vreți să vă upgradați două-trei nivele la cosmetice, gen de la Pantene/Head&Shoulders, direct peste L’Oreal și Wella din gama ”professional” – atunci ăștia sunt o opțiune. Habar nu am dacă citește blogul ăsta cineva din categoria de populație care ar face asta și, sincer, dacă sunteți, vă rog nu-mi spuneți că prefer să cred că vă spălați toți cu săpun de câine și doar eu sunt șefu’ la cosmetice și îmi permit aroganțe.

Ah, am observat că ăștia cunt cu Ayurveda shit. Nu știu ce e cu ayureala asta, nici nu vreau să-mi spuneți, că nu mă interesează, dar ca fapt divers, toate căcaturile care au o asociere cu termenul ăsta miros de prea și au o calitate aparentă destul de ridicată. Și costă cât un rinichi din ăla bun.

9 Replies to “Pauză publicitară: Frella”

 1. Roger&Gallet e o marca buna, mai scumpi decât L’Oreal, dar sub ăștia la nivelul prețurilor, prin Franta variază între 6 și 11 euro un gel de dus, probabil prin Anglia prețul e mai mare in pic dar chiar sunt buni.

 2. 6 euro? Am zis din gama L’Oreal professional, alea L’Oreal standard sunt la fel de pișicola ca produsele P&G, Unilever de mase.

 3. Și eu care te judecam ca ești zgârcit…:) Oricum, dacă vrei sa te simti ca Liiceanu încearcă și Roger@&Gallet, ca am înțeles ca ii marca lui favorita.

 4. Apropo de parfumuri…
  Ai scris la un moment dat un articol si ziceai de betisoarele parfumate de la Millefiori. O poti intreba pe sotie cam ce perioada rezista? Si se simte mirosul prin casa sau doar in zona lor?

 5. Pai stiu si eu. Betisoarele alea parfumate sunt parfumate ca stau intr-o sticla de parfum.Rezista in functie de capacitate. Un borcan de 500 ml tine 4-6 luni (in functie de temperatura si unde il pui. Daca il pui pe pervazul unei ferestre la soare, mai putin, evident.

  Se simte mirosul prin casa, dar nu neaparat prin toata casa, gen daca ai o casa de 200mp nu o sa o acoperi cu un borcan . In apartamentul de 80mp din Bucuresti aveam, de regula 2 chestii.
  Se simtea mirosul chiar si in afara apartamentului. Pe hol de regula mirosea a ghena pentru ca civilizatie, dar in dreptul usii noastre, a parfum de flori.
  In casa de la tara, de cca 100mp avem unu.
  Nota: Tu il vei resimti mai putin, daca locuiesti in casa zilnic, dar vizitatori, sau daca pleci o perioada si te intorci -> cu totul altceva.

 6. Multumesc, o sa le incerc si eu.

  Stiu ca stau in sticle cu parfum si cum “functioneaza”. Am avut sticle de 230 ml de la Rituals care miroseau super bine (parfumul in sine), dar tineau putin peste o luna si nu miroseau deloc prin casa. Trebuia sa fii la cativa pasi de el sa simti ceva si nu avea treaba ca eram eu obisnuita cu mirosul, de aia intrebam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.