Ultrascurt: Sunt crize și crize

29 de grade , mă urc în mașină să iau un copil de la școală, că azi sunt de rând din lipsă de resurse capabile să călărească o mașină și că acum copiii merg in direcții diferite.

Dau să plec și mă gândesc de ce căcat mi-am luat jacheta după mine, o aveam de dimineață, alte vremuri atunci. O pun pe locul din dreapta și un pic leșinat mă gândesc în mintea mea: ” bă, coaie , poate ar trebui să cumpăr și io o rabla la care A/C-ul pornește instant, sau pe care pot să o pornesc din casă să se răcească până ajung. “

Dau două pedale și intru pe “principală” și zic că da, așa o să fac.

Dar system integrity check-ul se activează și îmi spune:

-Coaie, e cald și nu gândești in toate mințile, e criză și tu stai cu chirie, nu mai visa mașini, deschide in pizda mă-tii geamul; hai că sunt electrice pe față, apeși un buton, te crezi lord deja?

Ceea ce și fac și brusc e altceva, dom’ne. Mergee. Dar și mai brusc apar in oglinda retrovizoare, dracu’ știe de unde, două decapotabile, un Lotus Elise și cred că un Pagani Huayra ( am căutat pe net să văd ce dracu’ e ultima că nu am văzut vreodată). Eh, nu știu sigur de a doua, că era mai in urmă și au făcut ambele dreapta când am făcut eu stânga, dar Lotusul avea plăcuță de înmatriculare cu “20”, adică de anul ăsta ( măcar nu era cu “70” – de luna asta ) .

Una lume vede lucrurile altfel și simte criza pe alte frecvențe, bănuiesc.

Send to Kindle

10 Replies to “Ultrascurt: Sunt crize și crize”

 1. Iti dai seama ca asa o fi zis si ala cu lotusul :))…”eu merg in rabla asta de 80k (as per google) si uite trece ala cu masina de 3 mil pe langa mine!!! pai 3 mil e toata casa mea!!! imi permit si eu una vreodata? greu e sa fii sarac. :(”

  oricum, saracia e absolut si complet relativa, depinde cu cine te compari.

 2. Mi se pare oarecum de inteles. Daca tot ii cu pandemie si cacaturi cred ca se aplica modelul in care iti mai faci si de cap, sa te mai ocupi si de delicii si capricii. Plm, anul asta am fost mult mai intelegator cand o fost vorba de cumparaturi pentru toti din familie. La mustata am ratat reapucatul de fumat si de betii strasnice, da’ inteleg ca niciodata n-ar fi prea tarziu 🙂

 3. Nu stiu care lume, dar cred ca ai mei sunt destul de educati sa ia toti banii ramasi si sa nu dea banii pe sicrie sau ingropaciune. Daca au inima sa cheltuiasca p-o ardere rapida bine, daca nu sper sa le da prin cap sa-ntrebe daca a primesc gratis la vreo facultate de medicina sau ceva.

 4. 08:20 – 15:30 ( sau ceva de genul). Au autobuze scolare pe traseele care nu-s acoperite de transportul public 110 lire pe trimestru la autobuzele alea, ii lasa in curtea scolii.
  Au optiuni de masa acolo, cantina. Pot manca cu un fel de card/ token, da’ nu vrea pentru ca bucatarie engleasca, plm – ce sa faci, nu e totul roz. Nu stiu cat costa haleala, de obicei putin – si asta e unul din motivele pentru care e de cacat presupun.
  La cea mica e 8:40 -15:00 , n-au autobuze scolare, sunt linii publice, dar preferam s-o ducem cu rabla – in perioada asta. Au masa acolo, de la anul 3 la 6 e cu bani ( ieftin 2 lire pe zi sau ceva), pana atunci e gratis, dar tot asa – degeaba, mananca de acasa de cele mai multe ori :/

 5. Pentru ca am observat ca ambii copii au implicare si performante mai bune cand merg la scoala. Poate pot eu sa le invat ce trebuie, dar cu motivatia e mai dificil iar asta e necesitatea #1 ca sa poti invata ceva. Sa vrei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.