Ipotetice: Vaccinul chinezex, sau rusex.

Tot apar știri despre ce buni sunt rușii și chinejii la facut vaccinuri ( și viruși) și cum sunt ei pe ultima turnantă înainte să le dea drumul în populație.

Lăsând la o parte propaganda și că nu le-a văzut nimeni încă, desigur că obții rezultate ușor când ai material de test ieftin sau gratis. Ce nu va convine că Europa e in urmă – pai stați la coadă la trial-uri, semnați waivere, să nu răspundă companiile care fac teste pe voi în caz că mierliți ( primesc aparținătorii o scrisoare de mulțumire pentru sacriciu, sau nimic) și grăbiți progresul pe pielea voastră. Nu?

Acestea fiind zise eu sunt curios așa ipotetic. Să zicem că sunteți ăia care ați luat la cunoștință de existența covrigului și nu vă îndoiți de asta, indiferent dacă intuiți sau nu posibilele riscuri și efecte care poate să le aibă asupra voastră când vă pricopsiți cu el ( nu dacă, când).

Că dacă credeți că nu există e un „X” în dreapta sus, n-are rost să irosiți timpul prețios cu logică inutilă, din asta pentru proști. Deștepții evită să se adâncească în întrebări care nu merită un răspuns.

Așa, deci presupunând asta și presupunând că scot unul din ăștia doi actori un vaccin, îl bagi în venă, sau mai aștepți?

Că na, nu sunt sigur cum e cu standardele de calitate și QA-ul în Rusia, dar nu degeaba numim tot ce-i fabricat în China – chinezărie. Că eu mă gândesc că nu.

Că dacă momentan există suspiciuni nedemonstrate ( probabil nedemonstrabile, sau greu demonstrabile vreodată) cum că virusul ăla e posibil să fi interacționat într-un fel sau altul cu mâna omului înainte să intre în colecția fashion de primavara – vară-toamnă-iarnă 2020, adică nu-i neapărat 100% natural, deși studiile de până acum afirmă contrariul, mă gândesc că nu se poate să nu existe suspiciuni și sprâncene ridicate cu privire la ce vaccin ne bagă, bă, ăștia?

Cum sunt atâția cărora le e frică că-i cipează Gates și Fauci și le bagă roboți în sânge, mă gândesc că în egală măsură ( sau mai mare) ar trebui să existe suspinciuni și cu privire la ăștia.

Eu unul aș zice pas din simplul motiv pentru că consider ca ambele nații sunt lipsite de scrupule, lăsând orice considerații cu privire de competență la o parte.

Întrebarea irelevantă pe care eu nu mi-o mai pun, că am răspunsul, dar ar trebui să și-o pună handicapații care scriu la publicațiile ăstea ar fi : De ce căcat apar în România știri bombastice despre succesele rusești și chinezești, care jurnalistic vorbind sunt doar declarațiile oficiale ale celor două state, nu ai cum să verifici dacă-s valide sau nu, lăsând la o parte că nu exista peer review independent pe temă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
Florin
3 years ago

“De ce căcat apar în România știri bombastice despre succesele rusești și chinezești, care jurnalistic vorbind sunt doar declarațiile oficiale ale celor două state, nu ai cum să verifici dacă-s valide sau nu” Cele rusesti am inteles ca au ca sursa sputnik.something (cred ca e sursa directa Moscova – presa romaneasca unsa cu suficienta valuta). Nu ar fi de mirare sa fie ceva similar si cu chinejii. Plus ca din ce am inteles/vazut, ii doare in cur pe ziaristi de ce anume scriu, cata vreme pot pune “Incredibil!!!! …..”, “Extraordinar….”, “Stire bomba”(posibil sa o faca si pe gratis). Am renuntat… Read more »

Mad
Mad
3 years ago

Categoric nu! Prefer viziera si masca.

rox
rox
3 years ago

Nici io nu ma bag la primul lot de vaccinuri si nici famelia mea (ma rog, partea minora a ei cel putin). Cat despre chinezi, eu cred ca turismul de transplant le-a fost grav afectat de Covid. Probabil ca au trebuit sa redirectioneze toti Falun-Gong-ii catre divizia de vaccinuri, de la cea de transplanturi planificate.

MikeWrong
MikeWrong
3 years ago

Ma, nu. Nu acum cel putin si nu pana nu ajunge sa fie testat “destul” prin tari cu apa calda (daca ajunge). E inca in pre-alfa, testat cum a fost testat pe mase de oameni probabil saraci (aka cu cine stie ce alte boli/tratamente/plm) intr-un timp foarte scurt. Asta daca nu crezi in teoria in care a fost scos la imprimanta si atunci te gandesti cam cat cascaval o sa faca estul in urmatorii ani. Cat de negociat riscuri….plm eu am de gandit doar pentru mine, deci aleg sa-nvart ruleta inca vreo 3-6 luni de cand iese ceva de prin… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Eu ma îndoiesc ca i sa vină avionul cu vaccinuri tocmai in Ro. Din fericire suntem in Eu, inca au ăștia nevoie de noi, așa ca o să ies la ușă când ne anunță ei că e gata