Considerații de weekend: Frunzuliță de alun…

Le-am mâncat pe toate. Dacă e ceva ce îmi place la casa asta e ca are un alun in spate și două tufe de cătină. Mai îmbuc ceva, mai vine un porumbel, o veveriță.

E un prun in fața casei dar nu o să apuc eu să fac țuică din ăla, n-am văzut până acum vreo prună.

Cu alunul e altceva. Mai beau o cafea în curticică ( un fel de balcon mai mare ), mai sparg o aluna. Inițial imi trecea prin cap să le sparg în dinți, că de putut pot, dar m&a costat ceva să repar stricăciunile pe care mi le-am cauzat fiind prost în adolescență și nu-i vorba de bani, că timpul, bisturiul și burghiul dor un pic mai tare.

Următoarea opțiune pentru o maimuță e piatra. Dar hei, oamenii au inventat scule mai profi.

Și cu astea distrugem planeta și epuizăm resursele imediat. În douăzeci de minute am mâncat tot alunul, inclusiv pe alea căzute pe jos, acuma stau în cur pe scaun și mă uit, până la anu’.

Mno. Ce-avea dacă rămâneam eu la piatră?

Send to Kindle

11 Replies to “Considerații de weekend: Frunzuliță de alun…”

  1. In Romania din câte știu s-a negociat o excepție de la regulile europene, permițând producția a 50 de litri pe gospodărie. Ca să nu fie revoluție. Acum, români suntem, nu intră nimeni în gospodăria omului să pună țuicometru la alambic

  2. greu cu agricultura de subzistenta. :)) ce sa zic, poti cumpara caserole de alune si le presari din cand in cand pe sub alun dimineata inainte de cafea, pentru o experienta “identic autentica”.

    da, nu ai voie alcool tarie sa iti faci in uk, dar te poti apuca legal sa iti faci bere sau vin. deci ai putea face totusi vin de catina cu ce ai in gradina, ai optiuni. 🙂

  3. Frunzele de catina sunt de o nuanta verde-argintie, mult mai deschisa decat ce e in poza. Pentru ca au codita foarte scurta, fructele par crescute direct din creanga. Deci nu cresc nici in ciorchine.
    Nu zic ca n-ar iesi ceva spumant din ce ai tu acolo, dar sigur nu iese vin de catina 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.