Edge Chromium – salvați balenele

Microsoft a schimbat browserul lor Edge, cu unul pe baza de chromium . Ca un est european ma intreb retoric fix de la enunt : De ce a creat Microsoft un browser pe baza de chromium, de ce s-au mai chinuit măcar?

Pentru că sunt o tonă de companii care oferă soluții software ( programe și suite de programe, în limbaj trivial) și care oferă suport doar pentru platforma Microsoft și integrare doar cu produsele ăstora.

Folosesc o soluție VPN de web pe bază de checkpoint VPN care merge doar pe Internet Explorer – dracu știe dacă or fi făcut ăștia ceva să meargă pe Edge, anul trecut nu mergea.

Am văzut până acum o gălăgie de soluții de aplicații web business, dezvoltate corporate care mergeau OK și aveau suport doar pe Internet Explorer și pe urmă Edge. Până acum ceva vreme SAP avea suport la soluțiile lor cu frontend în web doar pe Internet Explorer. La un moment dat au introdus suport pentru Google Chrome și Firefox.

Carevasă zică , Microsoft au un motiv bine întemeiat să aibă un browser oficial al lor, iar motivul ăla nu e utilizatorul de rând.

Am testat browserul ăsta câteva săptămâni, mai ales în conjuncție cu aplicația la care lucrez la unul din clienți că vor să facă rollout la browserul ăsta pentru toți angajații. Browserele oficiale ale corporației sunt IE11, care se retrage la anul cred, și Edge ăla vechi care e un cur păros.

Eh, ăsta nou de mers merge, preia niște chestii din Google Chrome, iar aplicațiile arată mai uman. Dar tot are bube. Pe Citrix merge cam din părți, doar cu slujbe. Ceva probleme la virtualizare trebuie activată accelerarea hardware dacă e posibil și nu mai știu ce; peri albi.

Mi-a sărit în ochi că merge scrollul cu două degete pe touchpad, cam ciudat. Am găsit că ar fi de la laptopul meu , că nu știu ce audriver de synaptics au ăștia de la Lenovo și HP. O fi, da pe Google Chrome merge ceas. Și pe Firefox. Cică repară. Cine, nu știu, așa mi-au zis ăia de la IT.

Și cam așa arată orice produs făcut ”din obligație”. Te gândești, bă, coaie, ăștia când l-au făcut n-au dat și ei un ochi alături la concurență să vadă cam care e nivelul, nimic? Îi doare-n pulă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Livache
Livache
3 years ago

de Safari nu ai spus nimic 😂

0040
0040
3 years ago

Daca schimbi user agentul cu un addon, nu se intampla nimic?

Desi…. cam da… imi aduc aminte ca si eu cand eram pe o anumita plantatie aveam niste chestii de nu mergeau decat in Lotus Notes. Am inteles ca ala nu avea browser ci doar importa cumva IE, insa in IE simplu nu mergeau anumite chestii interne. Bleah….

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Daca insist poate merge. E mai simplu sa folosesc ce browser e compatibil si aia e.