Sisteme de conferințe

Urăsc ședințele, da’ îmi plac banii. Thinkpadul pe care lucrez are el ceva sistem audio cu anulare de zgomot cu pula mea, care îți permite să te conectezi la o conferință fără căști, pentru cazurile în care sunt două persoane lângă același calculator care trebuie să audă și eventual să se facă auzite și nu poți cu căști.

Știu, primul lucru care va trece prin cap e “distanțare socială și covrig” – treceți peste, nu se aplică.

Așa, are el ceva , dar nu e chiar ce trebuie.  Sunt sisteme destul de scumpe și complexe care fac treaba asta mai mișto, dar scump și complex e împotriva principiilor mele de viață : ieftin și bun !

Am cumpărat ceva ( cred că e chinezărie ) de la Tonor. Efectiv îl înfigi in USB și merge direct compatibil cu MS Teams ( nu știu Zoom, nu am folosit până acum ) sau Skype.

E ăla din feat.  35 de lire pe Amazon și își cam merită banii.

Are doar un buton se mute , dar nu ai nevoie de nimic mai mult și se aude OK. Clar mai ok decât prin sistemul audio al laptopului .

Pe Windows e așa.care aveți Linux, nu mă-nteresează, vă descurcați voi, că de aia aveți Linux.

Dar asta nu e tot.

Din motive irelevante pentru tema articolului am nevoie să fiu în 2 conferințe în același timp. Da, e dificil, nu ar trebui ca un om să facă asta, nu există multitasking, etc – nu contează . Ce contează e că tehnic vorbind am nevoie un sistem de două seturi de căști ( acolo nu mai merge cu genul de sistem de mai sus că preiau sunet unele de la altele și ideea e sa nu ai crosstalk ) pe care un om să le poată ține pe cap, să aibă două fluxuri audio din două surse ( să zicem doua conferințe pe Teams de pe două calculatoare, sau calculator și telefon, nu am încercat de pe același calculator, nu sunt sigur că se poate ) , și să nu se audă dintr-o cască în microfonul alteia când vorbești.

Adică fără cross talk.

Well, până acum, cea mai bună soluție e asta.

Am incercat cu două seturi de căști mari, peste ureche, și e cam dificil.

Mai caut.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
3 years ago

Pai mai e varianta sa tii casti (sau casca) la o sedinta si cealalta tare, sa se auda in camera. Pui pe mut cand intervii.

Depinde si de ce faci in sedintele astea, cat de des intervii si cat de random.

Dar sunt haioase castile 2-in-1, ar trebui sa le brevetezi. :))

0040
0040
3 years ago

La mine pe plantatie se foloseste webex, slack si zoom mai putin. Pot sta in doua sedinte cu aceeasi pereche de casti ( jabra) in acelasi timp. Si merge si fara cross talk . Cateodata. Cateodata cand nu uiti sa dai mute in sedinta unde nu vrei sa te auzi. Doar ca jegurile astea de le am, au pe fir si un butonas de mute on/off care am vazut ca…. nu intotdeauna functioneaza cand il pui pe mute. Cel mai ok mi se pare sa lasi pe normal si sa folosesti doar din softul de sedinta audio on/off, ca altfel… Read more »

George
George
3 years ago

Eu nu aș reuși să ascult două ședințe în același timp! Adică am reușit să scriu mesajele în ferestrele greșite, d’apoi să mai țin minte ce microfon și unde e deschis!