Ultrascurt: La alegerile din US

Contează că vor avea președinte un geriatric . Fie un, în mare, septagenar, fie un viitor octogenar, în curand.

Și că nu au o generație ceva mai tânără ajunsă la maturitatea politică și că și banii banii și influența deschid o falie între generații.

Și că, indiferent cine câștigă, lumea are un ușor bias cognitiv în favoarea socialismului, dat de focalizarea media și de cei care urlă mai tare. Un fel de bule de influență și atenție. Altfel, ursul merge in continuare. Mă refer la scorurile mari in sondaje atât în 2016 cât și în 2020 , comparativ cu realitatea din teren .

In rest, rămâne cum am stabilit, mie tot nu îmi pasă cine iese la ăștia.

Romulanii tot vor da șpaga să se prefacă ăia că ne construiesc autostrăzi și reactoare, fie mai cumpărăm o rachetă, sau un avion, în funcție de ce au și ei de vândut; na, aliații noștri, cum ar veni șefii la alianță, ce să faci.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
3 years ago

Tie nu-ti pasa cine iese , dar daca ala care iese genereaza un conflict, nici conflictului nu-i va baga de seama ca tie nu-ti pasa de cine l-a generat. Fie el traditional sau economic, cum o da Trumpet cu China de ceva vreme. Sau intern… ca or fi americanii serifii stelari, dar uite ca covidul si blackdickmatter au creat ceva tensiuni sociale chiar si in cel mai (self proclaimed) democratic stat, de economice nu mai zic. Tensiunile sociale cresc si la fel si pretentiile Rusiei si Chinei fata de un US tot mai slab. mUE nu prea are cine stie… Read more »

Fery
Fery
3 years ago

Da, ca Biden e ceva fan china. Coaie, Biden si Obama si-au luat-o rau de la europeni cand a fost cu afghanistanul si cu criza din 2008, Biden era vp atunci, n-a uitat (desi poate ii trebe de ceva pastile de adus aminte), si daca iese presedinte, s-a dus dreacu umbrela americana peste europa, egal davai ceas.

Mike
Mike
3 years ago

Ca te doare-n pula inseamna ca gandesti pe termen scurt. Sunt niste chestii care ne afecteaza pe toti, nu acum , nu maine dar candva sigur ca de exemplu climate change.

0040
0040
3 years ago

Daca incepe un conflict…nu stiu, da as prefera macar sa alegem si noi cu aia din tabara castigatoare de la inceput. Desi… americanii au fost aia de ne-au lasat sub influenta ruseasca dupa WW2, ca sa aibe ei influenta in …Grecia sau Italia parca, ceva de genul. Faptul ca tu stai pe o insula nu te fereste intr-un mod deosebit. Adica…si Australia tot o insula mai mare asa e, si in WW2 daca nu erau americanii ii invadau japonezii. Remember V2? Cum le trimitea nenea Wernher von Braun direct in UK? Eh… nici acum nu americanii sau aliatii lor detin… Read more »

Livache
Livache
3 years ago

despre AOC Squad nu ne spui nimic?

Livache
Livache
3 years ago

Ok, dar despre predicțiile lui moș Bernie ce zici?

(cred ca întra la seniori vs cei doi.. el era aproape de 80 de la alegerile din 2016)

(sry, de pe telefon nu-mi iese link-ul cu minutul de start.. ~ 2.50)

https://youtu.be/xyGr_huFMh4

Mike
Mike
3 years ago

Sa crezi asa ceva trebuie sa fi fost prins tare de aberatiile trumpiste. Sa fim intelesi sunt impotriva blm, feminism-karen, minoritati si transi etc. dar trump era o rusine pentru america. One man show, mincinos si pervers cu tupeu si tehnici de vrajeala pentru prostime. Din pacate de data asta, majoritatea tacuta care a luat in serios covidul si a votat prin posta a votat impotriva lui. Handicapatii s-au grabit primii fizic la vot sa rupa urnele la prima ora.