Iar sunt românii antivacciniști

Povestea asta deja e laitmotiv.

Cu orice ocazie românii se laudă că nu ei nu vor să facă vaccinuri și pac media pe ei că , huooo, uite din cauza voastră suferim noi. Și nu prea.

De data asta e cu anticovidul , că asta e la modă. Am văzut la cineva pe Facebook articolul asta și am râs bine.

După care am văzut articole de blog, ca reacție pe temă, că e ingrijorator că vai românii, că dacă aș avea vaccinul eu l-aș face ieri.

Bă!

Aia cu o treime din români nu s-ar vaccina anti-covid are aceeași valoare cu ” o treime din Români ar refuza o propunere de supt pula din partea lu’ Scarlett Johansson, că e cam bătrână și nu vorbește românește” .

Nu că i-a întrebat cineva.

În ton cu gluma asta doar două observații. Coaie, v-a rugat momentan cineva cu vaccinul și se strică în containere?

Ia sa încercați voi să îl faceți când apare în România și va văitați pe urmă pe antivacciniști.

Asta e ca aia când Arafat, din poziția de secretar de stat pe medicină, făcea gură că nu se vaccinează românii, că vezi doamne el e medic și din perspectiva asta ia poziție, în timp ce lumea nu găsea un vaccin să-l vezi la culoare de un an sau mai bine

.

Și indignarea de acum e la același nivel, zici că aveți toți vaccinurile asigurate și mai și rămân de se strică că nu le fac aia.

Bă, ar trebui să le mulțumiți respectuos pentru politețe dacă o treime se oferă să nu îl facă, că așa vor avea poate acces mai mulți ( nu știm câți, dar mai mulți) din ăia două treimi care vor să îl facă.

Numai să aveți voi atâta vaccin să ajungeți să vă plângeți că a rămas și se strică .

Dar stii cum în România , câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
3 years ago

Astia antivaxx sunt tarani prosti echivalentul redneck-urilor care l-au votat pe animalul ala in us. Iti bati gura de pomana cu ei. Ei sunt rezistenti la virus ca mananca natural.

Stropic
Stropic
3 years ago

Sondajele astea sunt frectie la piciorul de lemn. In primul rand marele lor studiu era sunat 1000 de oameni cu “nu va suparati, vreti un vaccin?” :))) 1000 de oameni sunt reprezentativi pt nimic – o fi asa, nu o fi, nu din asta afli raspunsul. Plus ca de bun simt e sa stii in ce conditii te vaccinezi, ca sa raspunzi. Il plateste statul? Il platesti tu? Cum il poti obtine, vorba aia. Unde a fost aprobat? Bla bla Ma rog, ideea alarmista pt cei ff speriati de virus cu articolele astea e ca vaccinul ala, ca oricare altul,… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Ideal ar fi jumătate sa refuze, astfel e o șansă să ajungă la toți. Am văzut că aia vor să ții vaccinul în niște containere speciale cu gheață carbonica. In condițiile astea o sa fie grele rău cu vaccinarea

Catalinx
Catalinx
3 years ago

@Mad: Aia au medicina germană :P.
@Stropic:
1) 1000 de oameni bine aleși sunt reprezentativi pentru o populație. Cu marje de eroare, dar când ai rezultate gen 3x%, fii singură că vei găsi reprezentativitate la nivelul întregii populații , chit că în procente diferite, dar proporțional,nu neapărat.
2) Discuția despre imbunatatirea șanselor când sunt toți vaccinați are sens când există vaccin și soluție de aplicare pentru toată lumea. Nu când nu.
Chiar și cu 66% din populație ( aka două treimi ) vaccinata, eficiența e relativ OK. Asta în măsura în care vaccinul ăla e in sine eficient.

0040
0040
3 years ago

Brazilia a oprit testele pe vaccinul chinezesc din cauza de efecte adverse cica…

Cristi
Cristi
3 years ago

@Stropic @Catalin In ceea ce priveste sondajele, aveti amandoi dreptate. Pe de o parte, la populatia Romaniei, o talie a esantionului cuprinsa intre 1000 si 1200 de persoane este optima in ceea ce priveste raportul costuri/rezultate. Valoarea aceasta iti permite sa obtii un rezultat care are o probabilitate de 95% (sau chiar si mai mare) sa se situeze intr-un interval de +/-3% fata de valoarea pe care ai obtine-o daca ai intreba intreaga populatie (statistic vorbind, valorile medii ale tuturor esantioanelor posibile se distribuie sub forma clopotului lui Gauss, deci ai 95% sanse sa nimeresti unul din esantioanele aflate mai… Read more »