Iar sunt românii antivacciniști

Povestea asta deja e laitmotiv.

Cu orice ocazie românii se laudă că nu ei nu vor să facă vaccinuri și pac media pe ei că , huooo, uite din cauza voastră suferim noi. Și nu prea.

De data asta e cu anticovidul , că asta e la modă. Am văzut la cineva pe Facebook articolul asta și am râs bine.

După care am văzut articole de blog, ca reacție pe temă, că e ingrijorator că vai românii, că dacă aș avea vaccinul eu l-aș face ieri.

Bă!

Aia cu o treime din români nu s-ar vaccina anti-covid are aceeași valoare cu ” o treime din Români ar refuza o propunere de supt pula din partea lu’ Scarlett Johansson, că e cam bătrână și nu vorbește românește” .

Nu că i-a întrebat cineva.

În ton cu gluma asta doar două observații. Coaie, v-a rugat momentan cineva cu vaccinul și se strică în containere?

Ia sa încercați voi să îl faceți când apare în România și va văitați pe urmă pe antivacciniști.

Asta e ca aia când Arafat, din poziția de secretar de stat pe medicină, făcea gură că nu se vaccinează românii, că vezi doamne el e medic și din perspectiva asta ia poziție, în timp ce lumea nu găsea un vaccin să-l vezi la culoare de un an sau mai bine

.

Și indignarea de acum e la același nivel, zici că aveți toți vaccinurile asigurate și mai și rămân de se strică că nu le fac aia.

Bă, ar trebui să le mulțumiți respectuos pentru politețe dacă o treime se oferă să nu îl facă, că așa vor avea poate acces mai mulți ( nu știm câți, dar mai mulți) din ăia două treimi care vor să îl facă.

Numai să aveți voi atâta vaccin să ajungeți să vă plângeți că a rămas și se strică .

Dar stii cum în România , câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia.

Send to Kindle

8 Replies to “Iar sunt românii antivacciniști”

 1. Astia antivaxx sunt tarani prosti echivalentul redneck-urilor care l-au votat pe animalul ala in us. Iti bati gura de pomana cu ei. Ei sunt rezistenti la virus ca mananca natural.

 2. Sondajele astea sunt frectie la piciorul de lemn.

  In primul rand marele lor studiu era sunat 1000 de oameni cu “nu va suparati, vreti un vaccin?” :)))

  1000 de oameni sunt reprezentativi pt nimic – o fi asa, nu o fi, nu din asta afli raspunsul.

  Plus ca de bun simt e sa stii in ce conditii te vaccinezi, ca sa raspunzi. Il plateste statul? Il platesti tu? Cum il poti obtine, vorba aia. Unde a fost aprobat? Bla bla

  Ma rog, ideea alarmista pt cei ff speriati de virus cu articolele astea e ca vaccinul ala, ca oricare altul, nu protejeaza 100%. Bineinteles, nu stie nimeni rata reala, nici aia de l-au facut. Unii zic 50%, altii 90%…who knows.

  Asa ca nu te poti baza ca faci doar tu vaccinul si da-i naibii pe ailalti. Ca poate ca pe tine nu merge. Si aici ti se imbunatatesc enorm sansele daca toti sunt vaccinati. Dar da, caruta inaintea cailor raaau de tot. 🙂

 3. Ideal ar fi jumătate sa refuze, astfel e o șansă să ajungă la toți. Am văzut că aia vor să ții vaccinul în niște containere speciale cu gheață carbonica. In condițiile astea o sa fie grele rău cu vaccinarea

 4. @Mad: Aia au medicina germană :P.
  @Stropic:
  1) 1000 de oameni bine aleși sunt reprezentativi pentru o populație. Cu marje de eroare, dar când ai rezultate gen 3x%, fii singură că vei găsi reprezentativitate la nivelul întregii populații , chit că în procente diferite, dar proporțional,nu neapărat.
  2) Discuția despre imbunatatirea șanselor când sunt toți vaccinați are sens când există vaccin și soluție de aplicare pentru toată lumea. Nu când nu.
  Chiar și cu 66% din populație ( aka două treimi ) vaccinata, eficiența e relativ OK. Asta în măsura în care vaccinul ăla e in sine eficient.

 5. Greu de spus cum e treaba cu efectele adverse. Presupun ca sunt, dar nu neaparat motivatia e asta. La aia presedintele se cearta de ceva vreme cu guvernatoru’ care a sprijinit testele pe tema asta .

 6. @Stropic
  @Catalin
  In ceea ce priveste sondajele, aveti amandoi dreptate. Pe de o parte, la populatia Romaniei, o talie a esantionului cuprinsa intre 1000 si 1200 de persoane este optima in ceea ce priveste raportul costuri/rezultate. Valoarea aceasta iti permite sa obtii un rezultat care are o probabilitate de 95% (sau chiar si mai mare) sa se situeze intr-un interval de +/-3% fata de valoarea pe care ai obtine-o daca ai intreba intreaga populatie (statistic vorbind, valorile medii ale tuturor esantioanelor posibile se distribuie sub forma clopotului lui Gauss, deci ai 95% sanse sa nimeresti unul din esantioanele aflate mai aproape de centrul clopotului).
  DAR, pentru a realiza treaba asta, trebuie sa faci esantionarea corect, adica sa dai tuturor sansa de a fi intrebati. Ori, daca tu iti alegi subiectii din cartea de telefon (fix) nu prea ai cum sa nimeresti un esantion reprezentativ.
  Sondajele astea telefonice, atunci cand sunt facute de o institutie de profil, nu sunt decat niste easy money obtinuti din rezultate greu sau imposibil de verificat (ca in cazul de fata) si par sa fie folosite mai mult pentru a misca opinia publica intr-o anumita directie.
  Spre exemplu, eu cred ca, pentru ca inca nu exista un vaccin, tema asta cu vaccinarea anticovid nu are cu adevarat un rezultat final in mentalul individual. Sa spui acum, fara suficiente date, ca esti pentru sau impotriva injectiei, mie mi se pare a fi mai degraba o atitudine extrema si nu stiu cati din cei care afirma ca ar face vaccinul sunt dispusi sa incerce unul rusesc sau chinezesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.