#De Weekend și de integrare cu grătare și fumuri

N-am mai scris nimic de câteva zile. Am treabă și sunt în mare obosit. Și vreau să mă odihnesc. Voiam să fac o aroganță dar m-am liniștit, dându-mi seama că am nevoie mai mult de alte lucruri mai ieftine.

Am niste vecini care sunt ok, ei așa dar fumează.  Nu am nicio problema cu faptul că tanti, care are 70+ ( sau e zbârcită de cel puțin vârsta asta ) fumează ca trenu’ pe cărbuni. Plămânii ei, treaba ei, p-aici toată lumea donează la fundații implicate în tratamentul cancerului și e și păcat să nu faci unul de banii pe care ii donezi de-a lungul vieții.

Problema e, ca mai mereu, casele ăstora. Tanti se trezește de dimineață, iese in grădină și bagă. O fuma și prin casă , nu știu și nu e treaba mea. In mod normal fumul ei ar trebui să intre prin gard în curte la mine și să se ducă în cer sau să se uite invidios prin geamurile ferestrelor de termopan de la birou, cum stă el în frig și eu la căldură românească de minim 22.5 C.

Cu excepția faptului că pe fum îl doare în pulă, iar ferestrele sunt englezești și ori prin ele , ori pe lângă, ori pe unde dracu’ intră nu știu, dar zici că sunt afară. Cum aprinde tanti țigara cum îmi intră miros de țigări în casă. Nu chiar fum să îl tai cu cuțitul dar totuși.

Cred că dacă aș fi cetățean englez ar trebui să mă plâng cuiva, că așa fac ăștia, dar pentru că sunt romulan, sunt rezonabil și știu că nu am cui pula mea să mă plâng, că a cui e vina ca stau eu într-o casă de cărămidă, dar construită în bătaie de joc pentru deceniul ăsta. Eh, e vina cuiva și asta, dar ăstea sunt obiceiurile.

Oricum, nici fumul de țigară nu m-ar deranja, dacă ar fuma tanti țigări “d-ălea bune”, cum mai găsești cât de cât prin Romania . Dar nu, trage pe gât șosete nespălate, sau ceva de genul.

Trebuia s-o întreb dacă nu vrea să îi aduc țigări bune din România.

În schimb, pentru că sunt român eu îmi iau revanșa în modul cel mai românesc posibil. Îmi faci tu una mie, îți fac și eu una ție.

Fumează ea Luni-Vineri, fac și eu grătar în weekend. Eu m-am chinuit pe cât posibil sa nu fac fum , că încerc să învăț să devin un pic compatibil cu civilizația. Ultima dată ieri, și acum două grătare mi-a cam reușit, cred că am înțeles ce e de făcut și de-acum încolo nu mai deranjez.

Am să cumpăr numai cărbuni (afroamericani) Webber pe care am să îi aprins cu lemne uscate de la Tesco , pe care lemne le aprind rapid cu parafina și gel combustibil. Eco.

Dar până aici, ehm, a fost un pic altfel. Am mai pus un carton pe foc, am mai aruncat o surcea, am nimerit de câteva ori niste cărbuni execrabili de la Tesco, unii erau un fel de foc de sobă, care au fost buni ei, că ardeau încet, nu s-a scorojit nimic niciun pic, dar au scos un pic de fum așa. Un pic că după ce am lepădat hainele și mi-am făcut duș mi-a mai mirosit a fum de cărbune vreo două zile. Vecinii nu știu ce au avut de zis, dar au stat cu geamurile închise vreo două zile.

Eh, acuma îi mai slăbesc un pica, până la primăvară, prin mai.

Dar dacă se apucă de fumat e posibil să mă răzgândesc și eu, na.

Cumva se face că de vreo câteva luni, în weekend o zi grătar, o zi face soția pizza , până s-a stricat vremea.

La pizza e o problemă cu mozzarella aia pe care o vând ăștia deja tocata de pus pe pizza. Cam grasă pe gustul meu. Am găsit sa cumpăr din aia nesărată și calup și pare că e mai bună.

In Romania făcea soția cu cașcaval și am găsit unul de la Rarăul șmecherie.

Așa am ajuns iarăși la 68 de kile și o să fac sărbătorile cu griji. Cu grija de cum să nu ajung la 70.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Lol am si eu un prieten british cam asa ca Livaiu. Si ala tot ca tine. Vine sfarsitul de saptamana da drumul la gratar. Mai mult prin mila Domnului si a curieratului rapid anul trecut i-am facut cadou o afumatoare. S-a lasat cu strigaturi de genul gipsy go home, el a fost ranit in amorulul lui de british i-a facut un pic sarantoci si le-a zis ca in 5 ani le cumpara casa, o darama si o sa faca acolo camp pe care o sa isi aduca cortul si osa isi pasca calul. Au chemat aia politia, au venit aia… Read more »