Imunizare în masă #2

Rezultate extraordinare de vaccinare din Romania după prima săptămână .

Știi cum e. Sunt sărbători, am treabă acuma, poate după anul nou, să nu e grăbim că e timp.

Vocile care amenința cu ” o să vi se puie restricții astora care nu vă vaccinați, să nu vă mai lăsam în comunități , huoo”.

Cine? Unde?

Așa cum spuneam nici personalul medical nu vrea și pace. Mai întâi să vedem noi la alții că merge și după aia poate trece oricum și nu mai avem nevoie.

Suntem daci liberi.

O să crească numărul de vaccinați că mai pun ăștia de la stat bâta pe ai lor să se vaccineze, păi ce, e după ei ?

Dar și dacă cresc la 10,000 pe zi anu’ asta nu termină de vaccinat .

După mintea mea, într-o țară reluctantă găsesc că e util să îi vaccinezi pe ăia care vor în ordinea în care vor și lasă-i pe ăilalți, altfel, de moment, aia care vor nu le e rândul, aia care sunt la rând nu vor . E un pic de blocaj.

Aștept știrile cu “medicii au dat șpagă populației să se vaccineze”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Stai ma ca parca primisem ceva stoc simbolic si dupa 1Ian incepeau dansurile. In alta ordine de idei pana dupa 4 Ian ce te astepti sa miste? N-au functionat nici macar centrele!

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Ai citit care e stocul și care e consumul?
Stocul simbolic a fost până pe 29 ( bine, și 150,000 tot cam simbolic este , dar ai consumul tot așa 🙂 ) .
Înțelegi ce am scris mai sus, că și dacă fac 10,000 pe zi e prea puțin ?
Ca să vaccineze cca 60% din populație Intr-un an, au nevoie să bage in medie 25,000 doze pe zi. Ei au zis că vor să facă asta in 6 luni. Asta înseamnă 50,000 de doze pe zi.
Nu-s in target , nici pe aproape.

rox
rox
3 years ago

@Catalin Evident. M-as baga cu drag peste rand. Erau amuzanti oamenii cu “io nu fac vaccinu’, sa ma lase in pace”. Realitatea este ca nu ne scoate nimeni afara din case la vaccinat dar in acelasi timp life as we know it este arestata la domiciliu…

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Băi soția trebuia să se vaccineze in perioada 29-31. Nu a cautat-o nici pielea! Mai mult nimeni nu știa unde să întrebe dacă e programată sau nu. Ce vroiam sa zic eu nu e că și cum ar umbla ăștia cu arcanul și nu stă nimeni sa fie prins. Cred că abia după 15 Ian o să avem o idee de cum merge. Frica mea cea mAi mare? O sa din mult în urmă cu vaccinarea și când o să ieși din Ro o sa se pișe toți ceilalți pe tine că nu ești vaccinat! Și aici intervine ce ai… Read more »

Stropic
Stropic
3 years ago

Ai uitat de doza a doua in calcule. :))

Nu ca as fi anti-vaccin, doar ca sunt cazuri si cazuri. Daca ai 30 de ani, fara comorbiditati, ai avut deja covid cu simptome usoare acum o luna, nu depaseste riscul beneficiile?

Nu ii inteleg pe cei tineri si sanatosi care sar ca vor ei vaccinul cat mai repede. De ce?!

Cat despre blocaj, sa faca ca in spania – baza de date cu cei care refuza cu semnatura. Au crescut cifrele fff repede. :)))

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Da, am uitat de aia :)). Legat de riscul care depășește beneficiile – e posibil, dar crezi că ăsta e motivul acuma? A ajuns țară la herd immunity și nu mai are nevoie de vaccin? Legat de de ce vor tinerii sănătoși vaccinul primii e ca au încredere că nu-i omoară nici vaccinul, nici boala, dar se vor liberi. Și nici nu e in sine o idee rea. In principiu tinerii sănătoși sunt probabil printre populația cea mai activă și mai mobila , suspecți să fie purtători. Dacă pe ăștia îi ai imuni, care sunt in față și circulă, e… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Lol am avut dreptate! Ala de-i sef se credea la el la armata! Gata a dat ordin se executa! Stai tati ca e sarbatoare, weekend si dupa mai vedem noi!
Bai serios! Ce plm sa te astepti de la unii care au gestionat criza cum au gestionat-o! Soitia a dat din nou niste telefoane azi de dimineata. Inca nu stie cand e programata. Deci…. Altfel sigur nu vor romanii sa se vaccineze!

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Update! Suna ei cu o zi inainte! Pe aia de ii prind pe la munca ii jumulesc acolo! Deci de vrei vaccin trebuie sa stai in joc de glezne si e cam pe principiul: Nusunati! Iesim si v-a strigam noi!” Deci ce plm asteptari sa avem noi pulimea! Si aici vorbim de aia are vor si deja si-au dat acordul. Cum plm or sa reuseasca o vacinarea completa dat fiind ca e cu repetitie in conditiile astea ….nu stiu!Deja la companie se vorbeste daca e cumva posibil sa faca o invarteala pe faza cu lucratori cheie si sa vaccineze daca… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Văzuși nene că băieții nu doar că erau cu frâna de mână trasă, dar nici nu porniseră motorul. Într-o zi au vaccinat aproape 12k din 25! Da știu și acum merg la relanti. Vedem după ce vaccinează cam jumătate din personalul medical. Ai idee cum mă fac și eu medic stomatolog până se termină faza 1 de vaccinare?

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Prin procedura standard. Faci facultate, rezidențiat, când termini , hop și ei cu faza 1 .

rox
rox
3 years ago

@Catalin, nu ai nevoie de rezidentiat ca sa fii stomatolog practicant parca, nu e ca la medicina cealalta. Dar s-ar putea sa ai dreptate ca poti sa faci si rezidentiatul pana incep vaccinarea pe bune.

Florin
Florin
3 years ago

Cica la Gaesti te poti vaccina daca raman doze neutilizate la finalul zilei

Catalinx
Catalinx
3 years ago

I-auzi Doru, faci un drum. Și vezi și tu să mai rămână o doză două la final de zi :))

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Plm m-au luat pe sus și Roterdam! Nu a trecut avionul prin Găești!

Băi am citit prospectul la vaccin
Ce scrie acolo însumat cu cât de idioți au fost autoritățile pe toate planurile, încep să inteleg de ce dau unii cu fundul desi-s medici. E ceva de genul. Luați că e bun, dacă nu e vedem după!

rox
rox
3 years ago

Cica la Gaesti te poti vaccina daca raman doze neutilizate la finalul zilei

Lucky bastards

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Update. Soția se vaccinează azi. A primit SMS cu aproape 5 ore înainte. Cam ăsta e nivelul de organizare.