Muzici și bani. E bine să ai casa în mai multe țări

Am dat de un site de unde mai cumpăr o muzică-două.

Se numește bandcamp.com au și aplicație și ce vrei tu și e mai bun decât amazon și google play music ( nu știu itunes), că te lasă să descarci mai multe formaturi – mai bune decât MP3 ( flac, wav – uite ici diversitate)

Bun, mi-am pus io marfa în coș și cum am ajuns la casă să plătesc, mă întreabă ăștia de unde sunt, standard, adică completam acolo la datele cardului.

Și zic : dân Anglea, dă un’ să fiu.

Să mă dau mare. Pac, mare și totalul 4 lire și 15. Bă nu , chiar, e OK prețul dar pe site zicea că-s prețurile mai mici, fără ăia douăzeci de cenți / melodie.

Mi-am dat seama că-i TVA, aia e, banii reginei, dar zic, bă, pula mea, nu mai bine le spun eu că-s din România și platesc 19 cenți/ pence TVA? Mai scutesc și eu 4 cenți acolo, bani care oricum se duc la stat, nu la artist – mai dă-l în pula mea pe stat, că e bogat.

Atâta că dacă m-am recomandat ca fiind de la țară, mi-au dar preț de duty free – fără TVA.

De ce? Compania este din US, dar cred că sunt înregistrați să opereze în UK. În UE nu. Deci ciuciu TVA. Cum ar veni că tura asta am sărit-o pe regină cu vreo 80 de cenți/pense. Așa e cu imigranții ăștia.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
3 years ago

Acum trebuie sa plateasca regina din buzunar o rola de hartie igienica .

fullmeta1
fullmeta1
3 years ago

Boss, cumperi muzică la fir?! Ca acum 20 ani? 😄

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Nu stiu ce inseamna muzica la fir, dar in principiu da, imi place sa rulez muzica pe cablu – se aude mai binisor .

fullmeta1
fullmeta1
3 years ago

In Ro, într-o vreme, se vindeau țigările “la fir” (bucată) pe la buticuri, nu doar la pachet, de aici și gluma mea. Pare cumva anacronic. 🙂 Nu era mai simplu cu un abonament la Spotify? Bine, și eu cumpăr cărțile la bucată, deși există Kindle unlimited, dar încă sunt in pas cu vremurile.

dam167
dam167
3 years ago

Nu-mi place site-ul, foarte rudimentar la căutare cel puțin. Prețurile ar trebui în schimb să fie cam la fel și pe iTunes/Music, cred că ceva mai scumpe pe hdtracks. Așa e, streamingul e pentru cei ce ascultă multă muzică și comoditate. Altfel, mai bine de banii îia îți faci tu o colecție care să rămâna a ta. Cea mai rentabilă variantă mi se pare să cumperi CD-uri, dar acolo cumperi albume/compilații, deci dacă vrei o singură melodie e mai aiurea. În rest, CD-urile sunt ieftine pentru calitatea pe care o oferă și de multe ori le găsești la reducere. Ne… Read more »

dam167
dam167
3 years ago

Da, 320kbps voiam să zic. Comunitatea audiofililor spune că e mult mai important echipamentul decât formatul digital – pe de o parte au dreptate, pentru că echipamentul corectează anumite lucruri, dar în același timp echipamentul e muuuult mai scump decât un format digital mai de calitate. Nu pot să-ți spun nici ce aport are DAC-ul de exemplu, că eu am doar amplificator, dar poate cu DAC+amplificare ești mult peste orice format necomprimat doar cu căști. Și da, nu e important cât costă căștile, ci pentru ce au fost fabricate. Fiecare producător urmărește ceva anume, Sony de exemplu pune accent pe… Read more »

0040
0040
3 years ago

Daca e flac asta nu inseamna neaparat ca are 1600ish kbps ( cd quality). Si faptul ca are multi kbps nu inseamnaintotdeauna ca se aude bine. Tocmai ce am sters niste jde’giga de junkuri flac la 5000+ kbps, banuiesc ca alea erau ce zice dam…pentru aia care nu sunt muritori de rand. Dar pus side by side nu simt nicio diferenta fata de un 900-1300kbps decent cu auzul meu. Banuiesc ca degeaba ai echipament daca timpanul nu te ajuta… Totusi 320kbps il “simt” imediat chiar si pe petardele mele de boxe. Am constatat ca cel putin pentru mine, minimul ar… Read more »