Indiferent de culoare viitorul pare un pic roșu

Măcar de gust, pe ici pe colo.

Panseul meu scurt e legat de faptul că ne-am atins un pic limita de cooperare și progres ( nu numai social) pe alte motive.

Poate nu neaparat comunist ca în China, sau ca în RSR, sau URSS, dar ceva de gust, cu mai multă egalitate pentru săraci ( egalitate între noi, în sensul ăsta), în sensul de equity – nici măcar la nivel de populație dintr-o țară.

Am ascultat podcastul ăsta dintre Bill Gates și Yuval Noah Harari, dar și altele de pe gatesnotes.com , dar un pic într-o altă cheie decât suntintenționate, și ce văd e ca nenea ăsta de care ne e frică ( la nivel de societate, nu mie, eu mă bucur de upgrade) că ne bagă 5G-ul, racolează în jurul lui un număr mare de oameni bine pregătiți în mai multe domenii, unii excepționali, cu scopul filantropic de a salva planeta.

Însă viziunea care se conturează e una cam de cooperativă, etichetata drept ”cooperare”.

3 Replies to “Indiferent de culoare viitorul pare un pic roșu”

 1. Ma astept sa revina si laburistii la guvernare in Marea Britanie (apropo, conservatorii au deja 10 ani de cand sunt la guvernare si boul de Boris Johnson suna a sa, a cantec de “lebada” , cred ca de aia e premier). E clar ca pentru englezi vine o perioada indelungata de rosu, da din ala amestecat cu niqab negru si alte culori tipatoare :-}
  Legat de Franta, Italia, Germania, Olanda si Belgia, acolo viitorul nu se anunta mai deloc rosu, ci chiar albastru , dar din ala inchis la culoare. S-au cam saturat vesticii de liberali si socialisti, chiar prim-ministri ca Comte si Rutte si-au dat demisia, lasand loc pentru nationalisti extremisti ca Wilders si Salvini. Merkel se pensioneaza anul asta si in locul ei vine un bosorog care o sa-si ia bataie de la miscarea AfD de extrema dreapta . Macron cica s-ar putea sa nu castige al doilea mandat si si-ar putea lua bataie de la Marine Le Pen.
  In Ungaria e Orban care deja o arde independent, in Polonia PiS tocmai a interzis adulterul.
  Sunt curios cat o sa mai tina trendul asta cu nationalismul de buzunar, dar mi-e ca daca se ajunge la dizolvarea UE, iar multi europeni se vor trezi faliti si cu niste drepturi taiate ca-n Rusia putinista, nu-i prea vad bine pe nationalistii aia. Si pe termen lung, tot la socialism si islamism ajungem.

  In Romania, n-a trecut nici o luna si deja romanii ii vor pe penelisti si pluserei demisi din functii. S-a dus pe pula si USEREUL sperantei dupa incidentul de azi.
  Nu stiu sigur daca pentru Romaniua viitorul se anunta rosu sau auriu…..sau ambele, adica cacaniu.

  Ceea ce moare cu siguranta e liberalismul de centru-dreapta cu care erau vesticii obisnuiti in ultimii 40-60 ani.
  Viitorul politic va fi disputat doar intre centru-stanga si extrema dreapta si vedem asta deja in America de vreo 4-5 ani.

 2. Ma astept sa revina si laburistii la guvernare in Marea Britanie

  Si eu ma asteptam tura trecuta, dar nu cred ca e cazul . Si pentru ca aia sunt imbecili, printre altele.

  Macron cica s-ar putea sa nu castige al doilea mandat si si-ar putea lua bataie de la Marine Le Pen.

  Ma indoiesc. Daca nu i se intampla ceva nasol astuia, n-are nicio sansa aia.

  In Romania, n-a trecut nici o luna si deja romanii ii vor pe penelisti si pluserei demisi din functii. S-a dus pe pula si USEREUL sperantei dupa incidentul de azi.

  Erau asteptarile nejustificate, nu s-a intamplat nimic special cu USR-ul.

 3. Odata cu capul lui trump miscarea asta nationalista incepe sa scartie. Liberalismul e bine mersi si nu trebuie neaparat sa fie rosu. Trump a avut o sansa sa mai schimbe ceva dar s-a dovedit un clown si un demagog care a ajuns unde ii e locul … la cosul de gunoi al istoriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.