Indiferent de culoare viitorul pare un pic roșu

Măcar de gust, pe ici pe colo.

Panseul meu scurt e legat de faptul că ne-am atins un pic limita de cooperare și progres ( nu numai social) pe alte motive.

Poate nu neaparat comunist ca în China, sau ca în RSR, sau URSS, dar ceva de gust, cu mai multă egalitate pentru săraci ( egalitate între noi, în sensul ăsta), în sensul de equity – nici măcar la nivel de populație dintr-o țară.

Am ascultat podcastul ăsta dintre Bill Gates și Yuval Noah Harari, dar și altele de pe gatesnotes.com , dar un pic într-o altă cheie decât suntintenționate, și ce văd e ca nenea ăsta de care ne e frică ( la nivel de societate, nu mie, eu mă bucur de upgrade) că ne bagă 5G-ul, racolează în jurul lui un număr mare de oameni bine pregătiți în mai multe domenii, unii excepționali, cu scopul filantropic de a salva planeta.

Însă viziunea care se conturează e una cam de cooperativă, etichetata drept ”cooperare”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
3 years ago

Ma astept sa revina si laburistii la guvernare in Marea Britanie (apropo, conservatorii au deja 10 ani de cand sunt la guvernare si boul de Boris Johnson suna a sa, a cantec de “lebada” , cred ca de aia e premier). E clar ca pentru englezi vine o perioada indelungata de rosu, da din ala amestecat cu niqab negru si alte culori tipatoare :-} Legat de Franta, Italia, Germania, Olanda si Belgia, acolo viitorul nu se anunta mai deloc rosu, ci chiar albastru , dar din ala inchis la culoare. S-au cam saturat vesticii de liberali si socialisti, chiar prim-ministri… Read more »

Mike
Mike
3 years ago

Odata cu capul lui trump miscarea asta nationalista incepe sa scartie. Liberalismul e bine mersi si nu trebuie neaparat sa fie rosu. Trump a avut o sansa sa mai schimbe ceva dar s-a dovedit un clown si un demagog care a ajuns unde ii e locul … la cosul de gunoi al istoriei.