Curvă, caut atenție; rog și ofer seriozitate

Ăsta e despre libertatea de exprimare, mai degrabă despre libertatea de a te băși în public și a fi surprins de consecințe.

Un actoraș care probabil se plictisește în perioada asta, postează pe facebook o invitație la injurii.

Că el nu se vaccinează și nu poartă mască. O invitație la injurii, pe care interneții au luat-o de bună și-au dat cu flegme și sudalme conform mesajului. Nimic special, că doar e facebook, ce te aștepți să vezi acolo.

După care autovictimizarea, că dom’ne, că mă înjură lumea, că de ce, că dreptul meu la liberă exprimare.

Și gata, brusc, se autopune în poziția de Hristos răstignit pentru păcatele altora întru mântuirea lumii. Șmecher. Inviți lumea să te înjure după care le explici că tu te sacrifici pentru ei. Și îi avertizezi că dacă continuă așa , vor pierde dreptul la libera exprimare. Adică, dacă continuă să se exprime liber, mă înțelegi. Culmea e că are dreptate, dar și el ”abuzează” de același privilegiu.

Bine, nu asta e important. Important e că și restul suntem atât de plictisiți și lipsiți de lucuri mai utile cât să jucăm în jocul unui om care suferă de lipsă de atenție. Unii chiar o iau în serios încercând să explice de ce e prost, unde greșește și își depășește libertățile. Coaie, omul e actor, învață replici pe de rost și le spune convingător, asta e meseria lui. Nu e virolog, nu e inginer, nu e medic. Practic, meseria lui e să spună aberații într-un mod convingător și asta exersează.
Păcatul e al meu, că mă văd făcând același lucru. Pe la jumătatea textului mă întrebam ”ceee pula mea îmi pierd eu, mă, timpul cu asta că oricum nu-i pasă nimănui și n-am nimic de câștigat d-aici.

Pula mea, mă mânca în cur să scriu ceva, sunt ignorabil, nu-i nimic de văzut aici.

4 Replies to “Curvă, caut atenție; rog și ofer seriozitate”

 1. Reclama buna sau rea e tot reclama. Asta are deficit de atentie… o fi in acea perioada a carierei lui 🙂
  Pana una-alta, eu mai am 12 zile pana la liberare… fix zilele astea cand da cu frig si zapada si e fain la munte.

 2. Mai, omul nu se plictiseste, din asta traieste.

  Data viitoare cand face reclama la ceva, prezinta vreo emisiune sau joaca in vreun film, foloseste asta pt a negocia banii ceruti – uite, cu o singura fraza obtin 3500 de comentarii, deci minim 3500 de oameni se uita la filmul/produsul vostru.

  Viata de influencer. 🙂

 3. Treaba-i ceva mai nuanțată. Că-și face reclamă sau ba, omul a expus o idee civilizat și a fost înjurat copios. Putea să spună “susțin majorarea TVA-ului la 50%” și lumea tot l-ar fi înjurat, deși el era un irelevant.

  Asta am observat în ultima vreme, mai ales in ultimul an, că înainte să-ți închidă ANCOM saitul sau să te filtreze boții Fbk, se vor găsi grămezi de gigei anonimi care-ți vor da report (noua formă a delațiunii, în fapt, tot un fel de denunț). Adică primul nivel al cenzurii este cel autoimpus la nivelul masei, apoi poate interveni lejer și cel instituțional fiindcă va fi aplaudat. Asta trebuie să ne dea de gândit.

  Consider că un om normal ar trebui să dea un like/dislike ori să se care rapid de pe pagina individului. Dar să-ți încerci arta persuasiunii sau a înjurăturii acolo unde nu ai ce să obții fiindcă omul e absolut convins fe poziția sa, arată o lipsă gravă de ocupație sau de înțelegere a naturii umane, un soi de autism mai soft.

  După ce am văzut cât de adânc trebuie înfipt bețigașul în nas ca să scormonești după virusache pentru un PCR, m-am întrebat de ce n-o fi de ajuns să tragi o flegmă pe băț ca să fii testat, dacă tot e așa contagios. Dacă trebuie să faci foraje nazale ca să găsești virusul (până în cornete, unde freci zdravăn, dacă e s’o faci ca la carte), de ce mai trepidăm ca nevropații că vai, “picăturile din respirație pot transporta virusul”? Luați de aici o flegmă (v-o dau eu mai din gât după ce am tras-o din sinusuri, că mă pricep) și testați-mă. Ah vreți numai dacă îmi fisurați cornetele fiindcă altfel nu-l găsiți? Atunci de ce îmi mai pun mască? Undeva mințiți. Deci nu mi-am mai pus mască și am alergat prin oraș până am făcut rost de virusache ca să rezolv cazul. Și, bineînțeles că l-am dus familiei, ca să ne imunizăm în grup și să nu mai fim îngrijorați că ni se ocupă paturile de la ATI. Deci nu ne mai grăbim nici cu vaccinul, că deocamdată stăm pe imunitate naturală, până la următoarea mutație mai semnificativă când vom mai vedea ce strategie abordăm. Căci de pandemii ne promite OMS-ul că vom tot avea parte.

  Dar nu mă apuc să fac reclamă pe fbk că nu pot mască si că nu merg la vaccin, ca să-i protejez pe cei dragi. De înjurături, LOL ! Mă rog, uite că aici mi-am făcut reclamă, la adăpostul unui anonimat parțial, dar e într-un cerc mai restrâns unde nu cred că-mi iau mai mult de 20-30 de înjurături, deci mai suportabil 😷 E unul dintre motivele pentru care nu am pagină/profil de fbk, ci prefer să îmi exprim părerile pe un blog personal ținut pe pagina mea plătită (dar cvasi-necunoscută) unde îmi mai invit prietenii la o șuetă să se dea cu părerea când imi vine câte o idee o dată la 2-3 luni. N-aș avea răbdare, nervi sau timp să dezbat cu grămezi de vizitatori zilnic, sau să rumeg înjurături.

  În schimb, mi se pare folositor să caut oameni deștepți, care gândesc. Este motivul pentru care mai intru la tine pe blog. La fel și la Liviu (când scria). Chiar dacă trăim în lumi diferite care vor rămâne veșnic tangențiale și nu ne vom vedea niciodată, avem un fond comun și îmi face plăcere să rumeg ideile tale. Uneori nu sunt de acord cu ele și mai sar cu câte un comentariu de-a curmezișul, dar tocmai asta face parte din libertatea umană și-i dă farmec vieții: faptul că nu suntem identici. Dacă ni s-ar impune un tăvălug al minții (și se încearcă deja asta, “1984” e aici), ar fi foarte nasol, am fi niste sluți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.