Alternative la utorrent. #DelugeSucks

Am cam renuntat la chestii cu luat de pe torrenti , mai mult din lipsa de timp. Aveam totusi prin calculator un utorrent. Era neupdatat de cand lumea. Nu stiu exact ce  se intampla cu curentul electric prin casa, dar dupa ce a murit UPSul mi s-a stricat un harddisk, ceva baduri fizice pe o portiune destul de mare , de n-au putut fi regenerate cu HDD regenerator. Dupa clinchet cred ca acul s-a decalibrat si zgaria discul cand se parca. Apoi alte alea s-au ofilit.

Am recuperat 99% din date si am pus pe un HDD nou. Dupa care mi s-a busit un port de sata pe placa de baza(cred, daca nu , e cablul muist). Apoi s-au futut datele de pe SSD (OS) de am fost nevoit sa reinstalez. N-o mai facusem de prin 2012-13, cred. No, am reinstalat si din reflex am pus si puturosenia de utorrent, care a venit la pachet cu ceva malware de virtualcoin mining. L-am scos. Degeaba l-am scos , ca mai avea si cand am scos toate rahaturile am faramat si windows-ul.

In locul lu’ utorrent , dupa lungi cautari am pus Deluge. Cica , bun ca fara rahaturi. Ba, n-are el malware si reclame si gainareli , dar e scris prost ( versiunea de windows). Foarte prost. Ingheata tot cand il aduci foreground, buseste placa de retea din 2 in 2 ore , de am crezut ca s-a stricat si aia si am luat-o la cercetari. Problema reala e pana la urma e ca folosesc saracia de windows . Pe Suse, transmission merge misto de tot , are interfata de control via web , plm, alt OS alta viata.

Pe windows nu stiu ce dracu’ sa pun . Am pus de proba tot utorrent ( am luat ceva open office+gimp+plm si era musai cu torrent ( viteza) , ca imi bagam picioarele si nu mai puneam deloc ). Dar am pus utorrent versiunea 1.81 , de acu 7 ani , sau ceva. Merge gantza. Fara pic de  labareala. De pe vremea cand astia erau cinstiti.

Mai caut intre timp alte optiuni  , eventual open source. Deluge sucks.

 

Daca reusesc sa fac tot ce vreau sa fac cu open source sau chestii care se gasesc pe OSX / linux platite , cum or fi,  ar fi posibil sa-i trag un sut in cur lu’ Gates – o vreme. Prea-mi fute nervii, de peste 15 ani.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
8 years ago

Daca ai ceva server local (NAS sau vreun custom build) merge si rTorrent/ruTorrent. Daca il pui pe un PC cu *nix atunci singurul “dezavantaj” e ca o sa ai nevoie si de webserver (Apache) activ pentru el.

admin
Reply to  Malin
8 years ago

Am transmission cu interfață web pe server și merge(a), asta era pentru un pc cu win. Legat de o problema cu utorrent de atunci.