Doua cu Under Cover

 

 

     EU    

Eram acum vreo ora la o spalatorie de masini ” de cartier ” , gen d-aia troglodita cu spalatori vai mama lor , care au pret fix pe “interior-exterior” si negociabil pentru tot ce vrei in plus , gen “curata-mi si mie banchetele ca am copii  mancati-as ” .

Si pentru ca ultimul  meu look  nu e tocmai de golan ci de  tocilar din anii 80, mi-au dat-o aia direct cu :

– Boss, 100 de lei tot serviciul cu curatat banchete , dar nu mai platesti spalatul masinii “sus” (aka la patron) ci ne platesti noua  , ca daca  intrebi “sus” e 250 de lei  treaba asta . Pentru ca taxe si chestii.

Bah , sincer nu stiu cat ar trebui sa fie genul asta de serviciu, dar stiu ca interior exterior costa la astia 21 de lei  si mai stiu ca la altii de langa Auchan e 30 de lei un exterior ( iar interiorul fie ca vrei sau nu, e inclus in pret). La aia de 30 de lei primesti serviciu d-ala automat cu degresare ceruire si draci baltati , care , in principiu e  mai bine decat ce fac baietii despre care spun acum din 2 motive.

1. Indubitabil masina arata mai “shiny” chiar cu toate zgarieturile de pe ea.

2. indubitabil  masinaria aia automata are o teava care sufla apa pe sub TOATA masina , deci se spala mai bine pe sub , decat ajung baietii astia cu  bagheta aia . Nu e ca si cand le-ar placea sa stea aplecati prea mult. Nici nu-i condamn.

E si la aia cu automata , m-au intrebat data trecuta oamenii care curata interiorul , daca nu vreau sa imi faca si banchetele pentru 40 de lei , ca arata ca dracu’. Ba chiar arata ca dracu, vedeti voi cum e cu 2 copii,  si in 4 ani am cerut serviciul asta o singura data  ( atunci am platit tot ceva de genul , dar a fost de mantuiala). Treaba e ca ma grabeam , altfel am socotit ca 70 de lei e ok  ( habar n-am daca e sau nu).

Acu cand m-au luat astia cu vrajeala 100 cu totu’ ca normal e 250 , mi-a venit brusc sa-mi bag pula in ei , ceea ce am si facut si le-am spus , ” nu , tata ca dincolo era mai ieftin  – interior exterior si platesc “sus”. “Fara suparare,

Eu stiu de ce o arde lumea cu mine asa , ca-mi place deseori sa “ma prezint” ca un lache , unu d-ala de-l prostesti mai usor ca pe-o blonda , ca sa-i vad pe oameni ce tupeu de idioti au. Oricum , am urcat la patron  in chestia aia , am platit ,  am cerut o cafea  – 4 lei – pot sa spun ca era mare , cu lapte care avea gust de apa  –  si l-a intrebat  cat costa sa-mi faca banchetele. Gen sa stiu si eu cum e  daca platesc “sus” tot serviciul.

El imi zice ca asa cum scrie  pe panou ( si scrie , ca am vazut asta) el  ofera doar interior-exterior , iar restul se negociaza cu “baietii ” ca e ciubucul lor . Si il intreb daca nu le plateste salariu sau ceva, pentru ca , normal , nu pot poza in retardat fara intrebari de retardat. Cica le da el ceva acolo , dar fac ei destui bani din ciubucuri. Ba si  ma gandesc ca fac , ca si eu le las 5 lei, pe langa aia 21  dar atunci m-au lovit doua chestii.

Una, ca nu mai spal masina acolo , ca-mi bag pula in exploatarea sclavilor .

Si-a doua e ca e naspa sa fii prost. Ca ma gandesc , cat ciubuc sa faca aia  la un spalat de 21 de lei si cat dracu le-o lua sa curete banchetele. Banuiesc ca maxim cat un interior-exterior , ca timp , plus materiale. Si ei vor, frate 80 de lei pe treaba asta ca-s lacomi. Ca mai bine prinzi un prost si muncesti mai putin decat sa faci mai multi bani din munca mai multa. Dar pe de alta parte presupun ca trebuie sa ai un anume parcurs in viata ca la 30-40 de ani sa speli masini si poate nici n-ar trebui sa-mi para rau. Aaa,  ia ghiciti , am primit #bonfiscaldinpula ? Nici n-am cerut , ca nu-s eu fiscul. Nu e treaba mea. Si fiscul e naspa , stiu.

 ALTII

Bun , in timp ce stateam acolo si-mi beam cafeaua luuunga intra doi. Ba, tata si-aici tin sa spun ceva. Din vremuri de mult uitate am deprins un skill in a identifica militienii/agentii  sub acoperire , probabil ca nu pe toti, dar pe destul de multi pentru ca nici politia romana nu e ca in filmele cu NYPD sau plm. De foarte multa vreme imi e inutil skillul asta dar se regaseste acolo. E si ce-am de spus e ca politistii romani sub acoperire  au o problema. Ei , banuiesc, habar  n-am ,  ca nu sunt agenti de patrula si au obiceiuri de angajati ai statului de birou , obiceiuri de politisti de  birou. Coaie , degeaba pui costum pe tine , degeaba pui geaca de piele sau de blugi  daca iti misti mainile , sau capul la fel ca un politist. Degeaba , in functie de costumatie , iti tragi limbaj de golan, samsar , muncitor sau de manager  stilat, daca iti mai scapa , ba la telefon , ba in discutii cate-un stereotip apucat de prin biroul de politie. Bine , majoritatea filatilor  sunt mult sub capacitatea mea de detectie si presupun ca habar n-au ce vorbesc eu acum nici daca ar citi aci, iar eu sunt un cetatean absolut ignorabil din cam toate punctele de vedere , mai putin inteligenta , sau asa-mi place mie sa cred.

Eh si erau astia doi in costum, iar eu ma intrebam ca ce cacat cauta doi astfel de oameni in locul asta unde poti servi doar cafea sau ceai , momentan . Nici n-aveau masina la spalat , ca cica “am venit sa bem si noi o cafea”. No shit, gasisera cafea buna. Cred ca cafeaua a fost moca si aveau sanse sa fie ceva fiscalosi tratati pentru toleranta la modelul de bizniss. Pana cand le-am observat reactia  la stirea ASTA. 

La fel cum imi inchipiui ca chiar se investigheaza pe bune , pentru ca stiu ca toleranta la genul asta de  “amenintari sociale” e redusa prin partile noastre , fiind unul  din motivele criminalitatii reduse din Bucuresti ( pe langa etnii prietenoase si o distributie relativ , daca nu omogena , macar osmotica a populatiei), imi inchipui ca baeții  care-au comis-o pasta , sunt chiar un pic mai priceputi si mai vigilenti ca mine.

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
9 years ago

In Romania daca arati mai tanar de 30 de ani si mai condimentezi conversatia cu un va rog sau multumesc te ia toata lumea de fraier. Cel mai tare ma deranjeaza cand vin in tara faptul ca mi se adreseaza lumea la per tu de la functionarime pana la aia de la supermarket de parca am crescut in acelasi cartier. Si asta in conditiile in care ma adresez intotdeauna la persoana a doua plural ca nu -mi place sa ma familiarizez pe acolo. Si de multe ori trebuie sa-mi scot legitimatia pentru ca eu nu pot fi cine sunt. Ca… Read more »

catalinx
catalinx
9 years ago

Ai așteptări prea mari legate de “angajații” din spălătorie.
La service am mai întâlnit și oameni civilizați. Cu abordarea femeilor e alta discuție. Pana și oameni mai educați cred ca daca ești femeie și ieși din club după ce ai băut = vrei sa te futi.
Altfel, presupun ca poate fi la fel de valabila paralela “duci masina în service – vrei sa te futi”….
….Așteptând sa mi se demonteze pompa de benzina…

IM
IM
9 years ago

Abordarea se intampla asa in Romania. Au si astia in uk badaranii lor dar sunt mai cu perdea asa, unii se mai gandesc ca fata/femeia aia ar putea fi sora-sa sau fie-sa si oricat de parasuta ar arata femeia respectiva (pentru ca majoritatea sunt niste desucheate) nu intilnesti reactie din aia de balos. Si nu prea conteaza cum arati in general. Aici se intampla de multe ori sa vezi un lache zdrentaros care coboara din Aston Martin si care intamplator poate fi branson. Sau un taran in blana de vizon care traieste pe beneficii. Chiar nu e relevant pentru nimeni.… Read more »