Subtitlu: Că așa e-n tenis.
Nenea ăsta, Sotiris Milios (Σωτήρης Μήλιος), un fel de CTP grec, e supi pe jucătorul lor mai bun, Țițipas, dar o spune altfel, că-l lasă indiferent și pula mea. Știi când te lasă cineva așa de indiferent de tre’ să spui asta pe facebook, mă înțelegi.
Articolul l-am găsit inițial aici și m-am gândit să sap un pic că mi s-a părut interesant. Si am cautat prin alte articole si pe twiteru’ la om sa vad ce se plange lumea. Ai lui se plang, ca domne el e deconectat de la realitate, ca de fapt locuieste in Monte Carlo ( bogatan, dom’ne) , ca o arde prin Grecia doar in vacanță – eu credeam că toată lumea face asta, de fiecare dată când am fost acolo, aveam impresia că toată lumea e în vacanță, nu contează unde și cine, că a îndrăznit să o ardă în tweeturi gen că ar vrea ceva bulevarde mai largi pentru mers cu bicicleta prin capitala lor , în timp ce lumea suferă și moare de covid – un fel de țara arde și baba se pieptănă.
Bă, nu știu dacă ați văzut Atena, eu am văzut-o prin 2013, dar e un gunoi de oraș. Da, știu, acropole, un pic de centru , astea – gu-noi. Știu că voi ați văzut gunoaie mai mari în București, ăia aveau totuși d-atunci metrou de la aeroport în centru, dar ideea rămâne tot așa.
Și da, e nașpa când un cetățean vrea mai multe și în general civilizație : Nu-ți e, bă, rușine? Noi suntem mâncați de sărăcie , tu visezi să te plimbi cu bicicleta, nevoile și neamu’! Păi?
Și se simt deconectați, că vine dintr-o familie bogată. Cred și eu, că m-am uitat pe la el pe social media și pe net și am găsit ce-l deconectează de restul Greciei : faptul că muncește, asta clar trebuie să fie de neiertat, dar altfel nu poți să ajungi #6 ATP, doar din încheiat ziua de muncă la prânz și pauze de 5 ore. Și da, oamenii care muncesc au prostul obicei să câștige și bani mai mulți, să nu fie săraci și să nu se comporte ca niște săraci și să mai aibă și pretenții.
Nu contează că omul literalmente defilează cu steagul Greciei după el prin turnee. Nu e d-al lor, nu e din sărăcie, nu s-a luptat să ajungă bogat, nici nu-i pot spune dojenitor, băă, ai uitat de unde ai plecat? Că nu e cazul. Au văzut ei că înjură în teren , că vorbește urât .
Am citit și prin comentarii și am văzut acolo atâția ”frați români” cu nume grecești. Culmea, ai zice că-s defetiști, antinaționaliști, dar nu-i cazul . De fapt sunt naționaliști , patriotarzi , doar că-l resping pe om că nu împărtășește valorile naționale de bază. Just, în pula mea, just!
Nu prea conteaza ce face sau ce nu face, e ca la romulani: da, dar n-a mancat salam cu soia.
Da. Cred ca da.
Ma gandeam la faza asta si cealalta fata a monedei e cam asa: Știi când te lasă cineva așa de indiferent de tre’ să spui asta pe facebook, mă înțelegi. E cam normal sa te lase rece, ca nu te afecteaza cu nimic. Cam cum ma simt eu cand un atlet oarecare (nu conteaza ca e Ronaldo sau Halep) castiga/pierde ceva. Plm, cool story bro, dar nu ma afecteaza in vreun fel. Pierde un meci cu miza de 100m? Il castiga? Jaf in ciuperci, nu e ca si cand ii impartea cu mine. Și da, e nașpa când un cetățean… Read more »
E cam normal sa te lase rece, ca nu te afecteaza cu nimic. Normal este. Eu accept pozitia asta, dar nu cred in “ma lasa rece, asa de rece, ca tre’ sa spun la toata lumea pe facebook ce rece ma lasa pe mine”. Un jurnalist / influencer comunica cu un scop. Scopul nu e niciodata de “ma lasa rece” la o comunicare nesolicitata. Adica, daca te intreaba cineva ” Ce parere ai, ba, Manoware, ca a castigat Halep optimile cu nu stiu cine?”. Daca tu zici ca te lasa rece, e de inteles. Daca tu imi initiezi comunicarea cu… Read more »
Normal este. Eu accept pozitia asta, dar nu cred in “ma lasa rece, asa de rece, ca tre’ sa spun la toata lumea pe facebook ce rece ma lasa pe mine”. Un jurnalist / influencer comunica cu un scop. Scopul nu e niciodata de “ma lasa rece” la o comunicare nesolicitata. Nu neaparat. Sunt doua chestii aici. 1. Ala e jurnalist sau whatever, e jobul lui sa comunice pe facebook si pe pula mea mai stie unde, ca eu nu o ard p-acolo. 2. Uneori simti nevoia sa spui asta – ca te lasa indiferent – desi pare un pic… Read more »
Da, suna cam comunista asta cu glorificarea oamenilor muncii, ca totusi sa ne uitam si ce munci fac si nu cred ca avem nevoie de atleti musai. Evident ca nu tin de foame si nu inventeaza, de regula, chestii de care are societatea nevoie, dar sunt un exemplu de profesionalism mai bun decat sudorii si angajatii din supermarket. Parerea mea. Comentariul meu e legat de mizeria aia a ta cu “oamenii care muncesc castiga bani”. Nu, nu castiga. Nici la munca intelectuala, nici la aia fizica. Ca am vazut baieti d-aia pe santier care depun mai mult efort fizic decat… Read more »