UK vs. RO: Proteste și proteste

Au fost zilele astea proteste prin Londra, impotriva restricțiilor impuse pe timp de pandemie și impotriva impunerii unor restricții cu privire la proteste. Adică ”dați și voi protestele mai incet în perioada asta că e lockdown”.

Au fost și în România. În principiu, și de o parte și de alta protestatarii suferă ei un pic de retardare prin modul în care se manifestă, pe de altă parte, cerințele și nemulțumirile nu-s aceleași.

UK.

Tot ce scrie pe foile pe care le țin tantile alea două e justificat, oarecum. Nu-i OK să ții oamenii distanțați cu bota, că naște frici și ( cel puțin de unde mă uit eu) libertatea e mai importantă.

Lockdown-ul este depresie, singurătate, pe unii care nu pot munci ( că nu mai au unde) îi aduce la homelessness și singurătate, e corect și că crește probabilitatea abuzului domestic, fomeia n-are unde fugi de acasă, barba-su nu mai scapă de ea de pe cap, în cele din urma și suicidul se întrevede.

Tot ce vezi pe foaia aia e corect și dintr-un punct de vedere e justificat să ceri ca să ”gata, ajunge, cu toate riscurile și costurile”.

Pe de altă parte oamenii ăștia se vaccinează în măsura în care se oferă posibilitatea și au fost destul de restricționați în perioada asta. Lockdownul ăsta e aproape continuu, din noiembrie. Tehnic vorbind, dacă n-ai acasă, nici nu poți să fuți, deci cam până aici a fost afectată piramida lu Maslow.

Dintr-alt punct de vedere, sigur că dacă mergi unul lângă altul fără mască, fără nimic, n-o s-ajute și e un pic de retardare în treaba asta. Dar asta sunt protestele, unii mai dau foc , mai distrug, cam așa te opui unui sistem , făcându-l inutil, încetând să mai crezi în el.

România.

România abia intră în valul 4, care e o translație a valului 3 din UK, care crește cu întârziere. Restricțiile în România au fost în mare privind traficul internațional și de circulație după 11, respectiv 10 seara.

În cele mai multe locuri, restaurantele au fost deschise, cât și restul magazinelor. Să te întâlnești cu alte persoane din alte gospodări nu a fost interzis, nici mersul la muncă. Sigur, tot nu e ca pe timp de pace, dar poți face multe chestii, păstrând distanța socială.

Iar ei protesteaza că nu vor vaccin, în condițiile în care nu-i obligă ( momentan ) nimeni și că nu vor să poarte mască. Purtarea măștii în public și regulile de distanțare fiind unul din motivele pentru care n-a crescut foarte tare rata imbolnăvirilor – până n-au dat drumul iar la școli și au început iar handicapații cu durerea în pulă.

Pe de altă parte, dacă în UK ar fi respectat regulile de distanțare socială, măcar cât în România, că nu suntem noi românii niște sfinți în urmat regulile, ar fi redus din impactul carcalacului și poate nu ar fi avut nevoie de un lockdown atât de strict.

Singura concluzie e că oamenii sunt, în general, proști și nu știu ce au, ce pierd , nici ce vor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
3 years ago

Una din chestiile importante aratata de criza asta e ca tarile primitive ( romulania ) si cele autocrate ( china ) s-au descurcat mult mai bine decat democratiile consacrate dirijate de populistii demagogi gen boris&trump.

Stropic
Stropic
3 years ago

Vorba lui trump – stii cum reduci rata imbolnavirilor?

Testezi mai putin.

Mike
Mike
3 years ago

Stiu dar eu aveam pretentii de la US & UK , populistii castiga cu votanti cretinopati nu cu persoane inteligente dar se pare ca nu e adevarat. Legat de romania hai sa facem diferenta totusi intre citu si sosoaca.

Tudor D
Tudor D
3 years ago

😁 Amândoi au studii, au invartit niște bani și au ajuns în funcții publice. Sosoanca are niște copie, Cătălin a fost castrat demult, probabil de Isarescu

Tudor D
Tudor D
3 years ago

Autocorect stupid. Sosoanca are copie Cătălin a fost castrat

Tudor D
Tudor D
3 years ago

Autocorrect strikes harder. Sosoanca are coaie, Catu a fost castrat

Mars
Mars
3 years ago

Nu stiu cine a fost implicat in spatele protestului din UK, dar in Romania se stie deja ca protestul a fost orchestrat politic de aceleasi persoane propagandiste , care livrau si inainte de campania electorala, de la Lazarus pana la cel care a primit aprobarea pentru protest https://www.facebook.com/photo?fbid=10217139544754494&set=pcb.10217139554154729. Dan Chitic a infiintat alaturi de Daniel Dragomir (fost ofiter SRI care a incercat sa o spioneze pe Kovesi) Partidul Alianta Nationala, redenumit ulterior in Coalitia pentru Natiune (https://tribunalulbucuresti.ro/images/documente/Partide/PAN-195-iul-2020.pdf) .

Mars
Mars
3 years ago

Mesajul e simplu ” Jos Guvernul, jos cine nu e cu noi si ca noi”. Cat despre cine a participat, o mare parte sunt simpatizanti AUR ( cei cu steaguri), restul sunt gura casca https://www.facebook.com/watch/live/?v=1373371196365349&ref=external .