Dupe luncă: Nikon D3100 vs Asus Zenfone 6

Vorba lungă sărăcia omului, mă plimb și fac poze. Vedeți că-s întregi fără preparație, cum au ieșit din unelte. Hai, la unele am facut crop , ca aparea cate un deget, câte o sârmă aiurea.

Puteți să mă înjurați și să trimiteți factura la net.

Nikon D3100 ( dslr-ul vechi de 11 ani)

Pe lumină.

Lumina mai puțină. Ambele seturi sunt cu obiectivul stock 22-55 ( ala mediocru, de la Nikon), care e si un pic murdar si a cazut si in cap de nu mai focalizeaza bine in lumina slaba.

Telefonul vechi de 1 an si un pic.

Lumină mai puțină.

Concluzia?

  1. Pozele OK le face lumina buna, frumoasa, si locatia, nu neaparat aparatul ( e drept ca daca incerci cu furculita, nu ajuta)
  2. Diferenta de senzor si lentila se vede la realismul pozelor suprinse de DLSR. Mai aproape de realitate. Pe de alta parte puterea de procesare cat si gama de culori (cel mai important) sunt depasite.

Ce-mi doresc e un DSLR cu lentila si senzorul cam ca la D3100 de mari, insa cu puterea de procesare si software-ul de la telefoanele moderne.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dam167
dam167
3 years ago

Nu cred că o să se întâmple prea curând ce vrei tu, dar stai cu ochii pe Sony – probabil sunt primii care vor încerca așa ceva. Cred că se va merge pe mirrorless, nu DSLR, mă gândesc că nu te deranjează în mod deosebit. Ce vrei tu mi se pare că ar fi scump dacă ar fi făcut bine, iar ăia care sunt dispuși să dea banii pe echipament nu caută așa ceva. Noi ăia pasionați și fotografii profesioniști avem puterea PC-ului la procesare, aparatul trebuie doar să facă RAW. De asta încă există Leica sau Hasselblad, camere foarte… Read more »

Mars
Mars
3 years ago

Ceea ce vrei tu pe DSLR se numeste HDR auto si exista deja pe camere de multi ani.

dam167
dam167
3 years ago

Din discuțiile pe care le-am prins eu printre fotografi, softul ar fi o problemă, dar se tot spune că DSLR-urile mor, deci va fi pe mirrorless – DSLR momentan e un raport calitate/preț foarte bun, inclusiv la obiective, dar nu sună a viitor. Eu personal n-aș merge pe D3500 (sau echivalent) pentru că ergonomia e proastă și funcțiile sunt puține. După ce te-ai obișnuit cu un DSLR mid range e greu să mai ții în mână așa ceva. Un mirrorless cât de cât pleacă de pe la 4 mii de lei acum (un Fuji XT30 de exemplu), că un Canon… Read more »

0040
0040
3 years ago

Singurele poze care au iesit cat de cat misto sunt alea cu copacii care se oglindesc in apa. Restul nu exceleaza nici prin culori nici prin claritate. Nu sunt expert in poze dar vara trecuta am fost in vacanta cu o janghina de s10 d-ala ieftin si mi se pare ca au iesit pozele super ( have a look: https://postimg.cc/gallery/hmMs6MV ) avand in vedere ca acum un d-ala e cam 15 mils. Da, stiu ca sunt culorile putin mai accentuate decat in realitate, dar nu conteaza, mie chiar imi plac asa cum le proceseaza Samsung. Vad ca si alea facute… Read more »