Realitatea poate fi ignorată, dacă ești dispus să plătești prețul

Anul trecut mi s-a părut amuzantă decizia peședintelui Tanzaniei de a ignora Covidul, în ideea că ei nu mai testează, că au declarat, decretat că Covidul nu se lipește de țara lor, că ei sunt protected by Jesus. Sau Allah, după caz.

Cazurile creșteau peste tot, toata lumea punea restricții, la ei nu, totul în regulă. Pe de o parte modul ăsta de a naviga printre probleme, băgându-le sub preș, cu tot cu zgomotul lor, poate să ajute, mai ales când ești o țară care nu își permite soluții reale altfel decât să tragi de timp, ca majoritatea țărilor, nici România nu a descoperit vreun tratament, sau vreo procedură de tratament, sau vreun vaccin sau să facă altfel progrese în medicină. Doar au tras de timp sperând că rezolvă alții. Și a mers mai bine decât nimic.

Mi-au fost simpatici ăștia când, în timp ce toată lumea închidea ușile, ei ofereau o insulă de libertate ( și manele, dacă erai norocos), chit că din motive rizbile. Acuma chit că au avut ei protecție divină la Covid, presupun că unii turiști nu au putut să-și lase covidul acasă si, vrând-nevrând, sharing is caring, sau carrying ( the virus) .

WHO o tot ținea langa, că nu e bine, că să raporteze pe bune – ce căcat să raporteze dacă oamenii au decis să nu testeze nimic, raportările lor erau pe bune, decizia însă a fost de a ignora situația.

Prin februarie a murit vice-presedintele ( un fel de vice-guvernator) Zanzibarului, cam de covid. Nu există, l-au trecut la ”no reason”. S-a întamplat. Magufuli  a dat-o pe după bananier, ca poate, ca e posibil să fi apărut vreun caz pe insulă dar ei au tratamente cu infuzii și ierburi din ălea bune, de pe vremea dacilor, nu bagă ei chimicale de la oculta mondiala. Mai pe coadă a dat-o pe naționalisme, că hai, că merge, purtați și voi măști dar doar produse local ( ceea ce nu e neapărat un lucru rău), dar în principiu, nu . N-au intrat în asocierea de accelerare a distribuției vaccinurilor în lume , COVAX, că lor nu le trebuie. Că. A murit și președintele țării. Care cum a cârtit c-ar fi fost vorba de carcalac, l-au arestat. Păi dacă era omul bolnav de inimă ce o mai arde lumea cu dezinformarea aiurea.

Și toată lumea stă cu gura căscată că poate vine mama Samia și drege busuiocul, sau coliva, și-i împacă pe toți, și eventual o dă mai pro-globalist așa, mai pe adevăr, mai puțin cu conspirația.

Poate vine, sau poate nu, nu e clar. Ce mi-e mie clar e ca e posibil să ignori realitatea complet, dacă îți permiți factura.

Și nu, nu găsesc interesant că ia uite coaie, ce proști sunt ăștia. Asta e o constatare trivială. Mie mi se pare super-tare să reușești să induci ignoranța asta in masă. Absolut fantastic.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
3 years ago

Sunt tari tinere, cu speranta mai mica de viata, care s-au bazat pe varsta.

Plus, e usor sa fii ok cu restrictiile cand lucrezi de acasa. Daca ai avea o pensiune sau afacere de inchiriat masini turism whatever, clar ai zice ca li se pare. :))))

Nu cred ca a indus nimic, pur si simplu asa voia majoritatea.

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Normal! La in seminar ni s-a spus in fața când lumea se plângea de cat se periculoase sunt voiajele prin Africa ca Nigeria e atât de profitabilă încât și dacă pierd o navă tot sunt pe plus. Bai fix in fața ălora care urmau să plece pe navele respective. Au dat-o la dres cand au văzut ca se precipiteaza lucrurile, dar era clar că își făcuseră calculele. Deci si niște băieți care conduc o țară unde nu îi trage nimeni la răspundere cam crezi ca ir sa se comporte? Dai înainte cu tupeu!

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Nu Boss! După seminarul ăla fructuos când ne-au explicat indienii din midle-management că așa se fac banii am decis sa o iau frumos la trap către zone unde se zbârlește vremea la tine nu populația indigenă, gen Muedia și UK. Aici e pe progres, acte pe mail, contact minim, plm Key Workers! Azi mi-au rezervat un taxi de 8 locuri pentru o persoană. Spre deosebire pe Suez ajunseseră localnicii pe la cabine să facă afaceri. Asta acum 4 ani. O să mai ajung pe acolo constrâns doar de foame. Și eu nu car cuburi de Lego ci, moarte in stare… Read more »