Consiliul Concurenței la mișto

Uneori am impresia ca aștia se autosesizează și fac investigații mână în mână cu contravenienții – gen hai ba, autosesizați-vă, investigați și dați-ne amendă, să nu cumva să vie careva mai incolo să se uite atent. Așa , cazul s-a cercetat s-a închis, s-au aplicat sancțiuni, le plătim, totul curat.

Despre ce e vorba.

News.ro zice că consiliul concurenței a amendat 6 companii care oferă servicii de alimentație publică în aeroportul Otopeni pentru cartelizare în vederea ținerii prețului în sus. Comunicatul CC. Cu 6.9 milioane de lei. Sună mult, dacă-i schimbi în monezi de 10 bani. Nu m-aș mira dacă articolul ar fi ”servită”, sau ceva de PR sponsorizat chiar de amendați, serios. Uite, domne, s-a rezolvat o problema. Aha, să vă uitați data viitoare când ajungeti in aeroport ce s-au ieftinint restaurantele acolo, shaormăria și alta nu. Și ăia or să fie sărăciți, umili și serviabili. Da.

Aeroportul Otopeni trafica în 2019 9,3 milioane de pasageri. Ăsta a fost anul când au început ăștia de la consiliul concurenței investigația, dar a durat un pic, că e pandemie, astea. Nu știm de când suntr ăștia coalizați, eu de prin 2013 o ard mai des pe acolo și tot așa știu lucrurile. Deci, pula mea, nici 1 leu de pasager/ an. În condițiile în care cumpărtura minimă p-acolo e 10 lei o apă. Dacă bei o cafea și-un cornuleț, minim 25 de lei.

Suma asta e o bășină, un MIC comision și-atîta tot. Serios vă spun că eu să fiu ăia, n-aș lua nicio măsură aș continua așa, ba aș face cu ăilalți un aranjament să mai mărim un pic prețurile, că la amenzile ăstea sunt ca ălea de parcare pe care le iei la fiecare eclipsă de soare, dar doar dacă e totală și nu plouă și costă mai pușin decât prețul parcării.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments