Din păcate, AUR face ce trebuie să facă pentru votanții lor

Un număr de proteste prin țară, că masca, că restricțile că guvernul. Indiferent de mesajul și deturnarea politică a mesajului, protestele sunt justificate de măsurile proaste și aplicarea abuzivă a lor. Nu știu dacă se evidențiază asta, sau dacă protestatarii au făcut referire la asta până acum, poate e cel mai important lucru de care trebuie să se agățe – anume torturarea de către poliție a alora pentru că nu purtau mască. Care au murit. Amândoi. Iar ministrul pizdii se trage pe cur, că să vedeți, că unul era bolnav și d-aia. Clasic.

Ăsta ar fi primul punct pentru care ar trebui direcționați să urle oamenii nemulțumiți în piață. Nu există vrăjeala aia cu să așteptăm ancheta și justiția să se pronunțe.

Da, ancheta și justiția trebuie să își urmeze cursul cu privire la aspectele penale săvârșite ( sau nu) de către polițiști. Atât.

Instituțional vorbind, nu e nevoie de nicio anchetă. N-ai nevoie să aștepți nimic. Secția aia trebuie desființată ca punct de începere a oricăror analize și căutări de soluții. Toată lumea demisă, este evident că atunci când poliția devine mafie nu se mai poate vorbi de îndeplinirea obiectivelor, datorie, etc. Indiferent ce zice justiția cu privire la agenții cercetați, nu schimbă cu nimic faptul că două persoane luate în custodie în condiții cel puțin dubioase au fost abuzate și au murit, cumva din cauza ălora care ar trebui să-i apere. Instituția și-a ratat scopul.

Indiferent cine e vinovat în ce măsură, secția aia cu tot personalul ei trebuie să dispară înființată alta, eventual, dacă e nevoie, cu alți oameni. Iar ministrul demis. Nu pentru ce s-a întamplat la secția din subordinea lui, ci pentru că poziția lui e una pasiv-agresivă în raport cu populația : auzi, în pula mea: ”unul era bolnav incurabil” – da’, bine că n-au aflat asta înainte să-l tortureze.

Ca măsură a reacției, protestele sunt deosebit de pașnice în momentul de față.

Dar de ce am zis că AUR face ce trebuie, deși nu susțin neapărat poziția lor.

Pentru că ei au fost aleși de populație să le reprezinte interesele . Și li le reprezintă din opoziție. Iar ceea ce face tanti aia Șoșoacă ( chit că au dat-o afară, parcă) și șeful de la partidul ăsta și Ghiță de la SPP, pardon – de la PSD – e ceea ce trebuie să facă un parlamentar: Să își reprezinte alegătorii.

Alegătorii lor protestează, iar tanti asta face FIX CE TREBUIE, lovește acolo unde trebuie.

Ia citiți aici ce zice doamna avocat.

Diana Șoșoacă: În momentul în care aveți un senator printre voi, nimeni nu poate atacă locul în care este un senator. Drept pentru care, voi sunteți apărați prin prezența mea aici. Nu va duceți peste ei! Nu îi provocați. De abia așteaptă, sunt vreo 20 de dube în spate.

Așa se face – ca la carte.

Când erau protestele din 2017, iar apoi din august 2018, parlamentarii au lasat poporul singur. Vorbesc de opoziția de atunci. Dintr-un motiv foarte simplu, că-s niște politruci și care nu reprezintă interesele nimănui, au luat puterea conjunctural, pe binecunoscutul criteriu – hai să fie ăsta, ca să nu fie celălalt.

Știu că opinia mea e nepopulară, dar domnii de la AUR și restul extremiștilor au muncit pentru poziția lor, iar în momentul de față ei reprezintă veridic cetățenii și interesele cetățenilor care i-au votat. Motiv pentru care astfel de personaje au să mai apară. Asta înseamnă să reprezinți poporul.

Sigur, sunt două probleme: Una-i că poporul în general e cam prost, dacă insiști să-l iei in serios până la capăt, iar a doua e că absolut orice om are o agendă personală, iar socotelile din opoziție nu se potrivesc cu cele de după ce a ajuns la putere, de regulă.

Altfel vorbind, când useriștii și peneliștii au fost în opoziție nu au fost în stare de a organiza lucruri atât de simple și de clare jos la firul ierbii. Omul ți-a dat puterea de a-l reprezenta și o oarecare imunitate. Asta trebuie să faci pentru el, să împingi în direcția în care te-ai angajat s-o faci.

Mă amuză reacția lui Cetepulea. Cică generația ”în Neștire”. Spusă de generația lui, unii care ”au știut” ( au mâncat pâine cu sana) și totuși n-au făcut nimic, au ratat lamentabil aproape orice capitol în ultimii 30 de ani, dar vin să le dea sfaturi ăstora tineri. Presupun că n-a găsit ușa de la piatra aia sub care trebuie să se asundă în liniște.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ronnie
Ronnie
3 years ago

acelasi ministru de interne care in perioada in care a fost ministrul transporturilor a aprobat marirea cu 18% a salariilor metrorex. la cati plagiatori dovediti sunt in structurile alea, ar trebui tot ministerul desfiintat

Mike
Mike
3 years ago

Si hitler a avut alegatori si nu putini. Fiecare cu “interesele” lui. Pana la urma s-a dovedit ca erau doar indivizi spalati pe creier.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Nu. Nu s-a dovedit niciodată așa ceva. S-au decretat și stabilit legal că erau doar indivizi spălați pe creier, că altfel era complicat de schimbat paradigma, câtă vreme rămâneau unele aspecte de rezolvat.

Mike
Mike
3 years ago

Cred ca mergi prea departe cu analiza logica si libertatea de exprimare. Exista o limita. Crima ramane crima indiferent de context. Libertatile astea o sa duca usor usor la disparitia democratiei occidentale si la revenirea autocratiilor.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Bineinteles. Crimele nu fac parte din libertatea de exprimare. Amuzant ce spui – Libertatea o sa duca la disparitia libertatii. N-are, boss, nicio importanta. Ce are importanta e ca astia de la AUR fac ce trebuie pentru electoratul lor – prin urmare sunt legitimi si vor atrage si mai multi sustinatori, repet, pentru cauza lor, pe care eu n-o sustin pentru ca am idee unde duce, desi principial unele teme de-ale lor sunt OK. Singura problema e ca ceilalti nu sunt departea electoratului lor. Daca vrei sa discutam in panse-uri generaliste situatia se descrie asa: Daca esti bun si vrei… Read more »

Ala
Ala
3 years ago

– referitor la cei 2 baieti reci; din ce-am citit, nu tortura pare a fi cauza mortii, ci refuzul de a retrage plangerile. Cumva s-au contractat ceva incurabil de la declaratii. Si da, mafioti, unul din gabori era lider de sindicat…si mie mi se pare sinistru ca nu se sesizeaza nimeni pe tema asta. – referitor la AUR: cred ca inversezi putin cauzalitatea. Sosoaca aia se pune in mijlocul gloatei care ii favorizeaza interesele, nu gloata o urmeaza pe Sosoaca. Tot timpul exista o masa de tampiti, cu niste frustrari profunde referitor la niste nevoi de scurta durata: tot ce… Read more »

Stropic
Stropic
3 years ago

Nu cred ca are vreo legatura moartea celor doi cu restrictiile. Cred ca la fel ar fi procedat politistii aia si daca in loc de masca, le spuneau ca au parcat undeva interzis sau ca nu se fumeaza acolo. Iti dai seama ce psihopati, iti spune cineva ca nu ai masca, si in loc sa ridici din umeri si sa faci ca tine, te apuci sa il rapesti si sa il bati! Pe fiecare in locuri diferite. 9 oameni, nu unul. Le pune ceva in apa de la politie? Dincolo de moralitate, cum sa ma apuc sa ma expun in… Read more »