De vaccinuri cu politruci inutili

Ma uitam un pic la poza asta de pe platforma de vaccinare. În ideea în care speranța de a mă vaccina în UK e mai mică zilele astea decât dacă mă uit la șansele din Romania, deși in UK se vaccineaza multi mai mulți oameni și dacă ar fi după mine le-aș consuma ăstora dozele, dar mă prinde toamna, că aici n-au terminat cu bosorogii. În Romania e ok, bosorogii sunt ei terminați și nu se vaccinează, drept care se face loc la tineret. Perfect, uite-i cum renunță de bună voie la pensii: win-win.

Dar totuși, dacă aș vrea sa ma vaccinez prin judet, n-am unde. În județul vecin am unde. Da, e cu AstraZeneca, da există temeri cu privire la ăsta, dar totuși nu e la fel și la mine, AstraZeneca pentru toată lumea.

După care m-am uitat pe niște date publice și am ajuns la o concluzie interesantă.

Ăștia de la Gorj, unde sunt locurile libere, au administrat mai multe doze decât ăștia de la Vâlcea, în martie

Cred ca populatia judetului Valcea este in acte mai mare decat cea a judetului Gorj. Datele sunt decalate si nu stiu sigur situatia curenta, dar asa pare. Nu se poate pune problema ca nu se vaccineaza lumea la Valcea ( zic nu in momentul asta, ca nu prea ai unde s-o faci). Si atunci care e treaba cu locurile la AstraZeneca. Or fi primit astia de la Gorj, tot asa un exces de doze.

Culmea, VL a administrat mai multe doze de vaccin AZ decat aia de la Gorj, cum ar veni, la noi merge si ala, numai sa fie.

Aia se huzuresc, au primit mai multe de toate si isi permit sa strambe din nas la AZ.

Pentru ce conteaza, in Romania suficient de multa lume stramba din nas in general la vaccin, nu conteaza de care, ca de aia pot eu sa vorbesc ca as putea sa ma vaccinez si plm, n-am nici 40.

Dar uite ca în cazul ăsta, oameni din Vâlcea ar face de orișicare, numai să fie. Cam așa arata situația pe vaccinurile AZ injectate pe localități in cele doua județe.

În trei din patru localități din GJ în care se face AZ sunt locuri libere și totuși din vaccinul ăsta s-au injectat mai multe doze în VL și s-ar mai injecta, dacă ar avea de unde. Dar n-au. Au două centre de vaccinare deschise, unul la Băbeni și unul la Orlești și nu au primit încă vaccinuri. Poate primesc din alea ajunse în țară pe 29 martie. Zic, băi, or avea ăia de la de la Gorj consiliu județean PNL , că ăștia de la Vâlcea au consiliu PSD și știu că au avut niște frecușuri la bugete.
Nu există, și ăia tot majoritari PSD sunt.

Dar pentru că ăștia de la Vâlcea se țin ca de obicei de căcănării, niște politruci și de-o culoare și de alta și n-ai cu cine. Atâta tot. Acuma că presa locală sau populația nu observă finețuri din astea, ca mai jos – asta e. Poate observă că intră în scenariu roșu ( fară legătură cu partide politice), iar de ieșit ies numai unii.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments