Sătui. De restricții

Proteste surde pe străzi. Uitându-te la ei prin fereastra ta, glasurile lor se pierd , iar oamenii, ca niște păpuși mapeț, capătă vocile din capul tău.

Surprins deschizi geamul și observi că mugetul lor de bovine e pe un cu totul alt ton decât ai înțelege.

Că de ce nu înțeleg că tac-tău a murit de covid și oamenii se sufocă in spitale.

Că-i proști. Că.

Încet-încet izolarea și distanțarea socială ne erodează pe toți. Românii suntem oricum un popor distanțat social și cu empatie redusă, care funcționează cam că gravitația, se reduce cu pătratul distanței.

Efectele sunt redate de individualism și incapacitatea de a percepe lucrurile dintr-o altă situație.

Prostia e un filtru constant prin care trecem orice informație, nu vă lăsați împiedicați de asta. Nu prostia schimbă părerile și caracterele aparente ale oamenilor, ci ceilalți factori de mediu.

Aici pe UK au zis ăștia, după 3 luni pline, sau 5 cu pauză, de lockdown deosebit de ineficient, că permit un mic grad de relaxare. Regula de 6 etc, în mod clar nu petreceri și dezmăț.

Vecinii mei au pus cortul, muzică, invitați la grămadă, petrecere in toată regula.

Ar fi trebuit să îi dau in gât. Dar mai bine nu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonim
Anonim
3 years ago

Că de ce nu înțeleg că tac-tău a murit de covid și oamenii se sufocă in spitale.

Sper ca asta e scrisa la modul generic, nu personal.

Mike
Mike
3 years ago

Da-i in gat boss, si nu e vorba de empatie aici. Probabil niste brexetiers care merita sa umfle o amenda de control oricum. E comportament de romania de manelisti care degeaba fac paranghelie daca nu stie toata strada cel putin.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Meh. N-aș face-o în România, n-aș face-o nicunde. La el acasă omul face ce vrea, nu le număr eu cartofii. Nu mă interesează că sunt brexiteri sau ce părere au ei de mine ( nici nu mă cunosc ), nu am ranchiune din astea.

Mike
Mike
3 years ago

Sunt restrictiile clare si aplicabile tuturor ? De ce unii le respecta si altii nu le respecta ? In anglia esti cetatean responsabil si ii dai in gat cum de fapt ar trebui sa se intample si in romania. Nu e frumos sa te faci ca nu vezi. We are in this together , ca sa inchei cu o lozinca marca boris.

Mike
Mike
3 years ago

Daca asa merge treaba in uk stai sa vezi ce viata o sa fie cand toti indienii/paki o sa aplice varianta vero de la originile lor. Vai de lebedele din imprejurimi.

Livache
Livache
3 years ago

Heh.. când am citit “La el acasă omul face ce vrea” mi’am amintit de clipul asta (se aude ‘beton’ pe subwoofer.. timp de 3 ore 🤭):

https://youtu.be/7rOztB4Lg2I