Vaccinisme. 04/2021

Pana ne vine rândul în UK mai durează. Nu știu cât sunt prea tânăr și nu-mi doresc să fiu mai bătrân doar pentru un amărât de vaccin. De care am totuși nevoie pentru casa. Pentru casă merg acasă fără izolări pușcării și alte asemenea, dar mai ales o vacanță, o chestie. Ochiul meu zice că e posibil ca pă UK să nu mă încadrez la două doze până la jumătatea lui iulie, d-abia dac-oi prinde-o pe prima.

Timp în care în România antivaccineala e pe val, ține-ți-o tot așa măcar 2 săptămâni d-aci încolo, să prind și eu rând și după aia faceți ce vreți. Și m-am uitat să fac un drum că mai aveam și alte chestiuni de rezolvat. Mă puteam programa la liber la AstraZeneca și mă și avantaja, că e interval mai lung între injecții și aveam timp să mi se usuce mâna și să cadă, aia de dat. Dar a văzut soția, că vrea și ea că nu știu ce. Bine atunci, ladies first!

S-a programat pe-o vineri care-a trecut, și-a luat bilet de avion din aceasta țară civilizată, care face vaccinuri de cateva ori mai multe decât România și totuși nu ne-ncape rândul, și s-a dus. Dar n-a apucat să plece, c-au sunat-o domnii de la DSP că nu-i pot respecta programarea, nu că n-ar vrea, dar nu-s destui cât să acopere un flacon de vaccinuri pe 24 de ore. Destui înseamna 10. N-aveau 10 programări în ziua aia . Toată ziua. Și că dacă poate mai devreme. N-a putut, a putut mai târziu și și-a modificat biletele de întoarcere. Bine, nu murea de drag să se intoarne imediat. Timp în care s-au lejerit programările și la pFrizer, de s-au pus ai mei într-o miercuri pe lista de așteptare și săptămâna ailaltă erau deja cipați.

Unde acum vreo 2-3 săptămâni erau numai liste de așteptare peste tot și se vaccina lumea care pe pile ( soluția românească brevetată la orice) care cum putea, acuma situația e galbenă și prezintă umflături.

Capacitatea de vaccinare a crescut la aproape 100,000 de doze pe zi, ceea ce pentru România nu e rău, dar dorința de vaccinare s-a cam epuizat. Adică doritorii au cam dispărut cu desăvârșire.

Zicea soția ceva de că dacă vrei să-i convingi pe-ai tăi ăi bătrâni și conspiraționiști să se vaccineze, vaccinează-te tu primul. Pe undeva are sens. Că conspiraționiștii n-au încredere dacă-l văd pe Câțu sau pe dracu și pe lacu la televizor. O bagă pe aia că-n seringă nu-i vaccin, poate-i țuică, poate-i vin… Dar dacă-l văd p-al lor în care au încredere se bagă și ei la joc.

Atâta că nu-s sigur. Că majoritatea oamenilor se vaccinează ca să fie liberi, nu neapărat ca să fie sănătoși, în care mă includ, drept care, cred că o să dea tot cu virgulă. Mă gândeam la ai mei – ăștia se vaccinează ca să venim noi pe la ei mai des, fără să ne fie nouă grijă că-i infectăm. Adică, tot un fel de foloase materiale, pă interes pragmatic, nu din dragoste de viață și credință în știință.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ronnie
Ronnie
3 years ago

Sunt locuri libere peste tot doar in Bucuresti sunt liste de asteptare. Nu inteleg de ce nu distribuie si mai multe aici sa se atinga un procent care sa permita ridicarea restrictiilor? Au facut campanie la greu cu “poarta masca” si or fi ramas fara bani pt campania “vaccineaza-te”. E cam aiurea ca unii se beneficieze de imunitatea de turma pe degeaba 🙃 Ma duc in CL pt vaccin

Catalinx
Catalinx
3 years ago

In orașele fără apă caldă nu e nevoie de vaccin .:))
Poate nu e de distribuit ci de cine vi le face.
Gluma fiind spusă. Sunt 3 centre in București unde văd că sunt locuri, sector 3, sector 1, sector 5. Bănuiesc că nu va convine că e cu AZ ?

Ronnie
Ronnie
3 years ago

sincer eu preferam J&J ca e intr-o singura doza dar vad ca se tot mosmondesc sa il aduca. Daca nu aveam de ales faceam AZ, dar pt ca am gasit programare instant am ales Pfizer pt ca imi convin datele de vaccinare

Alifie
Alifie
3 years ago

Pe la noi din zona plang doctorii si asistentele care s-au bagat in campanie la vaccinare (un leu in plus pentru servicii prestate in centre de vaccinare nu strica nimanui) ca somenaza si n-au musterii, nici cu arcanul nu-i aduna, incearca sa-i ademeneasca pe nehotarati la oferta pe alese, AZ, Pfizer, data si ora preferentiale, plua, nici sulea nu vine. Io ar trebui sa ajung duminica pentru a doua doza de AZ si cred ca asta ar fi pe anul asta, mai mult de atat nu prea mai vad ce as putea sa fac pe tema (exceptand tratamentul periodic cu… Read more »

Silviu
Silviu
3 years ago

M-am vaccinat cu AZ pe 1 aprilie in Rm. Vl. cu programare online. Nu am reusit sa imi conving rudele (parinti, unchi, matusi si verisori) cu exemplu. Pe la noi prin urbe bate vantul la centrele de vaccinare si AZ e considerat cam de saraki.
La ferma unde prestez s-au vaccinat ~40%.
Plin de daci liberi pe teritoriu romanesc.

Silviu
Silviu
3 years ago

“Pai chiar e, amuzant e ca la tine la ferma ai 60% din oameni care cred ca ei nu-s saraci.”
Locuiesc cu parinti, au bani de rup, tel de la s20 max (el, sotia+ 2 plozi)
, dar ma rup pe mine la tigari.
Uameni plini de bani, dar ii suna bancile sa ii intrebe de rambursari… Zilnic.
DACI LIBERI!!!

0040
0040
3 years ago

AZ e considerat pe buna dreptate pentru saraki.
S-au scapat astia de preturi pe net:
Oxford – AstraZeneca: 1,78 Euro
Johnson & Johnson: 8,50 Dolari
Sanofi-GSK: 7,56 Euro
CureVac: 10 Euro
Pfizer – BioNTech: 12 Euro
Moderna: 18 Dolari
AZ face concurenta la aghiasma lol

speedy.gonzales
speedy.gonzales
3 years ago

ieri m-am intalnit cu o tipa venita din olanda cateva zile in romania special ca sa se vaccineze. am intrebat-o de ce nu se vaccineaza acolo si cica dureaza prea mult, ca i-ar veni randul prin toamna. eu de ex am incercat sa ii vaccinez pe parintii mei din februarie dar nu am gasit locuri. acum vreo 2 sapt i-am mutat de pe un centru mic pe un centru mai mare la vreo 50 km. dupa 4 zile au primit sms ca sa se programeze. i-am programat si sapt trecuta au facut prima doza. vinerea trecuta m-am inscris si eu… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
3 years ago

ma uitam pe statistici: daca acum 1-2 sapt faceau cam 50-60.000 vaccinuri/zi, acum au ajuns la 80-90.000 vaccinuri/zi. astia de la UE ne trimit cate 500.000 vaccinuri/saptamana.
deja ai nostri au inceput sa dea vaccinurile AZ gratis la moldoveni, ca romanii nu le mai vor: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24738279-romania-doneaza-moldova-inca-132-000-doze-vaccin-anti-covid.htm

adica prin sistemul COVAX moldova a primit vreo 90.000 de doze, pe cand de la romania a primit pana acum 210.000 vaccinuri in 3 transe, asa ca moldovenii au zis mersi si de astra zeneca.
https://www.unicef.org/moldova/comunicate-de-pres%C4%83/un-nou-lot-de-vaccinuri-covid-19-din-partea-covax-ajunge-%C3%AEn-moldova

speedy.gonzales
speedy.gonzales
3 years ago

si ca tot intrebai mai demult cine o sa castige “cursa” covid, se pare ca avem un posibil candidat: INDIA – https://www.worldometers.info/coronavirus/country/india deja de la zi la zi au mai multe cazuri raportate si mai multe decese, adica e ca si cum in fiecare zi ar incerca sa depaseasca recordul din ziua anterioara. graficele cu numarul de cazuri au ajuns aproape verticale. mai demult spuneam ca atunci cand o sa loveasca covid-ul in india o sa faca prapad la ce conditii de igiena au aia. adica si la gripa spaniola unde au fost in total vreo 50 mil vinctime, india… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
3 years ago

pana acum sua, brazilia si mexic au jucat la semi-profesionisti, dar indienii joaca la categoria profesionisti si experti. inclusiv azi au depasit recordul stabilit ieri atat la nr de cazuri zilnice, cat si la nr de decese zilnice. in perioada asta e nu stiu ce festival prin nordul indiei la care se duc oameni din toate regiunile tarii. ghici cu ce se intorc o parte din ei de acolo?! si ca sa vezi cat de buni sunt, cica sapt trecuta a fost o sarbatoare/eveniment la care indienii s-au batut intre ei cu balega de vaca uscata. dar cica au fost… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
3 years ago

acum 100 ani la gripa spaniola cica au fost cam 50 mil victime, din care 10 mil in india.
in mod sigur si la covid tot ei vor fi castigatorii.