Valul indian

Săptămâna trecută mă uitam că hai că nu e așa de rău la indieni, că totuși dacă calculăm câți au murit în Europa și câti în India, raportați la populație, nu e așa de rău în India. Probabil le umflă presa.

M-am gândit că e totuși să aibă capacitatea de raportare saturată și poate totuși e nașpa dacă nu-i mai primesc la ICU dacă nu vin cu propria butelie de oxigen. Și dacă transportă oxigenul sub pază să nu li se jefuiască transpoartele. Și dacă au crescut prețurile de 10 ori. Poate totuși e o exagerare.

Până azi când m-am trezit că-s aproape singur pe plantație. Mai e doar o domnișoară din India care lucrează, destul de deprimată, a zis că nici nu se mai uită la știri pe motiv că pare mult prea oribil .

Restul, care nu-s covidați sunt liberi să-și înmormânteze( vorba vine, îi incinereaza) membri ai familiei.

În India închid centre de vaccinare pentru că nu mai au vaccinuri și au oprit exportul ( în principal de AZ, către toate statele, printre care și UK – au importat 5 mil. doze până în 30 martie de la indieni ) pentru a-și rezolva urgența națională.

Între timp în România sunt locuri căcălău . Și vaccinuri de dat moca și la frații noștri moldoveni.

Iar românilor le e frică ”să nu fie atacați genetic”. Ei bine, e dreptul vostru să ”vă păziți” de atacurile genetice – trebuie doar să luați în calcul că indienii sunt peste tot pe planetă și, vreți-nu-vreți, un val de o asemnea amplitudine probabil va avea un efect în tot restul lumii, că o parte din indieni au calatorit ( posibil și bolnavi) înainte să se suspende zborurile și traficul dinspre ei.
Care aveți colegi indieni, pregătiți-vă să apreciați valoarea muncii lor că va trebui s-o faceți voi.

Bine, aparte de aceste aspecte, e OK, discriminarea pe criterii de vaccinare a început în România. In privat. Frate-meu a programat recent membri ai familiei extensii pentru vaccinare, ca urmare a faptului că au fost discriminați la intrarea într-un supermarket local ( nu le dau numele că nu-mi dau seama dacă le fac bine sau rău cu asta și nu vreau să le fac în niciun fel ), unde au fost admiși mai întâi cetățenii vaccinați și abia pe urmă cei nevaccinați. Nu știu cum funcționează asta, că nu am intrat în detalii, dar dacă-i suficient ca să genereze voință de vaccinare e interesant.

Oricum ar fi, este discriminare și-i greu de judecat din ce alt motiv, în afară de a încuraja ( a se citi determina) vaccinarea cetățenilor ai lua o asemenea măsură, întrucât nu văd o altă logică în privința limtării răspândirii epidemiei.

9 Replies to “Valul indian”

 1. Vad ca aparent toata lumea crede ca scapa in 2-3 ani de treaba asta. Iei vaccin gata ai scapat. Mai faci un rapel si esti blindat. Toate declaratiile din presa sunt ca ” we are CONFiDENT vaccine works against Indian virus stain “. Sa nu uitam ca mai sunt locuri unde oricand ar putea apare o noua mutatie, gen tarile africane. Cand se zice despre Pfizer (la creme de la creme) ca sunt doar confident ca e bun… deja iti dai seama despre ce cursa lunga este vorba. A inceput chestia asta de 1,5 ani. Cred ca e cu bataie cel putin pana in 2025 pana vor reusi sa stapaneasca cat de cat mutatiile cele mai periculoase. Altfel… dupa ce zic astia mie mi se pare ca e la fel ca vaccinul gripal. Il faci acum, pentru ce era in circulatie acum 6 luni si speri sa nu iei varianta noua, ori daca o iei sa nu faci prea urat. Meeeeh… pai daca-i asa mai bine astept capsulele alea ca tot zic astia ca lucreaza la niste pastile anti-covid. Tot dracul ala….

  Nu e prima data cand un vaccin prea putin testate dat ca leacul-minune.
  https://www.google.com/amp/s/www.washingtonpost.com/history/2020/04/14/cutter-polio-vaccine-paralyzed-children-coronavirus/%3foutputType=amp

  Btw, Bill Gates divorteaza de Melinda, o sa i-o dea grav la finante. Curios cum in 2017 tot astia + Moderna cautau vaccin pentru Zika si mi se pare ca n-au gasit nici acum
  https://www.google.com/amp/s/www.cnbc.com/amp/2017/05/18/bill-and-melinda-gates-bet-on-this-biotech-to-develop-zika-vaccine.html

 2. Btw, Bill Gates divorteaza de Melinda, o sa i-o dea grav la finante

  Daaa, m-a sunat aseara, m-a intrebat daca am sa-i dau 100 de dolari pana la salariu vine postasul cu pensia, ca nu mai are bani de cipuri. Ma doare in pula.

  Meeeeh… pai daca-i asa mai bine astept capsulele alea ca tot zic astia ca lucreaza la niste pastile anti-covid. Tot dracul ala….

  Astepti, da’ intri la supermarket dupa ce intra vaccinatii, lol.

 3. Ce zici ru acolo ma legat de supermarket? Unde intră primii ăia vaccinatii ca sa ma duc si eu!

 4. Ps aștept de mult momentul ăla când armatorii europeni or să o lase mai moale cu echipaje asiatice! Eu sunt gata sa muncesc in locul colegilor indieni! Evident nu o să se întâmple.

  PPS la mine vaccinul mă scăpa de carantina de două săptămâni premergătoare voiajului. Altfel două teste in Ro si unul in portul de ambarcare tot le fac.

 5. Dar de cand e coada la supermarket de se intra pe rand? Sau au prioritate la case? Asta da, ar fi ceva. :))

  Eu sincera sa fiu nu am inteles nici cum verifica la granita ca chiar esti vaccinat. Verifica in timp real? Fac cautari dupa si trimit politia dupa tine?

  Daramite la supermarket, probabil te cred pe cuvant. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.