Pentru că taxe

Sun la primărie ca să le spun că, domnilor, mi-ați trimis o foaie la o adresă că să vă plătesc taxe. Uite asta. Am cumpărat io casa aia.

-Bun, păi da, dați-ne contul și să plătiți.

-Ho, stai așa ușor, că eu nu locuiesc încă acolo, că stau încă pe chirie la altă adresă tot în orașul vostru și plătesc taxe și acolo. Și că dacă nu se poate s-o luați mai ușor cu taxele ălea, stați să mă mut.

-Nex, nu mai facem discounturi pe baza asta din 2019 .

-Ce draguț, to’ma’ de când m-am mutat eu la voi, futu-vă-n gură, n-am vrut să mă duc eu în Suedia sau în Germania ( ca să plătesc și mai multe taxe), nu? Eh așa îmi trebuie.

Că, da, că să mă mut mai repede, că n-am niciun motiv să ocup două case, nu?

-Ba da, fă, vaco, am , că pe aia cumpărat-o trebuie s-o repar mai întâi, fute-v-aș dumnezeii în pizdă.

-Păi s-o reparați cât mai repede. Cât mai stați la adresa asta?

-Până la jumătatea lui Iulie, FMM.

Și nu, n-am cum s-o repar cât mai repede, că pe cine întreb mai degrabă mă întreabă înapoi dacă poate să mă programeze prin octombrie-noiembrie. Am găsit trei echipe, din care două au vent să vadă deja și încă aștept oferta, restul muie.

Că s-au dus pulii imigranții care lucrau în construcții și în general retorica alora de pe grupuri de români, care au plecat e că – m-am întors în România că nu mai era de stat și am și-aci destulă treabă, să mă piș pe Anglia ta, nu vin. Nu știu dacă așa o fi și cu polonezii, dar se prea poate.

Bine, dară. Plătesc mai bine de un salariu mediu ( de englez) pe an pentru două case și locuiesc în condiții cam de România așa. Drept care o sa le fut morții în guricică cu taxele lor, cam cât o să-mi mai stea ciolanele p-aici.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
2 years ago

Pe cand un articolul despre periplul cumpararii noii case ?

Si chiar asa de rau arata de trebuie demolata/refacuta ?

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Mai incolo, nu prea am timp nici sa dorm. Nu trebuie demolata, e OK , trebuie doar renovata.

Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Sa îți zic din Ro: – Dorele știi cand plangewi că făceai foamea și te uitai cu groază ca îți pleacă meseriașii su eamai doar cu boschetarii iar eu ți-am dat două contracte din care unul casă de la temelie? Plus împrumutat bani de echipamente? Hai sa imi faci si mie un apartament de la alb la cheie! – Nu pot nene acum că sunt ocupat pana peste cap, dar îți dau eu numărul la un băiat. E bun a lucrat pe Anglia să îi spui că vii din partea mea! Mulțumesc Dorele ești prea bun și cat de recunoscător… Read more »

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Banuiesc. Ma obisnuisem ca nu mai sunt meseriasi in Romania ca au plecat toti in Germania si in Anglia, acuma, cand am ajuns aici, tot nu-i gasesc. Mna.

Livache
Livache
2 years ago

tre s’o uzi.. 🙂

Stropic
Stropic
2 years ago

:)) e drept ca in ultima vreme, am auzit doar israel si dubai.

dar esti nationalist si intrebi doar romani sau asa e in general?