Valul indian

Săptămâna trecută mă uitam că hai că nu e așa de rău la indieni, că totuși dacă calculăm câți au murit în Europa și câti în India, raportați la populație, nu e așa de rău în India. Probabil le umflă presa.

M-am gândit că e totuși să aibă capacitatea de raportare saturată și poate totuși e nașpa dacă nu-i mai primesc la ICU dacă nu vin cu propria butelie de oxigen. Și dacă transportă oxigenul sub pază să nu li se jefuiască transpoartele. Și dacă au crescut prețurile de 10 ori. Poate totuși e o exagerare.

Până azi când m-am trezit că-s aproape singur pe plantație. Mai e doar o domnișoară din India care lucrează, destul de deprimată, a zis că nici nu se mai uită la știri pe motiv că pare mult prea oribil .

Restul, care nu-s covidați sunt liberi să-și înmormânteze( vorba vine, îi incinereaza) membri ai familiei.

În India închid centre de vaccinare pentru că nu mai au vaccinuri și au oprit exportul ( în principal de AZ, către toate statele, printre care și UK – au importat 5 mil. doze până în 30 martie de la indieni ) pentru a-și rezolva urgența națională.

Între timp în România sunt locuri căcălău . Și vaccinuri de dat moca și la frații noștri moldoveni.

Iar românilor le e frică ”să nu fie atacați genetic”. Ei bine, e dreptul vostru să ”vă păziți” de atacurile genetice – trebuie doar să luați în calcul că indienii sunt peste tot pe planetă și, vreți-nu-vreți, un val de o asemnea amplitudine probabil va avea un efect în tot restul lumii, că o parte din indieni au calatorit ( posibil și bolnavi) înainte să se suspende zborurile și traficul dinspre ei.
Care aveți colegi indieni, pregătiți-vă să apreciați valoarea muncii lor că va trebui s-o faceți voi.

Bine, aparte de aceste aspecte, e OK, discriminarea pe criterii de vaccinare a început în România. In privat. Frate-meu a programat recent membri ai familiei extensii pentru vaccinare, ca urmare a faptului că au fost discriminați la intrarea într-un supermarket local ( nu le dau numele că nu-mi dau seama dacă le fac bine sau rău cu asta și nu vreau să le fac în niciun fel ), unde au fost admiși mai întâi cetățenii vaccinați și abia pe urmă cei nevaccinați. Nu știu cum funcționează asta, că nu am intrat în detalii, dar dacă-i suficient ca să genereze voință de vaccinare e interesant.

Oricum ar fi, este discriminare și-i greu de judecat din ce alt motiv, în afară de a încuraja ( a se citi determina) vaccinarea cetățenilor ai lua o asemenea măsură, întrucât nu văd o altă logică în privința limtării răspândirii epidemiei.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
2 years ago

Vad ca aparent toata lumea crede ca scapa in 2-3 ani de treaba asta. Iei vaccin gata ai scapat. Mai faci un rapel si esti blindat. Toate declaratiile din presa sunt ca ” we are CONFiDENT vaccine works against Indian virus stain “. Sa nu uitam ca mai sunt locuri unde oricand ar putea apare o noua mutatie, gen tarile africane. Cand se zice despre Pfizer (la creme de la creme) ca sunt doar confident ca e bun… deja iti dai seama despre ce cursa lunga este vorba. A inceput chestia asta de 1,5 ani. Cred ca e cu bataie… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Ce zici ru acolo ma legat de supermarket? Unde intră primii ăia vaccinatii ca sa ma duc si eu!

Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Ps aștept de mult momentul ăla când armatorii europeni or să o lase mai moale cu echipaje asiatice! Eu sunt gata sa muncesc in locul colegilor indieni! Evident nu o să se întâmple.

PPS la mine vaccinul mă scăpa de carantina de două săptămâni premergătoare voiajului. Altfel două teste in Ro si unul in portul de ambarcare tot le fac.

Stropic
Stropic
2 years ago

Dar de cand e coada la supermarket de se intra pe rand? Sau au prioritate la case? Asta da, ar fi ceva. :))

Eu sincera sa fiu nu am inteles nici cum verifica la granita ca chiar esti vaccinat. Verifica in timp real? Fac cautari dupa si trimit politia dupa tine?

Daramite la supermarket, probabil te cred pe cuvant. :))

Catalinx
Catalinx
2 years ago

De asteptat.