Cipurile astea sunt de calitate cam proastă

În ce lume trăim…

Vin 2 mii jumate de kilometri cu avionul ca sa-mi iau doza mai devreme, ca daca stateam în UK mai aveam de așteptat o vreme, bag și vaccinul ăla care sanchi e mai bun ( bănuiala mea, care nu se sprijină pe nimic științific, ci pe reacțiile oamenilor care s-au vaccinat e că la toate mai trebuie luate la pilă) ca sa mă simt ca după un meci din ăla de fotbal, din ăla cu dat la gioale.
Treaba e că mă așteptam, oarecum. Și nu regret nimic. Au.

Așa că țin nevoia să spun eu ce nu prea spun, bagă sub preș, fanii și suținătorii campaniilor de vaccinare ( și eu susțin asta) , sau ăia care mârâie sunt etichetați drept antivaccinoși. Iar unii sunt antivaccinoși.

Vaccinurile ăstea sunt de calitate cam proasta, cam ce-au putut și companiile ăstea să scoată în timpul dat. Pentru că se lucrează relativ încet în industria pharma, din mai multe motive și nu-i nimeni de învinuit neapărat, că oamenii ăia suntem tot noi. Nu neapărat noi personal, dar noi.
Calitate proastă, în sensul că efectele adverse sunt cam dese și mai mari decât la alte vaccinuri – asta nu înseamnă că toată lumea e încercată de efecte adverse. Unii n-au nimic, evident.

Dar se vorbește de 3 la mie, 5 la mie – pula. În cercul meu de cunoscuți efectele adverse fie la doza 1, fie la rapel sunt reimțite din peste 50% din oameni. Nu are importanță că mi se întâmplă mie . Toate efectele auzite de la oameni pe care îi cunosc eu sunt însă minore sau medii. Asta e bine! Că înseamnă că restul sunt destul de rare.

Dacă ar fi doar atât și dacă vaccinul ar rezista în timp tot ar fi bine. Cum nu știu și cum cred că nu-i nimeni sigur, zic că rămâne de văzut.

Dar dacă nu rezistă și dacă trebuie să băgăm câte un rapel tot la 6 luni sau la un an, eu îmi bag pula în morții lor de corporații pharma, cred că o să iau un contract la unii ca să le-o spun direct, în sensul că să facă bine să repare bugurile, că noi acuma jucăm un joc în versiunea beta așa.

Merge, trebuie să-l jucăm, că e mai bun decât nimic, mai e și gratis ( în sensul că-l plătim toți din taxe) dar pula mea, hai să nu ne căcăm pe noi că ce bune sunt vaccinurile ăstea. Le facem, dar atitudinea corectă e să le dăm puțin cu pula peste bot să fie clar că mai au de lucru la ele.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
Manowar
2 years ago

Dai pe dracu’ ghem, pula peste bot cel mult o iei. Ca noi toti. Gen ce-o sa faci daca nu-ti convine, o sa-ti faci tu propriul vaccin – with blackjack and hookers? Pe partea cu efectele secundare sunt de acord cu tine. Am behait nitelus despre unele, nu insist, dar e cam greu de crezut ca eu si aproape toti de care stiu…plm, toti am picat in aia 1% care herpaderp. Au cam luat la pila cifrele, cred. …dar, din nou, ce plm o sa facem, o sa stam imbufnati si n-o sa vorbim cu ei pana inteleg ca au… Read more »

Manowar
Manowar
2 years ago

Nu prea se schimba, c-au prins smenul de la aia cu software. Nu-ti mai vindem tie la 300 o chestie care-i valabila “pe viata”, ia mai bine lasa ca te costa 250 pe an.

Gen nu se poate, boss, nu merge vaccinu’ forever, tre’ facut anual, ce plm facem aici?

Asa ca atentie cu balanta pe scari.

0040
0040
2 years ago

Daca mai asteptai putin prindeai direct doza 3.

Lol, fix cum zice Manowar:
https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/pfizer-anunta-ca-o-a-treia-doza-de-vaccin-ar-putea-fi-necesara-in-cel-mult-12-luni-de-la-vaccinare-1497163

Ce e si mai interesant e ca acum CEDO considera ca vaccinarea obligatorie nu incalca nimic:
https://www.politico.eu/article/childhood-vaccine-human-rights-europe-convention-czech-republic/

Mi-aduce aminte de campania de vaccinare ruseasca, cu mascatii inarmati cu arme si seringi intrand peste populatie in casa intrebandu-i daca vor sa se vaccineze, “russian style” . In timp ce mortii de covid se relaxeaza la o tigare ( https://www.itemfix.com/v?t=2hgo3w )

fullmeta1
fullmeta1
2 years ago

Eu nu am avut nimic după prima doză, și nici cei pe care îi cunosc. După rapel am fost lovit ușor în aripă pentru o zi dar cam asta a fost tot. Dā calitate, aș zice, nemțesc, nu englezesc.

Stropic
Stropic
2 years ago

Astea nu sunt reactii adverse. Sunt numarate in statistica alea cu infarct, tromboza…din astea cu ati si ambulanta, nu ca m-a durut mana.

De altfel, si la vaccinul de gripa sunt multe reactii asa usoare si se face de hat, ani de zile. Deci nu o sa fie mai bune.

rox
rox
2 years ago

Cazul meu – 5 adulti inclusiv eu in familia extinsa vacinati tot cu vaccinul “bun”, fara nici un efect advers (exceptand dureri musculare usoare in umar) la 4 din 5. Cel cu efecte adverse mai pronuntate – adica stare de somnolenta si moleseala exagerata – este putin cam ipohondru si se astepta sa aiba efecte adverse. Cred ca e si mult efect nocebo la mijloc.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
2 years ago

povesteam mai demult de o tipa care a venit din olanda pana in romania ptr vaccin. zilele astea am vazut-o din nou ca a venit ptr rapel. si se plangea ca a aruncat o gramada de bani pe teste PCR de fiecare data cand a zubrat cu avionul, adica dus-intors si acum iar dus dar cu tot cu vaccin tot mai tb sa plateasca si intors ca nu au trecut 14 zile de la rapel. si am mai auzit oameni ca vor sa-si faca vaccinul nu ptr ca le e frica de boala ci ca vor sa plece in bulgaria/grecia… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
2 years ago

la noi nu au murit de ajuns ca sa ii sperie.
ia sa fi murit vreo 500.000 astfel incat fiecare sa aiba o ruda sau un prieten care a murit de covid sa vezi ca nu mai comentau ca harr ca marr cu vaccinurile si isi faceau cat mai multi.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

De unde dracu’ sa moară, mă , 500.000? Au murit 1.5 la mia de locuitori în România și atenție, ăștia mint că sunt 19 milioane de locuitori în România, vedem noi cât mai mint după recensământ. Maximul in lume e aproape de 3 la mie. E destul de mult și e in linie cu mortalitatea de saturație. Mai mult de jumătate din oamenii pe care ii cunosc s-au molipsit deja de carcalac, sau au intrat în contact direct prelungit cu molipsiți și probabil sunt imuni. Hai să zicem că ăia care nu au avut contact or mai fi jumătate, că… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
2 years ago

oficial in tara suntem 19 milioane. din care vreo 5 milioane sunt plecati prin alte tari, asa ca mai raman vreo 14 milioane. la noi sunt vreo 30.000 decese asta inseamna o medie de 2.1 la mie ce e sub limita de saturatie de 3 la mie. avand in vedere ca s-ar putea sa mai fie si decese de covid neinregistrate, consideram o marja de eroare de 50% (enorm de mare dpdv statistic) ajungem la rata de decese de vreo 3.2 la mie. ma uitam pe statistici si majoritatea persoanelor decedate sunt 60+ asa ca probabil la tara o baga… Read more »