Termoplane pă Anglea

Râdeam de romulanii de pe grupuri care își aduceau termopanele cu duba, din Romania, sau din Polonia.

Dupa care am sunat sa schimb o fereastra la baie. Și le-am spus tuturor pe telefoane că vreau ”excellent performance” că vreau sistem german ”tilt and turn” nu bășcălia lor de ”casement window”.

-Da, desigur, cum sa nu. N-avem.

Serios, toate bune, pana ajungeam la U<=1.0W/m2K. Cei mai multi nu stiau, altii ca sub 1.4W/m2K nu se poate decat cu rame de aluminiu si aerogel si sfinti trasi prin pula de zmeu.

Am dat de unii care zic ca pot. Le-am zis ca vreau fereastra tilt and turn din doua panouri, unul sa se deschida ( evident, la interior). OK, ca vin ei si masoara.

Si vin si ii arata sotiei tot geam de-ale lor, casement, cu cacatis din ala mic care se deschide vertical in afara.

Lasa ca au masurat geamul ala cu pula, ca nu are dimensiuni asa de rotunde. Sa zicem ca au rotunjit in plus pentru oferta, sa imi ia un pic mai multi bani. Ca daca i-as fi prins vreodata cu asa fereastra in spinare le-o sparg in cap.

Ce este de apreciat e bagheta calda ( warm edge).

Sa marim un pic eticheta energetica, zic. Ia uite ici:

Imi aduc tehnologie care a fost ultima data evaluata/ revizuita in 2013 si performanta energetica din pula, normal.

Asta e un screenshot din proiectul de ferestre montate in 2012 la apartamentul proaspat cumparat in Bucuresti.

Se vede, da? Gealan S8000, U=1.1W/m2K . In 2012. Poate credeti ca o fi fost megascump. Ba, a fost mai scump decat cele mei ieftine termopane, dar nu megascump. 2560 euro pe 24mp de tamplarie.

Cat vor astia pe un metru patrat? 584 de lire.

Dar asta e asa ca fapt divers si nu conteaza. Ce conteaza e ca nu gasesc calitate cu calitatea din 2012, nici la banii astia si dracu stie la ce bani, ca mi-au promis unii ( doua echipe) ca ma suna cu o oferta de ferestre din aluminiu cu aerogel din ala ( presupun ca alea costa cat casa aici) – dar evident ca n-a revenit vreunul cu vreo oferta.

Ba, nu stiu cum sa zic, dar cred ca ii fute Rex pe cacatii astia. Nu ca sunt dezamagit, dezamagit am fost cand m-am mutat aici – sunt scarbit de-mi vine sa le borasc pe pantofi cand vorbesc cu ei. Ori gasesc ce vreau ori, daca nu, peste o saptamana si ceva merg iarasi in Romania si sa vezi ce vin eu cu geamul la subrat – vorba vine, dau comanda si gasesc eu cu ce sa il transport, platesc cat pula mea o costa si aia e.

Am gasit pe un nene care lucreaza cu Veka si a zis ca ar putea sa-mi faca, dar trebuie sa merg sa-l ridic din alt oras, ca nu vine cu o fereastra – just! Sa vedem.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
2 years ago

Mor cand trebe sa deschid un geam in camera si trebe sa ma ridic pe varfuri si sa imping in afara un ochi de 30cm din varful ferestrei mari. Si am 1.90. Nevasta ia direct scaunel. Izolarea termica ca izolarea, da’ ergonomie? nici minimum. Daca era ceva baba senila de 90 de ani, aia cum deschidea geamurile astea?
Si-s ferestre relativ noi, adica inchid bine, nu bate vantul prin ele, nici feroneria nu e chiar de cacat. Ba da cum sa faci oscilant in afara sfertul superior al ferestrei? Cum?

Stropic
Stropic
2 years ago

Vaaai, dar ai nevoie de un doctorat sa intelegi toate astea :))) Aerogel? Aluminiu? Eficienta energetica? Am cumparat ca la piata :))) Habar nu am din ce material sunt. Tin minte ca am verificat sa se rabateze si ca ma intrebau ei de tri ceva cu 3 foi de geam. Nu am luat cu 3, ca mi se parea prea scump, dar am luat low-e, care nu prea am inteles ce inseamna, dar era inclus in pret si whatever. :))) Am cautat ce inseamna tilt and turn – lol, sunt filmulete pe youtube, deci mai multi prosti ca mine –… Read more »

Adrian Ion
Adrian Ion
2 years ago

In 2019 lucram cu un inginer bulgar( tot sub si el) in uk. Omul era casatorit in uk,avea 2 copii si isi renova casa..imi povestea aceleasi lucruri despre ferestre..in plus daca isi masura si monta singur ferestrele la toata casa( compania doar sa le produca) economia era de 4-5 k lire. Le-a montat singur in o saptamana, noi eram platiti cu 1500-1800 la saptamana..

Alifie
Alifie
2 years ago

Daca bine imi aduc aminte cei de la Veka sun foarte buni pe feronerie, eu am lucrat in Tigania cu Qfort si toata feroneria e de la Veka, excelent.

Nu ma astptam sa fie chiar asa de pasta broblema cu termopanele pa Anglea.

MikeWrong
MikeWrong
2 years ago

Man, da un telefon la astia. Par sa poata face ce vrei:

https://enlightenedwindows.co.uk/rationel-windows/rationel-aura-auraplus-window/

Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Bai esti nebun! Deci stiu pe cineva care ar fi vorbit cu o firma din CT care are fabrică si lucrează cu profil Gealan,.le-a băgat la dubă băieții pe Wizz si cap compas pă Anglea! Mi-a zis soția eram in voiaj si nu am crezut, am zis ca e legendă. Dar după ce am citit aici….

Manowar
Manowar
2 years ago

Amatori.

Astept de doua saptamani sa-mi aduca fereastra. Covid, dom’le.

E comandata, platita, dar covid. Tuseste. Fereastra.

Fery
Fery
2 years ago

Vezi ca are Veka UK in fisele de produs U 1.0 la triple glaze oscilo-batant

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Da, dom’ne , are, am scris in articol ca am vorbit cu cineva care face profile de la ei, problema e ca nu vine sa monteze ca e la Maidenhead si nu merita pentru o fereastra. E cel mai apropiat agent al astora de mine – Veka in UK lucreaza cu independenti . I-am mai dat masurile azi unuia si mai astept niste cotatii, daca nu iese in niciun fel, vorbesc cu nenea ca a zis ca el o produce, dar sa merg sa o ridic si sa ma descurc cu montajul. Presupun ca tot e mai bine decat sa… Read more »

Fery
Fery
2 years ago

“si sa ma descurc cu montajul”
sloboz, iti iei 4 dibluri lungi, niste spuma, un boloboc si niste pene de lemn si ii dai omor. la spaleti nu ma stiu, dar ferestre iti pun daca vrei

Fery
Fery
2 years ago

ok, da’ ai incercat sa scoti geamurile inainte sa ridici? :)))))