Din UK: Românii iar luați prin surprindere .

Trecem de controlul DSP.

Lumea în fața mea înjură :

-Pișa-m-aș pe ei, mă bagă ei pe mine pe pușcărie iar.

-Lasă că nu mai respect eu nicio carantină, îmi văd de treburile mele.

-Dar când să mă testez, bă, vere, că dacă ieri ne primeau fără test, de unde să fac eu acuma imediat rost de test PCR?!?!?

-Șîî carantină, uăi, păi șii, noi suntem proștii lor?

Doamna de la DSP: – Dacă ne trimiteți  mai târziu sau mâine pe mail rezultatele testului care ziceți că nu a avut timp să vină, vă exceptăm de la carantină.

Noi Românii, dacă am fi la fel de buni la planificat lucrurile cât suntem la improvizat, am fi o nație simpatică.

Cu două ore înainte în avionul Wizz, stewardesele vin cu două brațe de declarații să avem la noi.

Aaa, îmi aduc aminte că am uitat pixul in UK .L-am.scos din rucsac ca să…prost sunt, doamne.

Ceilalți pasageri par să se uite cu nedumerire la foile alea.

-Iar e cu declarație?

– Aaaa, ne bagă pe carantină.

-Aaa, văd că puteam să facem test să nu stam pe carantină. N-am știut.

Cu 36 de ore in avans îmi scria frate-meu sa mă întrebe dacă știu că au băgat românii UK îl pe lista galbenă din nou.

Nu știam . Vineri dimineața am fost să fac testul PCR super rapid și super scump, 180 de lire. Dar la orele zece seara aveam rezultate.

Din nou în ziua faptei. La două ore după ce am demisionat , ISU a decis că mută UK-ul în  zona  roșie.

Dacă aș fi in locul lui Arafat mi-as face griji.

Lumea s-ar schimbat, la Otopeni. Oamenii DSP sau cei care oferă informații sunt bine crescuți. Ori nu ii mai angajează pe pile ori le-au făcut cursuri de educare. Oricum ar fi, nu pot decât să respect oamenii care mă respectă. Indiferent cât de dubios ar fi sistemul și cât de incompetenți ar fi secretarii de stat care gândesc politicile astea, uneori cu curul.

Una peste alta, e de spus că totuși România e una din țările rezonabile.  Englezii par a fi fraierii planetei ( zic de popor ) că s-au grăbit să se vaccineze și primesc pula prin bot. România de acum nu are o politică paranoică, ci un a responsabilă.

Dacă ești vaccinat ( complet ) ești liber.

Dacă ai test PCR și nu vii din zonă roșie ( un grup select de țări ), ești liber.

În UK , vaccinat nevaccinați, testat sau nu – pușcărie. Libertatea de mișcare e restricționată pentru că motive. Pentru că nu pot găsi o metodă de control și o politică mai bună. E drept că au și altă populație, altă faună.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Boss așa ziceam și eu până am lucrat într-un mix de greci, indieni și filipinezi. Am ajuns la concluzia ca jucăm prin divizia A ca popor cand vine vorba de improvizat și explicat. Doar prin Africa am mai văzut valoare la nivelul ăla!

Livache
Livache
2 years ago

când te întorci nu uita sa iei bere. în UK se goliseră stocurile 😉

Catalinx
Catalinx
2 years ago

@Doru: Eu am zis de planificare. A cetățenilor. La improvizat și explicat știu că suntem în top.
@Livache: Bere din Romania ? Doamne ferește, de când nu mai beau, nu mai am dureri de cap. Mai bine fac setea in UK; s-o mai găsi ceva gin și tonic, dacă nu mai e bere, decât să aduc vomă din România. Eu am devenit un pic patriotard și șovin #gusturiromanesti, dar bere nu.
Aștept până încep iarăși englejii să producă de-a lor.

Livache
Livache
2 years ago

legat de bere, sa știi ca au futut reteta: am fost în urma cu ceva ani la o fabrica Ursus.. ‘ziua porților deschise’ și am rămas blocat când se mandreau că acum bagă la greu mălai. la întrebarea mea despre cum rămâne cu legea germană a berii ziceau ca asta cere piața noastră.. o bere mai dulce, yeah, sure 🙄

btw despre ce mai cere piața.. am râs:

https://spotmedia.ro/stiri/magazin-si-stiinta/viitorul-avionului-am-putea-zbura-la-clasa-economy-cu-scaunele-pe-doua-niveluri-foto

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Nu imi face placere sa dau lectii despre bere din pozitia de neprofesionist si ne-iubitor de bere, dar tot vad ca se invarte cacatul asta in aer si lumea alearga dupa cai verzi cu malai si puritatea pizdii. Daca mai aud ceva de legea germana a puritatii berii – ( berea germana, dupa umila mea apropiere e un pisat de cal) – imi iau permis de port arma si va caut. Mi se rupe pula de cum fac germanii berea, asta nu e o problema . Decret: Pe acest blog legea germana a puritatii berii se abroga si se interzice,… Read more »

Stropic
Stropic
2 years ago

De fapt berea din UK e in general ale, iar in germania (si romania) cam lager sau pilsner.

Adica degeaba legea puritatii, daca e alta chestie. 🙂

Livache
Livache
2 years ago

om. Ursusu are mai multe mărci.. Timișoreana, Azuga, Ciucas, Efes, Peroni.. au ei 30% din piață dar pet-ul de Neumarkt nu il au in portofoliu 🙃

zici ca economie ago-alimentara și hâr-mâr.. explica’mi de ce comuniștii aia nu foloseau mălai în producție, ca pe vremea aia porumbul tot mai ieftin ca orzoaica era 😉