Flatten the curve – varianta românească

M-am uitat un pic ochios la statisticile care zic că in România se înregistrează undeva la 200-300 de cazuri de covid zilnic și 100-200 de morti. Zic că n-are cum. Sotia zice ca nu se testeaza, că plm. Băai, de acord, dar doar eu m-am testat de 2 ori intr-o luna, cu PCR cu rezultate oficiale, mai merge lumea cu avioane, etc. În fine, sa zicem ca nu, dar totuș MOR TOȚI?

Ăstea sunt datele pe care le vede restul lumii despre România, un pic contrastant și dubios.

Și m-a lămurit frate-meu. Poza asta e de pe graphs.ro

Mor undeva la 20-30 de oameni. Mult la 202 cazuri, dar aici putem înțelege că nu se raportează, nu se testează nu se pula mea. Restul sunt din urmă. Li se trage de la faza aia cu Voiculescu, care când l-au dat afară, sau mai înainte ( nu mai știu) a scos gunoiul de sub preș, și-a zis că erau două sisteme de raportare , unul în spital, după care, raportările mergeau la DSP și probabil le filtrau ăia mai bine . Articolul zice că nu e vorba de ”morți ascunși”, ci de metodologie.

Metodologia e un fel de ”mai taie din ei, dă-i dracului, că-i punem la urmă dacă e”. Dacă era curba prea abrupta, mai ștergem cu guma din ea, dă-o în sânge, și adăugam la final. Not great, not terrible, în medie iese tot p-acolo.

Nu zic eu, zic comunicatele oficiale .

Păi ce să zic, nu e rău, atâta că acuma, lumea nu vede detaliile ăstea despre morții raportați, care-s proaspeți, care-s expirați, vede niște cifre, probabil bizare și te poți aștepta la restricții și alte rele tratamente aplicate populației migrante. Ce să faci, n-ai ce să faci, aștia suntem noi, așa operăm.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
2 years ago

worldometers si-au revizuit nr de decese zilnice si afiseaza doar decelese noi, nu se cele vechi scoase “de la dosar” de prin anul trecut.
asa ca acum graficul cu decesele zilnice arata total diferit acum

BogDan
BogDan
2 years ago

Logică românească. Reglăm din pâine.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

@speedy.gonzales. Corect, sa speram ca guvernele altor tari se uita pe Worldometers cand isi fac calculele de restrictii pentru romani.