Trebuie să mă updatez, să țin pasul cu tehnologia

Să trec mai pe nou, mai pe mindfulnes, mai pe pizda mă-tii.

Anterior lui Windows 7 apreciam fiecare îmbunătățire la sistemul de operare Windows. Chiar și la gunoiul de Vista. Când am văzut prima dată Windows 8.1 m-am întrebat ”ce căcat au făcut, mă ăștia, și-au bătut joc de lume!”. Și am sărit peste, nu l-am folosit, m-am obișnuit cu ideea până la Windows 10, că ce să faci.

Tot schimbă ăștia prin el, iar eu dau disable la tot. La Cortana, la să mă asculte, la să-i ia ei mie vorbele din gură ă le analizeze, marș, mă, n-am nevoie.

Acuma văd că au updatat bara de taskuri. Au pus buton cu vreme.

Îi imaginez că sunt un boșorog, dacă deja am rezistență la nou, asta e problema mea, dar asta e.

Când văd butonul ăla îmi imaginez cum îl iau eu de păr pe ”injinerul software” sau designerul căruia i-a bășit mintea așa ceva și-l dau cu capul de masă: Cin’ te-a pus [zbang] mă [zbang] să pui căcatul ăla acolo? [zbang] Ți-am cerut io?[zbang, zbang, zbang!]

Și trec cu mouse-ul peste el și apar cică știri. O oribilitate.

Nu numai că mă deranjează jegul afișat de ei, dar ce mă deranjează mai tare e că eu sunt un om de acțiune și până la ora 3 după amiază mi se umple bara de taskuri, iar iconul ăla ocupă loc pentru vreo 4 taskuri. Dacă îl făceau în loc de 1 task ce-avea?

Spuneți-mi boșorog, nu mă supăr, dar am impresia că am cumpărat Windowsul, adică , în prețul laptopului scria că am cumpărat și licența. Și aveam impresia că bara aia e a mea, nu-și pot pune ăștia panou publicitar pe ea fără să-mi plătească chirie. Aparent, nu!

Băi, nu știu ce să zic, dar mă cam mănâncă în cur să-i dau în judecată, că-și bagă ei publicitate cu japca la mine în calculator. Știri auzi.

Nu-i bai, se poate dezactiva, dar ziceam așa.

Și văd la Radu că pe 11 vor să-l facă și mai urât.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
2 years ago

Se poate customiza, sa pui ce site de stiri vrei tu. 😀

Totusi, nu stiu pe nimeni sa o foloseasca. Astia mai bosorogi nu o vor, cum zici si tu, iar aia mai tineri nu citesc stiri, lol. :))

0040
0040
2 years ago

Cum 11? Futu-le mortii si ranitii, parca acum ceva vreme ziceau ca windows 10 va fi ultimul windows…. https://www.theverge.com/2015/5/7/8568473/windows-10-last-version-of-windows Pe al meu inca tin 7 ultimate, ca daca as pune infectaciunea aia de 10 pe pcul unde ma mai si joc cred ca spargeam monitorul pana acum. Am 10 pe ala de la plantatie si se misca infect, arata ca windows 3.1. Mi-au mai dat si laptop cu ecran d-ala cu touch, ca sa faca icoanele cat moneda de 50 bani… Si officeul arata ca dracu. Ma uit cat de frumos arata Office 2010 cu addons pe un ecran 2k,… Read more »

0040@yahoo.com
0040@yahoo.com
2 years ago

Aaaah si am uitat sa zic de ferestre. Daca in Windows7 era cat de cat decent Aero ala… si il mai puteai imbunatati cu un WindowsBlinds, acum cu dreptunghiurile astea borderless mi se par sub orice critica. Ca s-aia da lumea o caruta de bani sa isi ia ryzene, ssduri si gpus… ca sa stai cu jegul ala de interfata. Aveam un linux sabayon cred ca acum vreo 10 ani , avea packul ala Compu Fiz sau Compu Fusion ceva de genul, avea ala niste efecte si teme de nu viseaza windows nici acum…. :(( Eu inteleg ca dom’le noi… Read more »

0040
0040
2 years ago

Ohhh nu n-au fost probleme desigur….. :))) Pai HP Elitebook am. Si se pare ca majoritatea (daca nu cumva toata lumea de pe plantatie ca cica are orezaria contract direcr cu HP) are tot Elitebook world wide. La vreo peste 50k sclaveti world wide. Pana mai acum cateva saptamani pusesera un patch ca sa nu se mai incarce bateria full ci pana pe la 75% ca se umflau ca gogosile. Laptops noi, Elitebookuri, plateste orezaria de la 50euro in sus (depinde de config) lunar chirie/sclavete la HP. Eh astea au avut probleme de noi din cauza driverelor… inca au. Fix… Read more »

Florin
Florin
2 years ago

Bine ca poti dezactiva toate mizeriile alea, si mai e un tool pe w10privacy.de cu care poti dezactiva mai multe chestii din windows (folositi pe riscul vostru). Pe laptopul de la munca (Asus) am luat cateva blue screen-uri, probleme cu driverele n-au fost. Pe calculatorul personal abia anul asta am facut schimbarea la win10 pentru ca schimbasem ssd-ul si am zis sa nu-mi mai bat capul ulterior cu reinstalat de windows. Cat despre win11 probabil ca-l vom adopta toti injurand cum a fost si cu celelalte versiuni. Microsoft nu are nici un interes sa-ti asigure backward compatibility, interesul lor e… Read more »

buntzi
buntzi
2 years ago

Plm, eu de cel puțin 3 ani nu mai pot să trezesc laptoapa (Inspiron 7370) din sleep fără forced shutdown…Am săpat netu’ până-n NZ și tot nu am reușit să-i fac nimic.
Dacă-l las nesupravegheat, mai bine îi dau SD că oricum nu se mai trezește.

0040
0040
2 years ago

Daca e de la win:
https://www.drivereasy.com/knowledge/computer-wont-wake-up-from-sleep-windows-10/

Mie la pasul 5 imi arata si o rubrica cu system unatteded sleep si la fiecare din alea 4 on batt/plug in…. dar vezi ce optiuni ai puse la Sleep, allow hybrid sleep , wake timers allow ca poate ai ceva on/off ce nu trebuie si pe acolo.

buntzi
buntzi
2 years ago

: așa face în toate condițiile, nu că uit de el peste noapte. Mă duc la duș, îl găsesc mort, spăl vasele, mort…plm, m-am săturat de hazul lui ca de mere pădurețe
@0040: am încercat din pașii descriși acolo, de-o idee pare să meargă, mulțam frumos! Wake up era “important events” și presupun că datul din mouse șî taste nu era considerat important, plm. Am făcut o probă adineauri, a pornit după închis capacul. Îi ia destul, dar măcar reacționează…
Să vedem cât îl ține…

buntzi
buntzi
2 years ago

Le-am verificat de mai multe ori, dar nu mi-am dat seama ce e greșit. Nu susțin că-s cine știe ce dibaci cu uneltele astea, așa că na, mea culpa…
Pe de altă parte, am mai făcut o dată exercițiul ăsta cu săpatul, găsit ceva care părea să meargă, încercat…a mers fix de două ori după care a revenit la vechile metehne. De-asta nici de data asta nu am fost foarte entuziast.
Naiba să-l ia, mulțumesc oricum pentru timpul acordat

buntzi
buntzi
2 years ago

LE: de exemplu, computerul ăsta NU are opțiunile alea de power management nici la tastatură nici la mouse. Înainte de unul dintre updates erau acolo, dar oricum nu erau funcționale (grayed out)
Cum ziceam, care l-a-ncălțat. Mulțam de ajutor.

rox
rox
2 years ago

Se vede si blurry, neclar, si diferenta e foarte vizibila fata de restul system tray-ului. Parca ma uit la widgetul ala fara ochelari (prin astigmatismul meu) si la ora si data cu ochelari. Restul de pictograme si fonturi in zona aia sunt crisp, astelalte cu vremea nu prea.