Scurt: Educatie prin pattern comportamental. Mai incolo

Pot sa scriu un miniarticol in 7 minute? Daca mai pun multe intrebari, nu.

Trebuie sa fac un deployment in productie, dar nu aveam pofta acum-acum. Am un coleg de la client, din Tanzania, care foloseste solutia si nu prea intelege unele lucruri. Din cand in cand imi scrie pe Teams ca ii e lene sa deschida tichet si de obicei raspund. De obicei asteapta un pic sa raspund si daca nu sunt la calculator trimite un mail, mai scrie o data etc.

O data m-a sunat direct, n-am fost atent si am raspuns. Daca am raspuns l-am ajutat pe om si daca l-am ajutat probabil crede ca-s prietenul lui, ne tragem de pula si e OK sa faca asta.

Anterior colegii mei din India ma deranjau cu “Quick Call?”. Adica nu : Salut, am problema asta putem discuta? La orice cacat -> quick call ?

Dupa o vreme am inceput sa-i intreb frumos si respectabil, care este subiectul si ce vrem sa discutam. Ca mai bine iti spun la telefon.

Mai bine nu.

Au inceput sa sune oricum, am inceput sa nu le raspund. Acum scriu pe Teams ca niste oameni civilizati. Ma rog, teribil de agramat, dar nu dau eu atentie la astea.

Domnul asta ma suna fix cand nu aveam nimic de facut si nici pofta sa fac nimic. Prin urmare am continuat. PE URMA a scris “hello sir” pe chat. Mi-am zis ca ii raspund in 10 minute, dar a sunat din nou. Nu i-am raspuns. I-am inchis. Dupa 2 minute i-am spus ca fac ceva important si ca il contactez in 10 minute, daca nu e foarte urgent. Nu e, e aceeasi problema.

Drept care scriu articolul asta si dau publish. Pun eu poza mai incolo.

Intre timp vine copilul ca vrea sa ma roage ceva. Mai incolo, sunt ocupat. Ca vreau sa ma leg la internetul tau. Leaga-te si nu deranja.

Vine sotia sa o ajut sa care un ceva. Nu pot ca peste un minut trebuie sa il contactez pe nenea asta. Mai incolo.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
2 years ago

Interesant.

Nu înțeleg de ce nu fac ședințe regulate, zilnic, sau de doua ori pe zi. Ar fi mai civilizat așa