Litoral 2021: Adevarul e că toți ne tragem pe cur

Citesc și eu Adevărul ( fosta Scânteia) că asta citea bunică-meu și nu prea mai am ce dracu citi în România. Și au ăia un articol unde se plâng horecile de se tăvălesc pe jos că au un deficit de 25,000 de angajați și că :

  • Ăia care vin să se angajeze la ei peste vară sunt juniori nepricepuți și vor prea mulți bani pentru ce știu să facă ( 1200 de lei pe săptămână, înțeleg că e mult – nu știu, nu judec)
  • Nu au opțiuni să angajeze mai eficient imigranți ( că am observat că se poartă) . Nu am înțeles dacă nici ăia nu vin pe mai puțin 1200 de lei pe săptămână sau sunt alte probleme, că nu e clar, văităcioșii spun că doar firmele mari cu activitate permanentă pot face asta. De ce, nu știu, eu știu că se dau și vize de muncă pe termen limitat 3 luni,etc. Desigur, ei n-au sezon la mare trei luni, nașpa.

Mie mi e pare un articol tupeist și nu spun asta doar pentru că am impresia că ce visează ei e că au nevoie de 25,000 de sclavi care nu le mai sunt disponibili, ci preferă să stea acasă ( dacă la mare în România e scump!?) , sau ”pleacă din țară – mirajul unei lumi mai bune” (n.m. față de oportunitatea reală de a fi sclav în Horeca, cred și eu că aleg ”mirajul”, ar trebui prinși ăștia și duși cu arcanul la muncă, dacă mă-ntrebi pe mine ).

Tupeul vine din faptul că după ce am cercetat pe booking.com și pe alte canale văd că se rezervă în draci și la munte și la mare. Și nu e nici neapărat ieftin. Sigur, ar putea fi mai scump, dar costă atât cât costă, nu setez eu prețurile, nici salarile horecilor. Nici nivelul de servicii, care însă înțeleg că va fi foarte slab în condițiile în care ”lipsesc” 25,000 de oameni. Și-atunci nu prea înțeleg ce e cu articolul ăsta. E o scuză de tipul v-am luat banii pe rezervări ( nu mie), dar o să vă oferim servicii din pulă, că eu trebuie să-mi plătesc ratele, mă-nțelegi sau cum?

Că articolul ăsta are sens doar în felul următor: E cea mai mare criză de angajați de 30 de ani încoace, nu ne permitem să plătim cât cer leprele ăstea , PRIN URMARE ÎNCHIDEM LOCANȚA sau suntem nevoiți să menținem activitatea restrânsă la X% din capacitate ( în funcție de cât înseamnă angajații ăia lipsă). Sau să mai tăiem o stea de la hotelul/restarantul nostru, vom funcționa în regim de motel / împinge tava, că atâta putem. Dar nu citesc asta și nu văd asta.

Și se mai întreabă de ce merg romulanii în Zanzibar, Seychelles și pe unde mai merg ei acuma la manele. Presupun că e tot mirajul unei lumi mai bune, nu le place ai dracului, nici clienților lumea asta bună pe care o servesc horecile din România.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
2 years ago

Puşi în această situaţii, patronii pun mâna la muncă alături de angajaţi.

Mi se rupe inima :)))))

DragosO
DragosO
2 years ago

M-am uitat acum pe booking. La Mamaia e mai scump ca in insulele Canare….pai s-a intalnit hotul cu prostul?
Si la preturile astea se plang ca au o marja de profit mai mare decat in Spania 100%. Concluzia e ca se fac bani buni inca in Horeca romaneasca.