De prin Bucale/21. E mai bine

Când pleci dintr-un loc o vreme, și te reîntorci beneficiezi de o perspectivă privilegiată, un pic mai obiectivă decât dacă locuiești acolo non-stop.

M-am întors anul ăsta de mai multe ori, pe primăvară și acum vara. M-am și preumblat prin câteva locuri.

Știu că Plicușor, sau Mucușor pare că stă degeaba ( și poate chiar stă, habar nu am ) dar lucruri se întâmplă. Bune.

Pomii pe care i-au plantat primarii care au fost au cam crescut și nu mai recunosc unele bulevarde. Am coborât la Niciolaie Gringorexu și nu știam în ce direcție s-o apuc, că nu mai vedeam clădirile și intersecțiile de pomi. Și multă iarbă.

Aproape că aș spune că e nesustenabil de verde, că se irigă cam mult. Dacă apa va deveni problematică in viitor, nu știu ce loz o să tragă orașul la loteria climatică, dar dacă nu trage in loz bun, se întoarce în damnare. Cert e că acum e spre bine.

Sigur, tot praf, tot cam poluat, dar nu cum l-am lăsat. Multe intersecții și bulevarde renovate și reinterpretate.

Unele clădiri au fost și ele renovate p-afara, cât să nu îmi mai vină scârbă privindu-le. Sigur, nu toate. Asta, după intersecția Căii Victoriei cu nu știu cum ii spune bulevardului care duce în Piața Universității e epică. Seamănă un pic a maghernițele din Cairo.

Altfel, baruri și terase mișto întreținute, nu zici că i-a lovit pandemia.

Cetățenii sunt cum îi știam, parchează unde vrea pula lor. In jumătatea străzii, înainte de trecerea de pietoni e ok.

O altă chestie nouă, care nu se întâmpla când eram eu pe acolo sunt stolul asta de porumbei care se cacă pe tine tot la 30 de secunde când traversezi pe trecere. Dacă.

Pata aia alba de pe asfalt aia e.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Paul
Paul
2 years ago

În sectorul 3 meritul este doar al primarilor Negoiță (PD și PSD) că ei au înverzit sectorul 3. Nicușor nu are nici un merit în chestia asta. Negoiță a cerut să se treacă in administrarea sectorului 3 parcul IOR (l-a primit și arată super comparativ cu Herăstrău, Carol sau Cișmigiu aflate sub administrarea primăriei generale) și a cerut si marile bulevarde (cele străbătute de STB) pentru reasfaltare, marcare stradală, treceri de pietoni, etc… dar nu le-a primit încă (sau are voie să facă doar unele intervenții). Știu că vor începe unii lătrăi să strige că uite ce a făcut ăla,… Read more »

Redoo
2 years ago

După s3 la 4 se vede iar o diferență enormă în ultima vreme. Chiar și mizeria aia de Piedone a pus gazon si niște copaci pe niște maidane prin Rahova. Si momentan se pare ca se păstrează…ma rog, asa se vede din mașină

Ronnie
Ronnie
2 years ago

@Paul – Robert Negoita a inverzit trotuarele cu scopul de a creste numarul de verdeata pe cap de locuitor ca sa ii fie mai usor sa “retrocedeze” din parcuri catre diversi mostenitori imobiliari. Acum ca a pus doar de un soi de a crescut incidenta tigrului de platan e doar un fapt divers; nu inteleg de ce nu planteaza si tei care macar miros frumos. Basca schimbarea bordurilor puse in urma cu cativa ani de mentine zona Pallady – Grigorescu in santier continuu. Dar in rest e bine ca pastreaza dalele infecte de la Unirii sau nu completeaza piatra cubica… Read more »