Cum călătorești în vacanță în Seychelles în timpul restricțiilor de COVID-19(21?).

  1. Îți rezervi hotel flexibil – in perioada asta de peste 3 ori mai ieftin decât în vremurile bune ( pentru hotelieri).
  2. Iti rezervi bilet de avion cu ceva flexibilitate.
  3. cu 72 de ore inainte de plecare faci un test de corcovid la unii care iti dau rezultatele repede. Eu cel mai rapizi i-am gasit pe aia de la Otopeni , 6-12 ore, dar atentie, in weekend vin mai greu, pana la 12 PM a doua zi.
  4. Dupa ce ai primit rezultatul – dacă e pozitiv te pui pe anulări, că ce să faci. Dacă e pozitiv trebuie să aplici pentru autorizația de călătorie pe site-ul https://seychelles.govtas.com/
  5. Pentru asta mai ai nevoie de o asigurare de calatorie / sanatate, care sa acopere si corcovidul. Eu am gasit la Asirom una care pare OK, pana la 50,000 EURO acoperire, facuta online cu chatbotul lor prost, pe nume Clara. Plecând din România, opțiunile de asigurare nu-s așa diverse și complexe ca în UK de exemplu, dar în perioada asta, oriunde călătoresc nu vreau să mă asociez sub nicio formă cu UK, opțiune personală. Sunt rezident român, UE, alea. In Romania mai ofera emag niste efectiv gunoaie de asigurări de la gothaer, euroins si city, mai sunt niste optiuni la Mondial. Astea sunt si scumpe si cu acoperire mică, dar ăia raspund la telefoane, la caz de ceva. Daca nu, Generali sau Allianz, dar sunt mai scumpe.
  6. După ce ai astea începi să uploadezi:
    1. Poza de pe pașaport
    2. Selfie
    3. Rezultatele testului PCR
    4. Certificatul de vaccinare, daca ai – contează la autorizație, cică
    5. Biletul de avion
    6. Rezervarea de cazare
    7. Raspunzi la niste intrebari de sanatate ( legate de carcalac)
    8. Respunzi la niste intrebări legate de fraudă, bani și trafic de diverse
    9. Uploadezi asigurarea mentionata mai sus.
  7. Dupa ce confirmi tot, trebuie sa platesti cu cardu, fie 10EUR de persoana si astepti 9 ore pentru rezultat, fie faci ca Guță aici de față și dai 70 de euro de persoană și în mai puțin de o oră ai rezultatul. Efectiv mi-au dat rezultatul în timp ce am dat de 3 ori refresh, habar n-am când au avut timp să citească documentele așa de repede.
  8. Mai donezi și 10 EUR pentru sistemul lor de educație, că nu eșt căcănar și vrei să fii servit de chelneri educați nu de handicapați.

Cu treaba asta supui riscului, în funcție de cu ce flexibilitate reușești să rezervi, niște mii de euro și pe tine, desigur. Dacă ești vaccinat pe bune ar trebui să fii OK, dacă ți-ai făcut doza în tricou sau pe hârtie, dumnezeu cu mila, ai șanse să intri la excepții, dar nu contează, noi să fim sănătoși, eu apreciez oamenii care au coaie și cred în convingerile lor, oricât de bune sau proaste ar fi.

Cand cititi voi astea eu sunt deja acolo sau pe drum.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments