A doua “țeapă” cu caviar din viața mea

Ghilimelele sunt că nu e nicio țeapă, am primit ce mă așteptam și am comandat ca să mai fac și eu de un articol de blog, nu am nimic de reproșat.

Am mâncat la unii “First Line” de câteva ori că au local mișto , aici în Kranevo, și în afara că se cam vede lipsa personalului peste tot ( o fi murit toată lumea de covid, băi vere, sau s-or fi apucat toți de IT și construcții și acuma nu are cine ne servi un pahar de vin, mai știi ? ) și am văzut că au caviar in meniu, plus că mi-a zis cineva pe forum că ciorba e mâncare de săraci și voiam să îi pun o poză cu un caviar că ce facem noi aici, ne jucăm?

După aia văd prețul – 7lv și zic lasă , ce pula mea caviar poate să fie la 20 de lei?

***

Prima țeapă cu caviar am luat-o în București lângă ( contează această prepoziție ) un supermarket care era prin anii 2000 în Piața Amzei. Mergeam acolo că era aproape .

Aveau aia în supermarket caviar și icre de Manciuria, la niste borcănașe mici, costau vreo 1 milion ( era până în 2005 , suta de azi) de lei borcanul .

Zic: scump, scump – dar cum mă ocupam cu niște lucruri neoneste care aduceau ceva bani din când în când și voia cocalarul din mine caviar mi-am pus în gând să cumpăr un borcan .

Dar mi-au pus alții gând să exploateze zgârcitul și naivul din mine, cu o inginerie socială cel puțin la fel de bună ca a mea din vremea aia.

Cum ies din magazin, niște țigani la ușă îmi zic că vând icre din alea la numai 300 de mii de lei. Același borcănel , aceleași icre.

Ideea de “sunt furate din magazin” mi s-au ridicat ca o pulă pe șira spinării și cum nu aveam vreun reper moral activ în momentul ăla, am scos banul și am luat borcanul, să profit de orice malagambă.

Jumătate de oră mai încolo îl goleam in WC și îl aruncam la gunoi , după ce mă spălasem pe dinți și pe limbă de cerneală din cea mai proastă calitate. Măcar de ar fi pus și ei un tuș scump, din ăla cu plumb, care să nu se mai ia, să rămân cu stigmata in gură măcar vreo două luni.

Nu am avut curaj multă vreme să recunosc această vitejie, altfel colegii mai mai golani ar fi râs de mine ca de gâscani.

De aia am zis aseară că las’ că merge să văd ce aduc ăștia de 7 leve și poate e și comestibil “caviarul” astora.

Cele mai banale icre de hering din conservă care pot exista, cu cea mai simpla franzelă feliată. Deci bune, decât nimic , că îmi era un pic foame.

“Caviear”

Și aveam nevoie de pornire la medalionul de somon cu asparagus și alte leguminoase.

9 Replies to “A doua “țeapă” cu caviar din viața mea”

  1. Cum ies din magazin, niște țigani la ușă îmi zic că vând icre din alea la numai 300 de mii de lei. Același borcănel , aceleași icre.

    Ideea de “sunt furate din magazin” mi s-au ridicat ca o pulă pe șira spinării și cum nu aveam vreun reper moral activ în momentul ăla, am scos banul și am luat borcanul, să profit de orice malagambă.

  2. Lasa ca sunt furate din magazin, ma gandeam numai cand au fost furate si cat timp au stat in caldura aiurea. 🙁

  3. Vezi ca ai o greseala in titlu, trebuia sa pui “caviar” intre ghilimele, nu “teapa”. Altfel, am ras.

  4. In alta ordine de idei, cinci chestii:

    1. Caviarul pizdii chiar merge cu somon. Bine, tu nu ai balotat caviar, ci alte alea. Bine, nici ala nu pare a fi somon, dar sarim peste; mai important mi se pare sa aflam cine a avut diaree in sosul tau; probabil cineva care mancase “caviar”.

    2. Ultima oara cand am bagat caviar (gen pe bune), mi s-a spus ca-i £5 gramul. Nu stiu daca e sau nu atat, dar pula mea, nu stiu ce cacat iti puteau da aia de 20 de lei. Aproape un gram? 🙂 Si mai hilara mi se pare ideea aia cu Romulania, caviar in supermarket. Never mind 100 de lei pe borcan, aia deja intra la trollaj, dar…caviar in supermarket. Si nu oriunde, ci in Romulania. Ooook.

    3. Plm, doua zile si nu e muia budeanca acolo in comentariu, sunt dezamageet.

    4. Macar stiu sa nu calc prin Bulgaria vreodata in vacanta lol.

    5. Somonul se afuma. Se combina cu branza de capra, ceva arpagic, un pic de usturoi; vinovatii sunt adunati intr-o bagheta proaspat scoasa din cuptor si executati sumar. Ce ai tu pe farfuria aia e…pula mea, nu stiu, s-o bagam la crime impotriva umanitatii si sa trecem mai departe.

  5. 1. Știu că merge, de aia făceam trolajul-trolaj. De fapt, am mâncat caviar într-un restaurant in Elveția ( plătea compania, of course ) și nu sunt fan.
    2. 5 lire gramul la restaurant probabil. România e țară producătoare de caviar, pentru că Delta Dunării ( morun , nisetru , păstrugă ) iar preturile de magazin sunt mai mici. Între 3.2 și 15 lei gramul.

    https://danubecaviar.com/magazin-online-de-caviar-natural-de-sturioni-https-danubecaviar-com-magazin/

    La piața neagră iese semnificativ mai ieftin, că se și braconează și ce se braconează nu se poate vinde pe canale oficiale pentru că sunt cerințe legale stricte și pușcăria e lungă.

    Borcănelul ăla avea vreo 25 de grame cred ( nu era ca un borcan de dulceață ci ca unul de maclavaisuri de machiaj de mic)
    Și era 2004.
    3. Da, păi, pula mea, citește ultimul articol, un pic de aventuri suplimentare, #regrete pentru breachul de SLA.
    4. Băi, mie îmi place mai mult decât alte opțiuni pentru vacanță cu copiii. Cu siguranță mai mult decât la mare în UK, lol.
    5. Treabă de gust. Nu-mi place somonul afumat. Nici somonul la cuptor. Dacă nu e la tigaie, grill, îl piș in freză.

  6. Boss, nu prea caut sa ma contrez pe teme de-astea, dar ce produce Romulania “bio* arata cam asa la aia:

    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.facebook.com/danubecaviar93/videos/1579094815632462/&ved=2ahUKEwiQ5tDI9o_yAhUPYcAKHcfaBl0QwqsBegQIBxAD&usg=AOvVaw3dH2vI7799VhDnI9kFhR7O&cshid=1627824475272

    Asa, pe undeva pe la “nici o treaba cu morunul si nisetrul” (da, am facut si eu generala, am invatat pe vremea lu’ tata Ceao de somn, morun, nisetru, alea; ce halesc, cat cantaresc, cat inoata, pe la ce adancime etc)

    E asa, diferenta aia intre somonul salbatic si somonul ala farmed aiurea-n tramvai.

    Nu stiu ce mai produce sau nu Romulania, nu ma priveste, dar ce poti tu sa cumperi la 3-15 lei pe gram as estima ca e altceva. In gropile alea “bio” un morun si-ar pune latul de gat singur si fara regrete. N-ar avea aia loc nici sa-i puna acolo mancarea (i.e alti pesti)

    Eu n-am ras de-astea in restaurant, ci in alte circumstante, mai pe Kensington p-acolo, daca-ntelegi aluzia, la de-aia care vorbeau pe limba morunului. Am luat de bun pretul de care mi-au zis, dar n-am cerut chitanta. Nu ma interesa/pasiona oricum, dar la natia alora daca nu te dai mare cu cat ai dat pe mancarea pentru oaspeti iti sta cina-n gat (tiganii de la rasarit, lol)

    Insa la modul serios, pula mea, borcanul de caviar, fie el si de 25g, la 100 de lei. In supermarket. Hai da-o-n pula mea, ca-i ca si cum ti-as spune eu ca un Hyundai de al tau e in SK £3000, ca e tara producatoare de Hyundai (nou, cu aer conditionat, ofc).

  7. Normal că e diferență între pestele farmat și ăla sălbatic, e valabil la orice animal,
    de aia și eu prefer un restaurant vânătoresc la o adică.
    Însă majoritatea caviarului, ca orice altceva de mâncat, este farmat.
    Dacă zici tu că ăia aveau caviar de peste sălbatic , o fi, nu am de unde să știu, în general ăsta vine pe filiere de contrabandă întrucât în majoritatea locurilor unde trăiesc sturioni, prinderea lor e foarte restricționată, sau interzisă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.