1000 de cuvinte in loc de o poză: Ceață la țară

Eu scrisesem titlul “Veața la țară” dar corectorul insistă că nu e cum zic eu și are dreptate.

Eram în mașina greșită, a lui tata, din motive de aer condiționat pe care le-am deplâns deja. Greșită, pentru că nu are camera de bord , cred că trebuie să îi cumpăr una, să fie. Și intrasem într-un sat, unde mergeam cu viteza legală, circa 60-70km/h.

Tot cu viteza legală se apropia pe marginea din dreapta a drumului, dar în contrasens, un mic biciclist, n-avea mai mult de 7 ani, să fac ca indienii dacă mint.

Dar nu asta e problema, chit că e un drum relativ circulat, că și copiii mei au biciclete, chit că nu umblă singuri la 7 ani pe drumuri așa circulate. Problema e că copilul se cam dezechilibra, dar nu părea din vina lui, ci pentru că se chinuia să târască după el pe bicicleta aia un pet de bere din ăla la 2.5 sau 3 litri. Și era un lipăr afară de era greu să stai în cur pe scaunul mașinii cu aer condiționat ( am zis că era a lu’ tata ) darămite pe bicicletă , fără șapcă. Cum din contrasens mai venea și o mașină pe banda ei , am încetinit eu cat am putut, cât să avem toți loc pe drum , să fie bine să nu fie rău.

De avut am avut noi loc, dar în oglindă l-am văzând pe copilaș fâstâcindu-se și fiind dovedit de sticla ce i-a picat in șanț.

Pentru prima oară în viața mea i-am înțeles pe părinții ăia supărați că fiu-său nu e în stare de nimic , că urmau a bea bere caldă și agitată, adică îți bagi pula in ea de bere de calitate Noroc sau Bucegi , că nu știu sigur ce era, dacă ți-o trântește fiu-tu prin toate șanțurile.

Și mi-aduc aminte de tata care și el mă trimitea cu bicicleta să cumpăr ulei ( că dacă bere nu bea, ce să facă și el ) și veneam cu 2 sticle și uleiul de la alte două curgând prin punga textila și gresând foaia de la semicursieră.

Atunci nu înțelegeam ce sunt așa supărați pe mine, dar văzând cum își bătea copilul ăsta joc de berea alor lui, mai că îmi venea să cobor și să îi plesnesc vreo două palme, educativ, să facă treaba cu simțire.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
BarbuIon
BarbuIon
2 years ago

Ce e aia lipăr? 😃